20. května 2008

Vyloučení přístupu všem aktivním wikipedistům

Uvažuji o tom, že bych zakázal psát na ZMP všem aktivním wikipedistům. Jejich chování řeznických psů přesahuje všechny meze, které může slušný člověk tolerovat. Myslím, že je třeba ukázat zlu, kde má své hranice, byť můj zásah bude spíše symbolický. Ale i symboly mají svůj význam. Co o tom soudíte Vy?

28 komentářů:

  1. Nezabráníte jim používat pseudonymy – nechte to být.

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu, že norma, která není vynucována, nemá autoritu. Ale není dobré aspoň takto symbolicky vyjádřit, co si o tom, že všichni správci zbrožovatěli, myslím?

    OdpovědětVymazat
  3. OK. Tak si jen před těmi gaunery odplivávám.

    OdpovědětVymazat
  4. Proč jsou a priori vinní všichni aktivní wikipedisté? A z čeho vlastně?

    OdpovědětVymazat
  5. Z toho, jakou hrůzovládu na wiki trpí. Je jasné, že primárními viníky jsou ti nejrůznější Hálové, ale i takový Ioannes Pragensis to správcům trpí. Zhálovatět je velice snadné.

    OdpovědětVymazat
  6. Jinak si myslím, Dezidore, že mezi Vámi a trockistou Janem Koukalem z Berlína, není žádný morální rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  7. Zbytečná urážka, ale nemám potřebu ji oplácet.

    OdpovědětVymazat
  8. To není zbytečná urážka. Na stoce, která z české části wiki vznikla, máte lví podíl; byť uznávám, že menší, než Tlusťové všeho typu, kteří kromě toho, že kreslí Kundy, škodí ostatním.

    Je mi líto, ale Malý čtenář se ve Vás nemýlil.

    OdpovědětVymazat
  9. Eggův trolling jsem bez náhrady smazal. Zapomněl, že není na wikipedii, že tady mu jeho podlost nikdo tolerovat nebude.

    OdpovědětVymazat
  10. Zvláštní, na Wikipedii jsem poměrně aktivní, přispívám dost články a překvapivě jsem ještě nikdy nebyl za tuto podlou činnost blokován. Asi budu muset požádat nějakého správce, abych se necítil méněcenný.

    Dopouštíte se zde hrubé generalizace, což ale ladí s vašimi ostatními, mnohdy ještě nižšími, praktikami. Ne každý jde na Wikipedii, aby mohl válčit s establishmentem, ale třeba proto, aby mohl tvořit.

    OdpovědětVymazat
  11. Parafrase Vašeho textu: "Ne každý jde do KSČ, aby mohl válčit s establishmentem, ale třeba proto, aby mohl tvořit."

    OdpovědětVymazat
  12. Tak teď jste fakt ujel, Urbane. Srovnávat Wikipedii s KSČ, to je naprostá blbost. Ještě když jste přirovnával některé wikipedisty ke komunistům, mohlo to dávat nějaký smysl, ale tohle smysl naprosto nedává. Wikipedie je tu kvůli encyklopedii, kdo do ní zasáhne, zasahuje proto, aby mohl psát (nebo třeba ničit, i takoví jsou) články. Jakékoli mocenské spory, které jsou tam záležitostí mizivé (i když třeba hodně hlasité) menšiny, do které jste také patřil, jsou až druhotná záležitost.

    Možná jste to myslel nějak jinak, ale jak jste to napsal, je to nesmysl. To by ještě nebylo tak zlé, kdyby to nebyla zároveň hrubá a zbytečná urážka všech wikipedistů, když je srovnáváte s KSČ.

    OdpovědětVymazat
  13. Nešlo o trolling, jen jsem řekl, že jste přešel k principu kolektivní viny. To je z tohoto článku a vašich komentářů zjevné. Ve skutečnosti jste příspěvek smazal proto, že jsem použil vaše pravé jméno, ačkoliv vy tady moje (a další) používáte bez uzardění. Opět užíváte dvojí metr.

    OdpovědětVymazat
  14. Kde jste, Eggu, přišel k své nebetyčné drzosti kombinované nedovtipností? Ano, Váš trolling spočíval v tom, že jste použil mé pravé jméno.

    To, že jsem použil já Vaše, byla pouhá odpověď na Vaše neuvěřitelně podlé jednání na wiki, kde jste s tím začal sám, bez jakékoliv provokace z mé strany. Tak jakýpak dvojí metr, pouhá retorse, nic víc.

    A děkovat můžete jen svým kollegům správcům; kdyby proti Vám zasáhli, plně by mi postačil tento mírnější nápravný prostředek.

    OdpovědětVymazat
  15. K principu kolektivní viny už Urban přešel dávno, eggu, diskuse s ním nemá valnou cenu, nikdy neuzná, že na Wikipedii jsou slušní lidé, protože on, její zakladatel, byl z Wikipedie vyštván a nikdo se proti tomu nepostavil. Nechápe, že svými jedovatými výpady dokazuje všem, že jeho vykázání z Wikipedie do doby, než se uklidní, a to se asi nestane, bylo jediným možným řešením.

    OdpovědětVymazat
  16. Nebo si snad Urban myslí, že jakýkoli nezávislý pozorovatel by považoval za normální, aby si Wikipedie hýčkala někoho, kdo všechny, co do ní přispívají, srovnává s těmi, co vstoupili do KSČ? Urban sice zakázal užívání svého pravého jména na Wikipedii, a tak jeho civilní život není spojován s jeho chováním, což mu přeji, pokud se tak ovšem nechová i v civilním životě.

