21. června 2008

Jak to všechno skončilo

D man před třemi a půl lety napsal: "Je skoda, ze jste se [Vodníku] rozhodl skoncit se Sprchou, Vase prispevky mely hlavu i patu a bylo citit, ze maji urcitou hloubku, na rozdil od nekterych "Party Talks" … spiritualne se [Maule] zatim pohybuje tak nekde mezi Kindergarden a zapisem do skoly."

Měl pravdu, byl to počátek konce, stejně jako odchod Tomáše Peciny z Britských listů. Naproti tomu Michaela se tehdy mýlila: "celkovy dojem z prispevku: zamerny pokus o vyvolani konfliktni atmosfery na Sprse". Ve skutečnosti Maule už tehdy nastoupil cestu, z níž není návratu. Sprcha skomírá, ale nechce se jí umřít; Vrba i ZMP jsou ghettem.


Fotila AndyO.

Pro p. Zemana: Jarda z Písku píše na Vrbu; má, podle mého názoru, Vašeho blogu plné zuby.

Updated.

48 komentářů:

  1. Pojďme využít oddechové chvilky, kdy je škodlivý agens na dovolené, k normálním diskusím.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé. Kdo je ten s křídly na prsou?

    OdpovědětVymazat
  3. A vůbec byste měl doplnit legendu. Znám na těch fotkách kromě vás jen Michaelu a Postavu.

    OdpovědětVymazat
  4. To je právě Maule. :-)

    Na Sprchu zásadně nepíšu, je mi líto.

    OdpovědětVymazat
  5. Me by zajimalo, kdo je Medvidek atd.., jenz tu na mne posledne s laskou vzpominal - doufam, ze ne Postava?
    Zuzana W

    OdpovědětVymazat
  6. Inu, napadlo mi to - ale behem kratkeho pobytu na Sprse - jedine misto, kde jsem se s nim virtualne setkala - jsem s nim nemela sebemensi konflikt. Je zrejme Pakuv kamarad - to by vysvetlovalo jeho postoj. Dik za odpoved...
    Zuzana W

    OdpovědětVymazat
  7. "Vrba i ZMP jsou ghettem."
    Silly otazka, proc?
    Rekl bych, ze ghetto byva misto kteremu se normalni clovek snazi vyhnout.

    OdpovědětVymazat
  8. Teď jsem si uvědomil, že Medvídek nazval Zuzanu W. krávou a přitom nám vyčítá, že jsme zboutrosovatěli. Nelíbí se mu jemné výrazy jako březí anarchofašista.

    Je to tedy pouze další spravedlivě rozhořčený pokrytec.

    OdpovědětVymazat
  9. Proč? To je na dlouhý rozbor. Jedním slovem: zapoudřili jsme se.

    OdpovědětVymazat
  10. To ani ne, je zde vítán každý příchozí, který se chová slušně.

    Jakési komunitní vědomí se tu ale vytvořilo, jako se to stává po jisté době automaticky v každém podobně isolovaném prostředí.

    OdpovědětVymazat
  11. Myslim, ze se zapoudřili trolove ve svych klecich.
    Zde i na Vrbe pokracuje slusna vymena o cemkoliv bez extremnich skreku vysinutych osob.

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím Zuzano! To je *případ*, co?

    OdpovědětVymazat
  13. Souhlasím s vodníkem007 a Tomášem. Jak Jerry, tak já nebo Alex diskutujeme volně na obou blozích, a dokonce i Andy několikrát napsala na Vrbu. Pokud trollové píšou nezávadné kommentáře, nikdo je nevyhazuje. Jedinou výjimkou je Boutros, ale to je, jak už bylo uvedeno, druh desinfekce.

    OdpovědětVymazat
  14. "Teď jsem si uvědomil, že Medvídek nazval Zuzanu W. krávou a přitom nám vyčítá, že jsme zboutrosovatěli. Nelíbí se mu jemné výrazy jako březí anarchofašista.

