23. února 2008

Anonym a Švejnar

Anonym na ZMP neustále tvrdí, že KSČM nezavinila porážku Jana Švejnara. Co o tom soudí sám Švejnar? "Vždy bylo otázkou, jak se zachovají komunisté. Kdyby se rozhodli pro mě, tak by se daly pak získat hlasy i několika dalších původně nerozhodnutých volitelů." Podrobněji o tom mluví v dnešním vynikajícím rozhovoru pro Právo Jiří Paroubek.

Švejnar: "Měli příležitost nabrat nový směr, neudělali to. Vedení komunistické strany ukázalo, že zatím není ochotno plně se integrovat do české politické scény." Je zjevné, že ČSSD nyní půjde do prava.

2 komentáře:

  1. Férově uznávám, že jste mohl mít pravdu. Pořád mi celá ta teorie připadá trochu přehnaná (tak trochu přehnaně paranoidní), ale to neznamená, že na tom něco nebude. Je známo, že mnozí nerozhodní jdou za vítězem, o lidovcích to platilo velmi často, takže by nějaký takový obrat mohl nastat. Těžko se ale někdo ze zasvěcených zmíní, kdo z lidovců tedy váhal.

    Měním tedy soukromé pořadí těch, kteří způsobili volbu Klause z původního 1. ODS, 2. KDU-ČSL, 3. přeběhlíci z ČSSD, 4. SZ, 5. ČSSD, 6. KSČM na 1. ODS, 2. KDU-ČSL, 3. přeběhlíci z ČSSD, 4. KSČM, 5. SZ, 6. ČSSD, ale rozdíl mezi posledními třemi je stále minimální...

    OdpovědětVymazat
  2. To není paranoia, to je zákon fungování všech kommunit. Existuje o tom i vulgární pořekladlo.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>