9. října 2008

Pour vous, un bon animal est un animal mort

Dopis božské BB adresovaný Sarah Palin: « aucun pitbull, aucun chien ni aucun autre animal n’est aussi dangereux que vous l’êtes » Fascinuje ta samozřejmost, jak jí píše francouzsky.

58 komentářů:

  1. Proč vám vadí, že se peters pochlubí tím, že umí francouzsky? Když to umí, tak je v pořádku, ukázat (v rozumném rozsahu) neobvyklou znalost není k posměchu. Byl bych se sebou docela spokojen, kdybych se naučil francouzsky:)

    Na druhou stranu, že dopis dotyčné exhvězdy je pitomost (čteno v překladu;), to vám podepíšu.

    OdpovědětVymazat
  2. Omlouvám se, že jste reagoval na příspěvek trolla dříve, než jsme ho stačili smazat.

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mne vám to vadilo, jinak nevidím důvod světu sdělit, že Peter je fascinován svou francouzštinou. Ještě pak to mohla pomsta za jinou křivdu a jeho francouzština je vám volná. Prostě jste musela mít nějakou motivaci, ho veřejně negativně hodnotit a dokonce to upřednostnit před opravdu hloupým dopisem BB. Nepíšu tu proto, abych z vás tahal vysvětlení, nýbrž proto, abych zdůvodnil své úvahy.

    Ale k věci. Moudrost prostě někdy s věkem nepřijde. Navíc BB je typickým příkladem člověka, který neumí zestárnout. Je zvláštní, že to vidět i ve tváři.

    OdpovědětVymazat
  4. Tomáš Pecina je na Michaelu allergický, to se nedá nic dělat. Připomínám, že na Sprše máte rubriku "Co se píše jinde". Tak co ji začít využívat a ne si jen nekonečně stěžovat, že Kapitán (jaká troufalost a nebetyčná drzost) píše na diskussní server diskussní příspěvky, nikoliv jen texty jedné ideologické linie?

    Francouzsky umím mnohem méně než anglicky (A1 v. C1) a mnohem méně než umí francouzsky Tomáš Pecina. Nicméně je to cool jazyk, baví mne rozšiřovat své znalosti o něm a domnívám se, že by bylo dobré, kdyby ho znalo mnohem více lidí.

    K fascinací francouzštinou se klidně přiznám. Pokud je někdo na Francouze, Angličany, Američany a Palestince allergický, neměl by ve svém vlastním zájmu LW číst. K těmto národům totiž chovám sympathie a k poslednímu soucit.

    OdpovědětVymazat
  5. Jinak, aby snad nevznikla mýlka: Pokud si mám vybrat mezi tím, zda sem bude psát Tomáš Pecina, nebo Michaela, dávám jednoznačně přednost Tomáši Pecinovi. Tomáš Pecina píše kvalitní, vysoce stylisticky vytříbené texty. Michaela obvykle jen flame baits. Nemám nic proti flame war, ale přeci jen upřednostňuji texty, které mé obzory rozšiřují.

    OdpovědětVymazat
  6. Nejde o alergičnost, ale o obecnější princip, který zastávám, totiž že tolerance k trollům vede k důsledkům typu Mauleho (vícenásobného?) udání spoludiskutujícího zaměstnavateli. Od určitého druhu lidí je lepší držet si odstup, to je celé.

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych přeci jen rozlišoval mezi prostým flamerem a trollem. Dřív jsem mezi ně kladl rovnítko (vizte heslo na wiki), ale to byla zásadní chyba. Je totiž mezi nimi podstatný rozdíl.

    Flamer totiž vyjadřuje pohrdání. Názorem nebo člověk, ale to je celkem jedno. Troll chce ublížit. Především proto, že trpí pocitem méněcennosti. Tím, že poníží jiného, dá sám sobě falešný pocit převahy.

    Michaela ani Magnus Maximus trolly nejsou. Jsou flamery. To je někdy nepřijemné, ale tolerovat se to dá (i když mi Jeden wikipedista a v menší míře Starý pán lezou na nervy. Jeden wikipedista tím, jaké psal blbosti, Starý pán tím, jak se chová.). Nicméně, nenutím Vám k tomu. Pokud máte pocit, že jejich texty jsou nesnesitelné, klidně je mažte.

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavé rozlišování, podle mne nicméně málo specifické. Slušný diskutér napíše "S názorem autora nesouhlasím, protože...", troll "No to je ale blbec!". Je-li v tom i snaha ublížit, je celkem podružné, podstatný je nezájem o diskusi. V tomto smyslu není trollem ani Jeden wikipedista, a vůbec už ne Starý pán, byť se nám jejich diskusní styl nemusí zamlouvat.