    Je to tedy pouze další spravedlivě rozhořčený pokrytec."

    Ne, nejde o to, že by se mi ty výrazy nelíbily, jsou mi celkem lhostejné. Psal jsem, že nechápu, proč někomu vyčítáte, co sami děláte. "Zboutrosovatění" není můj termín, ale Vodníkův (jak jsem také uvedl a vysvětlil). A spravedlivě rozhořčený pokrytec být nemůžu, protože jsem nikdy netvrdil, že jsem slušný člověk (to mi jistě dosvědčí i nepřítel Vodník).

    A pro Zuzanu: konflikt jsme měli, protože jsem napsal, ať už s tou svojí loukou (nebo co Vám to nechtěj vrátit) jdete do prdele. Protože mi to sice je líto, ale číst o tom dva týdny je duchamorné.

    OdpovědětVymazat
  15. Křídla na prsou?

    To jsou přece The Residents

    OdpovědětVymazat
  16. Re: Medvídek Kadílek

    "konflikt jsme měli, protože jsem napsal, ať už s tou svojí loukou (nebo co Vám to nechtěj vrátit) jdete do prdele. Protože mi to sice je líto, ale číst o tom dva týdny je duchamorné."

    Let me get this straight... Takže vy v případě Zuzany považujete 2 týdny kecání o restituci louky za důvod poslání někoho do prdele a nadále si osobujete takového člověka titulovat 'krávo', ale několikaleté sprosté obsedantní pronásledování někoho po internetu (které trvá dodnes) vám nevadí???

    To, co vy zde srovnáváte - něco, co napsal Boutros a nebo něco, co bylo napsáno o Boutrosovi, je již naprosto sekundární nebo terciální efekt - pozdní reakce na chování stalkera, který se dožaduje pozornosti, většinou naprosto sprostým, nevybíravým způsobem, i přesto, že se mu jeho oběti od počátku snaží vyhýbat.

    Když použiji vašeho případu se Zuzanou, srovnatelné chování by bylo, kdybyste otráven jejími kecy o louce odešel ze Sprchy (nebo kde jste na ni narazil), ale ona si vás našla jinde a reagovala by na každý váš komentář zmínkami o louce, apd.

    Samozřejmě zmiňovat louku, je narosto nevinná záležitost, ve srovnání se zveřejňováním mých osobních údajů, pomluv a urážek mojí rodiny - což je dodnes klasický Boutrosův repertoár. A nejde jen o mně.

    To vám ale asi nikdo nevysvětlí, když ten rozdíl nejste schopen pochopit ani dnes. Já myslím, že nejste přímo pokrytec, ale rozhodně neměříte všem stejným metrem. Ani náhodou... To se pak těžko diskutuje.

    OdpovědětVymazat
  17. "ve srovnání se zveřejňováním mých osobních údajů, pomluv a urážek mojí rodiny - což je dodnes klasický Boutrosův repertoár"
    Ale Váš přece taky...

    "něco, co napsal Boutros a nebo něco, co bylo napsáno o Boutrosovi, je již naprosto sekundární nebo terciální efekt - pozdní reakce na chování stalkera"
    Jenže každý má svou verzi o tom, co bylo primární. A mě to fakt nezajímá natolik, abych zjišťoval, jak to bylo doopravdy. I kdybyste měl stokrát pravdu, že za všechno může Boutros (a třeba i máte, co já vím), tak z toho, co se okolo toho děje, vyplývá, že na Blízkém Východě nikdy mír nebude.

    A slovo "kráva" jsem použil hlavně proto, že jak původní článek, tak další komentáře také obsahovaly urážky. Tak proč Vám vadí zrovna ta "kráva". A si také neměříte stejným metrem. Jenže Vy si myslíte, že jo. Já naopak přiznávám, že ani žádný metr nemám.

    OdpovědětVymazat
  18. Re: Medvídek Kadílek

    "Ale Váš přece taky..."

