9. února 2008

Zajímavý starší článek Martina Římana

Ačkoliv je Martin Říman hlavním ideologem ODS, není o něm moc slyšet. V roce 2005 napsal článek 1998-2005: Kontrarevoluce levice. V něm tvrdí, že ti, kdo se narodili před rokem 1954, patří do staré generace. Sám se narodil dne 11. 5. 1961.

Zajímavý je postřeh: "Vznik krajů vytvořil novou úřednickou vrstvu, která v sobě nenese jistou pokoru - byť vynucenou -, jíž se vyznačovala přeživší předrevoluční stará garda. Ta byla jednak vycepovaná od komunistů k poslušnosti, jednak si v novém režimu přece jen nebyla úplně jista, co si může dovolit. Pamatuji si, když jsem v roce 1994 nastoupil do funkce šéfa okresního úřadu, jak za mnou přišel vedoucí živnostenského odboru s otázkou, zda má postupovat liberálně či rigidně. Pochybuji, že dneska se někdo z nové generace úředníků takovými dotazy obtěžuje. Jejich heslem je "zákon jsem já". V tomto duchu jsou vydávána zcela absurdní, většinou alibistická rozhodnutí, podle kterých se nedá žít ani pracovat." Za tento stav však mohou politici, kteří se místo správy státu raději věnují mocenským hrátkám jako je volba presidenta republiky.

1 komentář:

  1. Porazit dnes levici lze jedině vytvořením nových mýtů, vycházejících z jejího osmiletého vládního angažmá. Ne že by tady nebyly, jen je třeba je vypointovat.

    ac jsem, nebo prave proto ze jsem
    a patřím do staré generace pre r.54 dovolim si rici o mladikovi z r.1961:
    "martin Riman to je ciman,"
    kdyby se spojil s mladikem Grossem mozna by mohl by to sve vypointovani spojit s Grossovskym negousijejtovanim.:-) cha cha cha
    A protoze fsechny cesty vedou do Rima coz pan Riman dobre vi stejne tak ze veskere deni se deje pres penize stejne jako ze veskere myty jsou nic nez myty o penezich a jsou k nicemu pokud neni vybirano spravne spravne mýtné pak ona moudra vypointovanost pana Rimana prelozeno do simpletonskeho jazyka rika :
    ..kecy a sliby puvodne komunisticke, pozdeji soc.demacke nutno vymenit za ty nase ODSacke
    Obcan prosty jednoduchy prosty simpletonsky redneckovsky a jiny podobny i kdyz jeho blbost jednoduchost a nevzdelanost casto jakoby sahala az za obzor ma k mytum svuj pristup:-(
    Jak drive za komunistu tak i dnes.
    Ze by clovek jako obcan i ve stoleti 21 mel opravdu jit do sebe a spolehat vic na sebe neb zatim nic jineho lepsiho vymysleno nebylo o tom zadna pochybnost!!!
    Jen si myslim ze vypointovani novych mythu neni ta spravna cesta jak vyvratit predstavu ze stat ci spolek lidi kteri se daj dohromady tohle zvladnou lepe.

    Ac stara generace, nebo prave proto, tvrdim, ne pres myty, pres skutky.
    Ze se nektere skutky v dobach realneho socialismu lisily od reci o tom vypravi pribeh zoufaleho obcana te doby ktery se svym vykladem mytu skoncil u lekare.
    dochtore uz jen operace me zachrani, je to nerv mezi uchem a okem!
    ?
    chybu mam mezi okem a uchem!
    ?
    slysim blahobyt, ale vidim hovno!


    gdyby alespon ten mladik Rimanska ty svoje myty byl schopnej nahradit pocitama, docela vobycejnejma lidskejma pocitama kterejma zije vetsina jeho spoluobcanu kolem nej:-)
    10 millionu jich ma kolem sebe:-)
    Misto mytu dat co nejvice lidem z tech 10millionu pocitit ze jsou to prave Rimanove se kterymi se citi lide nejlepe.
    aha myty :-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>