    OdpovědětVymazat
  9. troll "No to je ale blbec!".
    Ne, to není trolling. Trolling je zneužívání osobních informací. "No to je ale blbec!" není trolling, ale flaming. Trolling je např. "Co od ní čekat, vždyť se ještě ve 4. třídě počůrávala." "V pubertě to byl atarista, a proto medicíně nerozumí."

    Je-li v tom i snaha ublížit, je celkem podružné, podstatný je nezájem o diskusi.
    Jako obět trollingu mohu říci, že pro druhou stranu je rozdíl dosti podstatný.

    V tomto smyslu není trollem ani Jeden wikipedista, a vůbec už ne Starý pán, byť se nám jejich diskusní styl nemusí zamlouvat.
    To je sporné. Jeden wikipedista nebyl troll prima facie. Nicméně jeho ustavičné postování nesmyslů podle mne s trollingem hraničilo. Nadávky mne nechávají klidným, ale nepravdivá fakta mne irritují. Nadávky si každý racionální čtenář odflitruje, ale co nepravdivá fakta, o nichž nezainteressovaný čtenář nic netuší? Dost těžko.

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím, že se mýlíte. Nadávky jsou stejnou vadou diskuse jako osobní útoky. Pokud je tolerujete, budete nutně platit za blbce. Na urážky nelze odpovídat "filtrováním" nebo ignorováním. S hulváty se prostě ve slušné společnosti nemluví.

    OdpovědětVymazat
  11. OK. Nicméně děkuji Michale, že si na mne vzpomněla. Já si na ni včera v koincidenci vzpomněl také, byť v poměrně nečekané situaci.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak vidím, že jsem se do toho neměl plést:)

    OdpovědětVymazat
  13. Pokud je někdo na Francouze, Angličany, Američany a Palestince allergický, neměl by ve svém vlastním zájmu LW číst.
    Asi jak kdo. Já jsem allergický na Francouze i na Palestince (jakkoli mi je těch druhých taky líto), Angličany mám sice rád, na druhou stranu jejich koloniální chování po světě v posledních dvou stech letech je přímo ztělesněním zločinu Okcidentu vůči této planetě. Američani jsou příliš různí, abych k nim zaujal nějaký postoj, ale u zdrcující většiny mě odpuzuje kulturní (a jiná) plytkost. Stejně jsem allergický na Váš prkenný atheismus, na Kapitánův fanaticky fundamentalistický materialismus a scientismus nebo na "hudbu", které holduje Starý pán. Pokud se dá s vámi diskutovat, nemám s tím problém. Pokud mě ale někdo začne označovat za antisemitu nebo nacistu, tak s ním končím debatu, třebas se můžeme jinak shodnout (coby monarchisté např.)

    Allergii na Michaelu chápu. Ona je schopná napsat velmi kvalitní kommentář/článek a intelligenci jí jistě nikdo neupírá. S nositeli jiných názorů ale v diskusi obcuje zcela nepřijatelným způsobem! Její manžel je totéž na druhou.

    Boutros není dobrým příkladem, protože je to zcela výjimečně amorální psychopat. Nicméně ti, kteří s ním na Sprše nadále zcela přátelsky kommunikují, tím vystavují velmi ošklivé vysvědčení sami o sobě. Je jistě rozdíl mezi udáním zaměstnavateli (Boutros a Maxův pokus) a udáváním/zveřejňováním občanských jmen (polovina Sprchy), ale ten rozdíl je menší než by se na první pohled mohlo zdát.

    OdpovědětVymazat
  14. Ad TP: já si nejsem Tvými kriterii zcela jistý. Jak jsem pochopil, gumuješ i satiru (viz moje parodie na Magnův styl, která Tě zmátla tak, žes mi zablokoval účet :-))

    A co třeba nesouhlas takto: "Takový názor vypadá - autor promine - jako by ho napsal úplný blbec."

    OdpovědětVymazat
  15. Zajímalo by mne, zda stejně horlivě odsoudíte koloniální chování Ruska na Kavkaze, Střední Asii, Sibiři a Číně v posledních 200 letech.

    OdpovědětVymazat
  16. Ruska ne, SSSR ano. Rusko nedrtilo modernismem tamní tradici, SSSR ji ovšem plundrovalo hůř neř britský kapitalista.

    OdpovědětVymazat
  17. Kritéria jsou jednoduchá, jak jsem je už vysvětlil: kdo chce diskutovat, může, kdo nechce, ať sem nepíše, protože jeho příspěvky smažu (včetně napodobenin, jsou-li dostatečně zdařilé, takže mne zmatou :-) ).