    Samozřejmě, že není. A co je důležitější, nikdy primárně nebyl. Pokud jsem někdy byl na Boutrose 'hrubý', bylo to pouze a jedině v sebeobraně.

    "Jenže každý má svou verzi o tom, co bylo primární."

    To, jak to bylo, je lehce dohledatelné a nemůže být pochyb o tom, co bylo primární. Stačí chtít - a zde se dostváme k vašemu dalšímu argumentu:

    "A mě to fakt nezajímá natolik, abych zjišťoval, jak to bylo doopravdy."

    Ano, vás to nezajímá, především proto, že byste mohl být poměrně snadno usvědčen z omylu a to by se vám asi nelíbilo.

    "I kdybyste měl stokrát pravdu, že za všechno může Boutros (a třeba i máte, co já vím), tak z toho, co se okolo toho děje, vyplývá, že na Blízkém Východě nikdy mír nebude."

    Nezlobte se, ale to, kdo má pravdu JE podstatné a nemělo by se odmávnout nějakým 'co já vím'.

    A Střední východ? Jak jsem již psal, já osobně jsem mu odpustil, nemyslím si již, že je je hlavně zlý, ale hlavně nemocný, a to změnilo můj celkový náhled. To ještě neznamená, že o Boutrosovi nemohu s ostatními diskutovat, ale kdybyste si s tím dal tu práci, zjistíte, že moje reakce jsou ex post, to znamená reaguji na nevyprovokované útoky. Nezačánám žádné konflikty sám. BTW, Boutros mé nabídky ke smíru odmítl...

    "A slovo "kráva" jsem použil hlavně proto, že jak původní článek, tak další komentáře také obsahovaly urážky. Tak proč Vám vadí zrovna ta "kráva". A si také neměříte stejným metrem. Jenže Vy si myslíte, že jo. Já naopak přiznávám, že ani žádný metr nemám."

    Nebazíruji na 'krávě'. To byl pouze příklad. Jde o to, že vám připadá normální někoho nazvat krávou na základě krátkodobého, bezvýznamného incidentu, kdy navíc 'kráva'mohla být spravedllivě rozhořčena. Na druhé straně naprosto nechápete jak může Boutrosovo chování působit na ostatní (vy sám jste obětí jeho útoků nikdy nebyl - všimněte si, že zde spolu normálně, věcně *diskutujeme*. Něčeho takového Boutros naprosto není schopen).

    OdpovědětVymazat
  19. ad Tomáš Pecina. Ano, to komunitní vědomí jsem měl na mysli. Navíc sem píše extrémně málo lidí.

    OdpovědětVymazat
  20. Medvídku, podívejte. Já byl velice dlouho (zbytečně dlouho) k Boutrosovi neutrální, i když naprosto zbytečně komolil mou přezdívku na Gus a i jinak mne trolloval. V jeho konfliktu s Vodníkem jsem byl neutrální. V jeho konfliktu s p. Juchelkou jsem byl neutrální. V jeho konfliktu s Janem Čulíkem jsem byl dokonce na jeho straně.

    Ale pak začal trollovat i Husitu. To už bylo moc a postavil jsem se proti němu. On na oplátku obnovil trolling mé osoby. Je toto normální? Boutros trolloval prakticky každého významného diskutéra, s nímž přišel do styku. Nyní je jeho obětí Zuzana W. Jeho záchvat, po němž smazal všechny své texty na Sprše a odešel z ní, si snad ještě pamatuje.

    Zkrátka a dobře, každý normální člověk vidí, kde je vina. Můžete být dlouho slepý, jako jsem byl já, ale nelze být slepý donekonečna.