    Jeho případ na Wikipedii ale je nadále spojen s tímto blogem a ten stále dokazuje, jak by probíhala "spolupráce" s Urbanem, pokud by na Wikipedii zákaz editace neměl.

    OdpovědětVymazat
  17. ad anonym. Patrně proto, že nejste ani tak statečný, abyste uvedl byť jen pouhou svou přezdívku.

    Ten, kdo mlčí k svinstvu, sám se svinstva dopouští.

    OdpovědětVymazat
  18. A proto sem stále píšu, abych k těm vašim svinstvům nemlčel... I když vím, že jinak je to naprosto zbytečné.

    OdpovědětVymazat
  19. Byť chápu, že Vás nazývání věcí pravými jmény mrzí, když se podílíte na svinstvu, ale to je Váš problém. S tím nic neudělám.

    Nevím, zda má člověka, který se není ochoten podepsat ani přezdívkou, o něco žádat, ale přesto to zkusím. Myslíte si, že mne mocenské spory bavily? Že jsem si je vymyslel? Víte vůbec, že jsem byl jediný byrokrat a jediný fungující správce? Víte, že jsem se monopolu moci dobrovolně a bez nucení zřekl? Asi ne.

    V KSČ byla spousta slušných lidí, ale podíleli se na svinstvu. Stejně jako mezi wikipedisty je mnoho slušných lidí, ale podílejí se na svinstvu. Je mi líto.

    OdpovědětVymazat
  20. Jaké jedovaté výpady? Chápu, že jakékoliv neobdivné referování o wiki považujete za "jedovaté výpady", ale to je problém Váš, nikoliv můj.

    Je zajímavé, že jsem nikdy neměl za ta léta žádný vážnější problém na en:, ale na cs: a sk: ano. Proč asi? Protože na en: nejsou trockisté (nebo aspoň nejsou tak slyšet) a jiní postkommunisté.

    OdpovědětVymazat
  21. Jestliže přirovnáváte Wikipedii a KSČ, není možné s vámi jakkoli rozumně hovořit. Touto analogií sám vylučujete jakoukoli další rozumnou debatu. Kromě toho, že je to svinstvo na všech, které takto označujete.

    Znovu opakuji, tento váš přístup každému nezávislému pozorovateli nejlépe sám dokazuje, proč by s vámi nebyla na Wikipedii možná spolupráce.

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní morální kritik – to je možné jen mezi wikipedisty.

    Jak by probíhala má činnost na cs: ukazuje en: "I award you with our ribbon for consistent improving of Charles University article. Keep working! ≈Tulkolahten≈≈talk≈ 11:48, 9 March 2008 (UTC)"

    A samozřejmě, že hned přijde ksindl z cs: "Hi, it was very interesting to see that you gave an award to the notorious troll V. Z. who tried to disturbe some more domains here, see e.g. m:Ban coordination. Go on. The community will thank you for it. User:Victorious.Zoro. (talk) 14:43, 12 March 2008 (UTC)"

    OdpovědětVymazat
  23. To bohužel ale neříká nic o tom, jestli za to může vztah cs.wiki k vám, nebo naopak váš vztah k cs.wiki.

    Váš závěr o trockistech a postkomunistech je hloupoučká poznámka, nebo si snad opravdu myslíte, že články o komunismu a trockismu na en.wiki tihle lidé needitují? :o) Spíš je tam nevyhledáváte, nevšiml jsem si například, že byste tam někdy reagoval v poměrně bohaté diskusi článku Čtvrtá internacionála apod. Vy se ale na en.wiki věnujete jiným tématům, což je samozřejmě v pořádku, ale tyhle závěry pak nemůžete dělat.

    OdpovědětVymazat
  24. Edituji úplně stejné články, jaké bych editoval na cs:; však se podívejte, co jsem editoval, když jsem ještě mohl. Např. heslo kommunism jsem editoval v obou versích.

    OdpovědětVymazat
  25. A obloukem se vracíme ke starší diskusi, zda a do jaké míry je Wikipedie jen jedna. Pokud bychom připustili, že ano, tak se na se na ní podílejí podobným dílem i ti, co píšu na en. a další projekty (přinejmenším tím, že akceptují vedení, stewardy, Walese atd., kteří na české Wikipedii nezasáhnou, ač mohou a byli informováni).

    Těmi útočnými výroky si -jkb- hodně uškodil i bez bloku, a jeho nepotrestání beru osobně dost úvahu při svém pohledu na jiné případy blokování.

    OdpovědětVymazat
  26. Wikipedie je tu kvůli encyklopedii, kdo do ní zasáhne, zasahuje proto, aby mohl psát (nebo třeba ničit, i takoví jsou) články.

    Ale jděte! Nedovolili jste wikipedii tvořit ani mně, ani Vítu Zvánovcovi, ani Malému čtenáři, ani Pastoriovi, ani řadě dalších lidí, z nichž se nikdo nikdy nechoval jako troll nebo vandal a z nichž nikdo nechtěl nic jiného než pro wikipedii pracovat.

    Místo toho jste wiki komunitu zavlekli do špinavých, infantilních zápasů o moc. Je to vaše odpovědnost a dnešní wikipedie je vaše visitka.

    OdpovědětVymazat
  27. Pane Pecino, k tvorbě encyklopedie jste byl mockrát adresne vyzýván a vy sám jste odmítal. Místo toho jste se angažoval pouze ve sporech. Bylo to vaše rozhodnutí, nikoliv že by vám to nebylo "dovoleno".

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>