    Napadání oponenta ve stylu Michaely nebo AndyO je z tohoto hlediska mezní případe, protože ačkoli se prima facie zdá, že takový člověk diskutovat chce, jím používaný styl diskusi znemožňuje, tzn. taková "diskuse" je pro druhou stranu ponižující a nelze předpokládat, že bude akceptována a skutečně vedena. Kromě toho takové texty sníží úroveň diskuse a ochotu ostatních účastnit se jí, takže výsledek bude v součtu negativní.

    Podle mého názoru jsou excesy typu udání zaměstnavateli tak závažným risikem, že to odůvodňuje politiku mazání všech minulých trollů, bez ohledu na relativní nezávadnost jejich nových textů. Chce-li tuto politiku G. P. změnit, může, ale upozorňuji ho, že si tím zadělává na další malér, protože kdo dnes jen nadává, může zítra začít s udáváním, špiclováním nebo s některou jinou formou cyberbullyingu.

    OdpovědětVymazat
  18. Vodníku, Vodníku, to jsou zase ty tvé these ve stylu "hodné Německo bylo znásilněno zločinnou Třetí říší"… Já mám Rusy a Rusko rád, ale odmítám vidět v nich oběť a nikoli strůjce komunismu.

    OdpovědětVymazat
  19. Pche. Podívejte se, jak se Rusové chovali ve Vnějším Mandžusku. BTW, toto území je dodnes kolonií Ruska. Podívejte se, jak se Rusové chovali v Gruzii. Tifliský pravoslavný seminář povinně přešel z gruzínštiny na ruštinu. Podívejte se, jak se chovali ve Finsku, že jich Finové měli plné zuby. Ale to Vy nevidíte, protože nechcete.

    OdpovědětVymazat
  20. Nacismus stál a padal s Němectvím. Sovětský bolševismus byl programmově nadnárodní. Proto v principu neexistuje analogie "Němci > nacismus" versus "Rusové > kommunismus".

    Rusové nesporně byli největší obětí kommunismu na této planetě. Na tom nemění nic ani to, že se postupně (najmě po WW II) do jeho vedení dostávalo stále víc Rusů a že tedy mohl v některých ohledech dostávat i ruské národní rysy.

    OdpovědětVymazat
  21. Neuznávám politiku typu: kdo lže, ten krade a kdo krade, může i zabít. Každý se má posuzovat toliko podle svých skutků, které skutečně spáchal, nikoliv podle takových, které spáchat mohl.

    Věřím tomu, že Michaela i Magnus mají v sobě takový morální kodex, že se k trollingu nikdy nesníží.

    OdpovědětVymazat
  22. Vy o koze a já o voze. Nepopírám, ře Rusko nějaké imperiální expanse mělo (byť ne srovnatelné se západoevropskými zeměmi). V tomto momentě jsem měl na mysli znásilňování tradice modernismem. Přechod na ruštinu v rámci pravoslaví tím rozhodně není, třebas je to jistě diskutabilní krok a bylo by třeba vědět víc o té situaci, Já ale teď chci jít na houby, protože je tam hezky!

    OdpovědětVymazat
  23. Vaše víra v MMM je obecně známá a je mi jasné, že s tím nic neudělám...

    OdpovědětVymazat
  24. Ach jo, Vodníku. Kdy se konečně naučíte věci posuzovat podle toho, jaké opravdu jsou, nikoliv podle toho, co se o nich jen tvrdí?

    Nacism byl sice německý, ale v praxi uznával partnerství árijských národů. Neonacism na němectví úplně zapomněl; věřím, že by k tomu dospěl i nacism, pokud by nebyl po roce 1945 vykořeněn.

    Naproti tomu kommunism byl nadnárodní jen na papíře. Ještě se tomu dá věřit za Lenina, ale asi jste zapomněl, že ten v roce 1924 zemřel. Socialism v jedné zemi, rusifikace (ano rusifikace), změna latinky na azbuku, to vše nemá s kommunismem nic společného, nýbrž je to holý nacionalism. Stejný případ je násilná konverse řeckých katholíků na pravoslavné, zločin proti lidskosti. Jako kdyby pravému kommunistovi nebylo jedno, které konkrétní pověře jeho nepřítel věří.

    OdpovědětVymazat
  25. Tak tohle přesvědčení nesdílím. V životě je někdy potřeba dělat kompromisy. Osobně by mě zajímalo, co si o určitých věcech myslí Maule, ale uvědomuji si, že dozvědět se to znamená riskovat, že na mě jednou přijde udání. Vy taková risika opakovaně podstupujete, já většinou vycouvám o něco dřív; důsledkem je, ževaše újmy bývají obecně větší než moje (viz doživotí na cs.wiki nebo korespondence Maule-Němec).