    OdpovědětVymazat
  21. Pane Medvidku, Vy jste argumentoval, ze si Pakovy urazky zaslouzim, nebot s nim mluvim stejne sproste jako on se mnou. Nemate pravdu. Odrazim pouze jeho utoky a to - ve srovnani s jeho hulvatskymi zpusoby - celkem slusne. Pako (Boutrous) me dusledne po forech pronasleduje, obtezuje, urazi a pomlouva. Ma k tomu ucelu radu nicku a bavi se tim uz leta, vypada to na tezkou obsesi, V silenejsich obdobich se zavesi prakticky za kazdy muj prispevek. Mimo jine si libuje v popirani me existence - stridave predstira, ze me povazuje bud za Alexe Juchelku nebo Lucifera, nebo naznacuje ostatnim, ze neziju, tam kde ziju atp.. Vypada to, ze se mu to v hlave uplne pomotalo, ci ho predstirani slusnaka na Sprse nudi a tohle je druh zabavy, ktery ve skutecnosti preferuje. Nebo dela zamerne z jinych for stoku, aby jeho 'slusna' Sprcha vedle nich vynikla, ev.vsechny tri moznosti dohromady. Po Alexovi a Vodnikovi zarputile jede uz nekolik let a skodi jim strasne. Oni jsou pritom jeho byvali pratele.

    Debata o restitucich probehla mezi mnou a Tomasem Pecinou a muzu chapat, ze vas nebavila, kdyz v tom nemate sam nic investovano. Nicmene nechapu, jak jste prisel na to, ze muzete debatery, jejichz tema vas nezajima posilat do p...(Nepamatuji si vsak ze byste to skutecne udelal, asi wishful thinking). Predpokladate, ze vase debaty kazdeho bavi? Mohl jste prece nezavisle na nas debatovat s nekym jinym o tom, co vas bavi? Me napr.nebavily vase pravidelne prestrelky s panem Taborskym, s nimz, uznavam, nepohadat se byla "challenge" - ale proc bych vas mela kvuli tomu, ze me to nebavi, posilat nekam? Vlastne jste mi tim pripomnel, ze debatou s TP o restitucich se zavrela Sprcha (doufam, ze ne kvuli tomu) a pak jsem se tam jiz nevratila i kdyz jsem dostala vyrozumeni, ze je znovu otevreno. Louku jste si poplet s Jirinou Fuchsovou.
    Dluzite mi omluvu.
    Zuzana W

    OdpovědětVymazat
  22. Take zdravim, Alexi, je to tezky pripad, A nadeje, ze mu to nekdy dojde, miziva. :(
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  23. Petru Urbanovi:
    Mate skvelou pamet, diky Vam si vzpominam i ja.. Na Sprse probihala normalni debata, (ktera se Paka vubec netykala). On do ni nahle skocil s tim, ze pokud budu na Sprse ja, Pako pry ze Sprchy odchazi. Prohlasil, ze kopiruji jeho styl. :-) Vypadalo to na tezky zachvat nepochopitelne rivalitni zarlivosti a dodnes neznam skutecnou pricinu. Vskutku se sam kompletne vymazal - a odesel, uz si nepamatuju, na jak dlouho. ;)

    Ale dosti Paka - jenom mam obavy, ze nam i z dovolene bude posilat Sowfiwa.:(
    Hezky den vsem.

    OdpovědětVymazat
  24. Ad Juchelka:
    "To, jak to bylo, je lehce dohledatelné"
    No tak to dokažte, když Vám to jedno není.

    Ad Peters:
    "Jeho záchvat, po němž smazal všechny své texty na Sprše a odešel z ní, si snad ještě pamatuje."
    pokud tam máte chybu (a má tam být pamatujete), tak hlásím, že nepamatuju, protože v té době jsem Sprchu nesledoval.

    Ad Zuzana W.:
    Tak já se omlouvám a vyřiďte Jiřině Fuchsové, že kráva je ona.

