11. října 2008

Je česká politika Kocourkovem?

Někdy má člověk pocit, že nesleduje celostátní politiky, ale rvačky v Horní Dolní. ""Ďuričko s LT moc chodit chtěl, ale fakticky se nepotkal se zájmem," okomentoval to premiér v SMS."

Připomeňme si, o kom se mluví. Ďuričko je vrah Kočky Jr. LT je místopředsedkyně dolní sněmovny a officiální přítelkyně předsedy vlády.

7 komentářů:

  1. Úsměvné peripetie kolem jednoho zločinu. Naštěstí zbývá do voleb ještě týden, to je pro velkou většinu voličstva doba výrazně nad časový horizont jejich paměti, takže aféra zastřeleného Kočky volby prakticky neovlivní.

    OdpovědětVymazat
  2. Také si myslím, že ČSSD zbytečně panikaří.

    OdpovědětVymazat
  3. Člověk by čekal mafiány velkého stylu a místo toho tam vidí skupinu bývalých veksláků a zlodějíčků střední kategogie, kteří mají nyní prachy a moc.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano. Je příšerné, jak malá je česká společnost.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, tak nějak. Celá česká vrcholná politika připomíná ze všeho nejvíc Bony a klid po 20 letech.

    OdpovědětVymazat
  6. TP: :-))))))) - sebral jsi mi kommentář! Pro mě byl film Bony a klid (viděl jsem na německé TV v Holandsku někdy v 80. letech) největší eye-opener, co se české společnosti týče. Doté doby jsem myslel, že nám (i kommunistům!) vládli estébáci, napojení na KGB. Ti to ale jen kontrolovali. Dnes zemi vládnou takoví, jako ten šéf, co jezdil škodovkou a jeho přítel soudce; ti drobnější veksláci v mercedesech, to jsou ti Mrázkové, Pitrové a Krejčířové.

    České elity tuto zemi periodicky opouštěly v emigračních vlnách od Bílé hory. Po r.1968 už tam prakticky žádné nezbyly. Dissent projevil mravní statečnost odporem k sovětské okupaci a ke kollaboraci s ní, to z něj ale elitu nedělá (dnes to jsou z velké části kollaboranti a agenti jiného Velkého bratra). Takže pohled na českou politickou scénu by neměl být vůbec překvapivý: burani, veksláci, agenti a bývalí kommunisti.

    Ono bychom si měli definovat, v čem ta "elitnost" elity spočívá. Myslím, že to není v intelligenci, vzdělanosti, neřku-li majetku (majetková elita u vesla je, a nejen v ČR). Myslím, že skutečná elita se veřejného života úzkostně straní.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se nejvíc líbí, že se ti mafiáni postříleli na oslavě ochránce chudých a slabých. Myslím, že se asi hádali o to, jak ty miliony co měli v hotovosti po kapsách použít na pomoc starým babičkám a chudým dětem. Jen jim u toho chyběl křištálove čistý Stanislav.

    David Pavlíček

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>