    OdpovědětVymazat
  26. Vedení VKS(b) bylo čistě ruské už od 20. let. Jedinou výjimkou byli Kaganovič a Jagoda.

    OdpovědětVymazat
  27. Déjà vu. Teď se, pánové, prosím ještě pohádejte, kdo zavraždil carskou rodinu.

    OdpovědětVymazat
  28. Řekl bych, že mé prohry byly způsobeny chybnou analysou situace. Na wiki k tomu přispívala dlouhodobá logika mého chování (nemohl jsem se zčista jasna začít chovat jinak) a u Mauleho má neschopnost včas poznat jeho pravou povahu. Naproti tomu MMM znám lépe než všechny wikipedisty a Mauleho dohromady.

    OdpovědětVymazat
  29. Že já si rači neukous klávesnici:) Mezi vás stačí opravdu stačí hodit kámen (i omylem) a neštěstí je hotovo. Už držím hubu:)

    O.T.: Slovo dementní, vystihuje BB ani nejlíp.

    OdpovědětVymazat
  30. Oprava: Slovo dementní, vystihuje BB asi nejlíp.

    OdpovědětVymazat
  31. Milá Michaelo, doufám, že tento Váš příspěvek Tomáš Pecina nesmaže.

    Bylo by velice pěkné, kdyby tento blog byl součástí nějakého projektu na rozvoj frankofonie, ale bohužel tomu tak není. Je to čistě jen nadšení.

    Vymazané příspěvky na tomto blogu mohou číst všichni jeho přispěvatelé, neboť jsou zasílány na speciální e-mailovou adressu.

    O božské BB se zmiňovat nebudu. Mám sice jiný názor než Kapitán nebo Michaela, ale za polemiku mi to nestojí.

    Překlad dostupný je, a to na odkazované stránce. Sice jen do angličtiny a němčiny, ale to by vzdělanci mělo stačit a o jiné čtenáře nestojím. Mám pocit, že někteří lidé jsou líní si kliknout na odkaz. Proč ho tedy uvádíme? Jsem rád, že Kapitán líný není.

    Už jsem Vám kdysi říkal, že nesnáším překládání a uchyluji se k němu jen s krajním odporem. I Vodník mne musel několikrát nutit, abych mu přeložil Siného text.

    že se z toho udělá čarodějnický proces a budu obviněna nevím z čeho všeho je skutečně FASCINUJÍCÍ a myslím, že by vám trochu nadhledu pánové jedině prospělo.
    Proč to množné číslo? Váš příspěvek jsem za trolling nepovažoval, nicméně to, že to byl flame bait, na tom trvám. Přetiskl bych jej, ale nevím, zda by to Tomáše Pecinu neirritovalo.

    OdpovědětVymazat
  32. Děláte chybu, pokud očekáváte, že trolly budete schopen umravnit, popř. jejich rušivé projevy kanalistovat. Kultivací hulváta vzniká kultivovaný hulvát, slušného člověka z něj neuděláte: k tomu je potřeba základ, který ani Michaela, ani MM nemají.

    OdpovědětVymazat
  33. Řekl bych, že mé prohry byly způsobeny chybnou analysou situace.

    Spíš pozdní než chybnou. V době, kdy to bylo potřeba, jste, myslím, neanalysoval vůbec.

    OdpovědětVymazat
  34. Děláte chybu, pokud očekáváte, že trolly budete schopen umravnit
    Jsem naprosto téhož názoru.

    OdpovědětVymazat
  35. Vedení VKS(b) bylo čistě ruské už od 20. let.
    No a? Vedení KSČ bylo čistě české po popravě Slánského a jeho druhů. Stává se tak kommunism českým fenomenem?

    Ad násilná konverse řeckých katholíků: to bylo dílem sovětských atheistů, aby je mohli lépe ovládat a buserovat. Udělali to prostřednictvím hierarchů pravoslavné církve, kteří byli jejich agenty. Pravoslavní Rusové by na takovou zrůdnou myšlenku nepřišli.

    Být Vámi, nenazýval bych BB "božskou". Nevíte, že se druží s lepenisty, kterým šest milionů nestačilo a zadělávají na nový holokaust?

    OdpovědětVymazat
  36. O BB mě nezdvořile napadá Werichův citát, že z mladého blbce vyroste většinou jen starý blbec. Podotýkám, že ikonou a předním francouzským vývozním artiklem se v 60. letech Bardot stala pro své přednosti tělesné, nikoli pro své herectví.