    OdpovědětVymazat
  25. Ještě bych rád podotkl k tezi, že Boutros je můj kamarád:

    Dr. House je sice mizerný seriál z odborného hlediska (tady nesahá po kotníky Nemocnici na kraji města, ba ani "Růžovce"), ale ten doktor má v lecčems pravdu. Z toho vyplývá, že Boutros mým kamarádem být nemůže, o čemž svědčí i to, že jsem ho nenavštívil při žádném ze svých pobytů v USA, z čehož dva byli v Kalifornii, jeden dokonce přímo v San Franciscu.

    OdpovědětVymazat
  26. Vašemu pýthickému vyjádření příliš nerozumím. Co Vaše svědectví, že nešuká prostitutky?

    OdpovědětVymazat
  27. BTW, Mauleho výron už nikdy nikdo nepřekoná: "Omlouvam se, ze nemuzu dokoncit komentar do spravneho finale, ale v mramorem vylozene sprse meho pokoje v Grand Hyatt v Taipei se sprchuji dve nahe dvacetilete studentky s vonavou skin a ja mam ted na praci daleko prijemnejsi zalezitosti nez odpovidat na idiotske komentare dusevnich mrzacku…"

    OdpovědětVymazat
  28. petr urban: "Boutros....naprosto zbytečně komolil mou přezdívku na Gus a i jinak mne trolloval. V jeho konfliktu s Vodníkem jsem byl neutrální. V jeho konfliktu s p. Juchelkou jsem byl neutrální. V jeho konfliktu s Janem Čulíkem jsem byl dokonce na jeho straně.

    Ale pak začal trollovat i Husitu. To už bylo moc a postavil jsem se proti němu. On na oplátku obnovil trolling mé osoby. Je toto normální? Boutros trolloval prakticky každého významného diskutéra, s nímž přišel do styku."

    Mam stejnou skusenost, kdy hned po objeveni Sprchy, mi zmenil prezdivku na bondvodnik, kterou obcas stale pouziva, Nebral jsem to vazne ale zarazila me jeho drzost ke starsim lidem, zejmena 70tiletemu Astrovi, ktereho laskyplne prejmenoval na Komzika. V anglicky mluvici sfere jsou vsichni "you" ale presto existoval jisty respekt k lidem i o nekolik let starsich. Na Internetu takova pravidla asi mizi.
    O Boutrosovu drzost vuci Husitovi nemusim pripominat.
    Nakonec jsem si uvedomil, ze on menil prezdivky pouze jistym lidem a ostatnich se nedotykal. Na Sprse se debatovalo, existuje-li klan, jinde jde o cleny Borgu. Ostatni je treba znemoznit a v tom si tento uchyl libuje.

    OdpovědětVymazat
  29. Ano, na jeho trolling Vás a Astra nelze zapomínat.

    OdpovědětVymazat
  30. Na Mauleho vyron take ne.
    Vzlast tato cast:
    "...Ales Juchelka z Utahu, ktery mi muze tak akorat zavidet.

    Jsem porad zenaty s krasnou moravskou holkou,....... Ted zijeme kazdy v jinem byte...."
    Opravdu zavidim.

    OdpovědětVymazat
  31. Klid od trolla Paka z Chebu trval skoro 2 měsíce (jednou byl přerušen kvůli trollingu Astra): od 27. 5. 2005 do 15. 7. 2005. Byl ukončen jen proto, že se tím Maule mohl pomstít Alexi Juchelkovi. Během svého záchvatu Boutros smazal všechny své deníky.

    OdpovědětVymazat
  32. Pane Kadilek, pani Fuchsove nic vyrizovat nebudu, ale vypada to, ze kdy bezduvodne nenazvete aspon jednou denne zenu 'kravou' mate zkazeny den. Od paka se tedy nelisite, at se od toho trolla distancujete naoko nebo doopravdy. Jedine co vas od nej odlisuje ze jste patrne v pozdni puberte, kdezto pako se tak chova i kdyz uz mu tahne tesne na padesatku..

    OdpovědětVymazat
  33. Paní Wegerová,
    mýlíte se, protože o svých kolegyních zásadně nemluvím jako o kravách, ale jako o píčách.

    OdpovědětVymazat
  34. Re: Medvídek Kadílek

    "No tak to dokažte, když Vám to jedno není."

    Ale Kadílku... Takhle to nefunguje.

    Já nemám zapotřebí něco dokazovat a už vůbec ne vám, který vykazuje od počátku značnou míru nepochopení a nebo spíše neochoty pochopit.

    Já jsem pouze poukazoval na to, že prameny, z nichž lze moje tvrzení dohledat podle mě ještě stále na webu existují a jelikož vás považuji v této věci za neinformovaného dovolil jsem si na tuto skutečnost upozornit.

    Je to na vás, mně zas tak na vašem názoru nezáleží, abych vám to opět, jako v mateřské školce přinesl pod nos. Můžete klidně dál vést tu svou a já vás budu prostě podle potřeby opravovat... Slibuji, že s vámi budu mít víc trpělivosti než vy se svými kolegyněmi, či p. Fuchsovou : )

    OdpovědětVymazat
  35. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  36. Ještě bych rád zmínil jednu věc. Narážky na ryze formální manželství, pronesené navíc v sebeobraně, rozhodně nikoho neopravňují k tomu, aby se navážel do opravdové rodiny. Kdo tohle nechápe, tak je naprostý ubožák.

    OdpovědětVymazat
  37. "Narážky na ryze formální manželství"

    Muzeme zde probrat sproste lzi, ktere o nas nestastny trol rozsiruje.
    Ja sem napriklad nezamestnany dlazdic, ktereho zivi manzelka.
    Jedina pravda je, ze mam manzelku.

    OdpovědětVymazat
  38. P. Urban:
    Ad Pakovy odchody: co jsem popisovala co stalo jeste pred zavrenim Sprchy, nema tedy co delat s Vasimi odkazy. Zrejme neco podobneho udelal vickrat. Nebyla pro mne nikdy ani zvlast zajimava, ani podstatna, jen kratka episoda po zavreni bl.Vzdy jsem tam byla cizinec - jako ostatne na kazdem ceskem webu s vyjimkou bl, kde bylo hodne emigrantu - a necitila jsem se tam dobre. Ceske weby se postavami jako je Postava docela hemzi...
    ZW

    OdpovědětVymazat
  39. To jste me rozesmal.:-) Ale tohle jsem napsala mozna kratkou dobu pote, kdy ze Sprchy odesla asi polovina lidi = pred nekolika lety:

    "Predevsim byste si meli vzpomenout, na jakem zaklade Sprcha zacala. Odesli jste nespokojeni s Britskymi listy a to vas spojovalo. Uz dlouho predtim, nez se sprchari nahrnuli s trucovitym nadsenim do Sprchy (vzpominam si, ze nejmin nadsen byl prave Max, ktery se dost otravene ptal: "A kdo tady bude psat ty clanky?") jste - nekteri z vas - na Blistech v podstate jenom utocili na vydavatele. Kazdy prispevek byl opentlen osobni invektivou vuci Culikovi a Max, ktery patril k nejaktivnejsim, mel z trollovani druhe vanoce. Byla to denni oblibena zabava, coz byla pro lidi, kteri uz tam meli par let debat za sebou, dosti velka otrava pozorovat. Priblizne v te dobe tam po JC pokrikoval a sproste mu nadaval fyzik Motl kvuli Culikovym politickym nazorum (Culik zadne neprojevoval, ale otiskoval na tu dobu velice kontroverzni clanky, coz treba ja jsem v tehdejsi chudobe svobodneho tisku zde v te dobe kvitovala s povdekem). No vidite a az se zde v US Motl definitivne usadil, obratil uplne a dnes je z nej war protester #1. Omluvit se neprisel, ale nadavat samozrejme uz prestal.
    Jeste nejmin dva roky pote, co jste se odstehovali na Sprchu jste donekonecna omilali Britske Listy jako posedli, zrovna tak, jako ted omilate porad dokola Sprchu, Vrbu atd...
    Sprcha dopadla tak, jak zacala, zacala na naprosto spatnem zaklade. A navic si myslim, ze ji prikladate vyznam, ktery zdaleka nema. Na Sprse se zvanilo docela bezne jako na spouste jinych for a zadnou prevratnou myslenku, nebo obzvlast pozoruhodnou debatu, jsem tam nikdy nezaznamenala. Tomas Pecina, dokud tam byl, vynikal obratnosti a rychlosti v diskusi a pravnickymi vedomostmi a Vodnik dokazal byt obcas velmi vtipny, tolik dluzno podotknout."
    A dnes jeste dodavam, ze to foceni u tataraku a nasledne vystavovani na webu atp. povazuju taky za docela uhozene...
    ZW

    OdpovědětVymazat
  40. No, dnes, po letech, je dost jednoduché poukazovat na to, že byla chyba dělat to a ono, vystavovat fotografie (i když to mně zas celkem nevadí) apod. Sprcha vznikla na dobrém základě - Klabačka udělal český scoop a založil forum, které fungovalo půl roku před tím, než se tam nahrnuli protestující ze Sprchy. S Maxem máte pravdu, ale Čulík měl v té době taky máslo na hlavě (a ne málo!). Každopádně není pravda, že bychom tam mluvili ještě léta o Blistech! Blisty byly hlavní náplní Sprchy právě v tom prvním období, než jsme na ni přešli my, a pak poměrně krátkou dobu poté; poslední, čím jsme se tam intensivněji zabývali, byla selektivní censura Tomáše Peciny. Příčiny rozpadu Sprchy byly popsány několikrát, já neskromně odkážu na svoje resumé, dole v diskusi najdete i odkaz na podobný článek Petersův.

    OdpovědětVymazat
  41. Oprava: "...než se tam nahrnuli protestující z Blistů."

    OdpovědětVymazat
  42. Precetla jsem si, urcite do toho vidite lip nez ja. Mozna jste si nevsiml moji poznamky, ze text o Sprse jsem psala pred lety, nikoliv dnes - proto je text v uvozovkach. Tak jsem to tehdy videla. Svuj tehdejsi nahled jsem nasla ve svych files, mohu se samozrejme mylit uplne ve vsem, nemela jsem nikdy do Sprchy tolik investovano jako nekteri jini. Co si pleticharil sanhedrin aby vysledek pletichareni pak oznamil ostatnim jako hotovou vec nevim - Sprcha me po uzavreni prestala zajimat, jako ze me moc nezajimala ani predtim. Sprcharskou seslost jsem videla jako nesourodou partu lidi, kteri se po case predstirane idyly zacali strkat a v prubehu tech strkanic ti agresivnejsi Sprchu uplne okoupili. Znamkovani je neco priserneho, pristup nekterych k nemu jeste horsi.

    Ti druzi se vydali na sve blogy a odtud situaci dodnes sem tam rozebiraji - i kdyz uz neni co. Lapidarne to vyjadril Jonas, cituji nepresne: parta vtipnejch nazdarku znicila fora bl a pak se vydala na Sprchu, kterou zlikvidovala rovnez. Dnes je tam mrtvo a prazdno, byl to jenom prostor k seznameni a ted uz jim staci ty soukrome vylety a emaily - a obcasne zviditelneni seslosti sprcharske rodinky a jejich udalosti v soukromem zivote (fotky) nebo reportaze z vyletu. A pokud se tam jednou za cas slezou, tak aby se vysmivali tem, ktere odtud vyhnali. Nicmene je videt, ze tak, jako vy sledujete Sprchu, oni take Vase blogy ctou, vidite, s jakou rychlosti poridil nick 'mm' (neznam, za me tam neprispival) soubor linku na zdejsi ZMP, aby si snad utahl z nostalgicke tendence - a drivejsi srazy sprchy nazyva 'drevni' erou. A tak se mi zda, ze Sprcha uz slouzi jenom k tomu, aby si s vycenenymi zuby hlidali svoje territory a jinak si hledi sveho soukromeho businessu a virtualni debaty pozbyly na vyznamu.
    ZW

    OdpovědětVymazat
  43. ad ZW. Máte pravdu. Přesto si myslím, že jste svůj štětec namočila do příliš tmavé barvy. Navíc tam máte některé nepřesnosti: "Culik zadne neprojevoval". Jeho politický názor byl jasný vždy. Dále si myslím, že posledlost Sprchy Blisty skončila asi po půl roce; po zániku staré Sprchy.

    Úplně bych chtěl odmítnout thesi, že Sprcha začala na špatném základě. Jednak ji založil JK půl roku před naším příchodem a jednak ani náš příchod nebyl špatný. Na druhou stranu souhlasím, že Sprcha má význam hlavně citový. Když bylo vidět, že více než cca 20 lidí tam přispívat nebude, bylo nutno snížit a redefinovat ambice. Souhlasím i s tím, že Sprcha byla kombinací diskussního fora a chatu. Ale nám to vyhovovalo.

    Ze Sprchy se stal společenský klub. Proto jsme se scházeli. A nevidím nic špatného na fotkách tataráku. Copak podobné kommunity svá fotoalba nemají?

    OdpovědětVymazat
  44. Vodník to vidí správně. To je ta výhoda insider's pohledu. Nedomnívám se, že by ta idyla byla předstíraná. Faktem je, že kolem Vaší osoby vznikl první konflikt ještě na předpotopní Sprše. Někteří lidé nás štvali (Táborský, Neckář či Ivan), ale jinak jsme si rozuměli.

    Dnes vidím příčinu rozpadu v tom, že se Petr Maule odmítl přetvařovat donekonečna. Poměrně dlouho to zvládal, ale nakonec začal závidět vůdčí individualitě Sprchy (Vodníkovi) jeho posici. Když vyřídil jeho, tak si hledal další oběti. Nejprve přišel na řadu Husita, pak Astr. A to jsem nehodlal snášet.

    Známkování by nebylo tak hrozné, kdyby ho lidé používali správně, nebo kdyby nás bylo víc.

    S Jonášem moc nesouhlasím. Fóra BL by Jan Čulík zavřel, i kdyby nebylo trollingu Paka z Chebu. Byla to totiž výmysl Tomáše Peciny a Jan Čulík se nikdy vnitřně nesmířil s tím, že si na jeho server může psát každý bez jeho kontroly.

    These: "pak se vydala na Sprchu, kterou zlikvidovala rovnez," je příliš velká zkratka; tak velká, že se nebojím až říci, že nepravdivá.

    Nevím, kolik lidí ze Sprchy čte Vrbu a ZMP. Takový Prokop, Cnemo či Tomáš to programově odmítali; Zeman se na Sprše nudí, tak nás čte pravidelně.

    Magna citujete dost nepřesně: "Pan pííítrs by mohl udělat něco pro svojí individuaci a identitu a opsat na svůj ghetto-blogue všechno co se na sprše napsalo od dřevních časů doteď...haha... může opět a jinak oponovat tamním přispevkům i sám sobě, což tehdy nemohl.." <> "drivejsi srazy sprchy nazyva 'drevni' erou".

    Jo, Sprcha je už dlouho mrtvá, ale nechce se jí umřít. Je to takový zombie.

    OdpovědětVymazat
  45. Zeman se na Sprše nudí, tak nás čte pravidelně.
    Jak Zeman, tak Boutros (přinejmenším), patří k pravidelným čtenářům jak Vrby tak ZMP; z těch, co dokážu identifikovat. Není to nic tak zvláštního, já se ocitám na Sprše rovněž pravidelně, např. když tam hledám různé své texty, výroky, kommentáře.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>