    OdpovědětVymazat
  37. ten citat pane Pecina, kdyz jste zminil ve vztahu k BB byste mel rozsirit na mnoho millionu lidi po svete. Mozna ze zatim co se Vy tady shodujete v nazoru na BB (vcetne Capitana),mozna prave zaseda Ustredni Vybor strany Zelenych aby odhlasoval resoluci na podporu dopisu BB!?
    Jen to ve svete nema takovou vahu a nezni to tak vyzyvave jako od BB. Pro vsechny Zelene je strileni vlku z helicoptery ci niceni prirody rozvrtanim zeme obvzlast krasne Aljasky! za ucelem tezby nafty zlocinem. Ty milliony mate vcetne Indie, kde zabiti kravy ci cloveka stejny zlocin jest atd atd...
    Mozna mate i v CSR aktivni vegetariany co by nejradeji zrusili zabijeni zvirat, protoze pozivani jejich masa je to pro ne zlocinne a barbarske?

    Mimochodem naopak o BB, jeji obdivovatele s jistotou tvrdi jak BB vyzrala jak zmoudrela, neb od nizkeho telesna postoupila do stavu vyssiho dusevna a svoji laskou k prirode a zviratum to prokazuje. Ze byla drive zvire v posteli zatimco dnes je nekde jinde, to naopak ukazuje na jeji zasadni a hlubokou premenu hodnou oceneni:-)
    Stesti pro Palin, ze podpisova akce nevychazi z Indie, byla by zavalena milliardou odsuzujicich dopisu.
    A vubec, neprameni ta Vase neucta k BB z Vasi neucty k Vasim ochrancum prirody?
    Aby si na Vas Vasi Zeleni neposvitili. Mate je ted jako novou zdrave drave progresivni stranu i v parlantu CSR. Byl asi nejvyssi cas.
    S pozdravem za CSR a cely svet krasnejsi a zelenejsi a nigdy jinak:-)

    OdpovědětVymazat
  38. Odkazy na WWW stránce bývají na 4 místech: nahoře, v sloupečku vlevo, v sloupečku vpravo (jako zde) a dole. Na oné stránce jsou dole, což je ten nejčastější případ: italsky, španělsky, anglicky a německy.

    OdpovědětVymazat
  39. My zde přeci nevytváříme nějaká přátelství na život a na smrt. Lucerna wikipedie je pouhý blog. Někdy se tady diskutuje více než na pouhém blogu, ale to nevadí. Pokud je hulvát kultivovaný, není sebemenšího důvodu, aby sem nepsal. LW neslouží k výchově dospělých.

    Např. není žádný důvod k tomu, aby sem nepsal Beren. K jeho fanatickému charakteru mám zásadní výhrady, jako člověka bych ho nesnesl, ale ve svých textech dodržuje základní míru slušnosti. Je to protivník, ale respektovaný. Naproti tomu cynik Ignác Pospíšil je takový hulvát, že valná většina jeho textů by zde neprošla.

    OdpovědětVymazat
  40. Spíš pozdní než chybnou. V době, kdy to bylo potřeba, jste, myslím, neanalysoval vůbec.
    OK, máte pravdu. Nejsem člověk bez emocí a někdy mi emoce zastíní rozum. Např. na wiki mi Karakal a pan Jan radili, jak postupovat, ale emoce byly silnější.

    OdpovědětVymazat
  41. ad Vodník. Československý kommunism bylo čistě československé hnutí kollaborantů s Ruskem, kteří si své kollaborantství zdůvodnili tehdy módní ideologií.

    aby je mohli lépe ovládat a buserovat.
    Aha. A neměl byste se hluboce zamyslit nad tím, že kommunisté lépe ovládali pravoslavné než katholíky?

    Pravoslavní Rusové by na takovou zrůdnou myšlenku nepřišli.
    To není pravda. Po Potopě byly Ruskem připojené části bývalé polsko-litevské unie násilně převáděny na pravoslaví.

    Být Vámi, nenazýval bych BB "božskou".
    Je božská, stejně jako MM a GG.

    Nevíte, že se druží s lepenisty, kterým šest milionů nestačilo a zadělávají na nový holokaust?
    To s hereckými výkony příliš nesouvisí.

    OdpovědětVymazat
  42. My zde přeci nevytváříme nějaká přátelství na život a na smrt. Lucerna wikipedie je pouhý blog.

    Samozřejmě, že se všichni chceme jen bavit, otázkou je, že pro některé diskutující je zábavné druhé urážet, pro jiné je přímo udávat v zaměstnání. Budete-li tolerovat urážlivé texty, jaké postují MM nebo Michaela, jistě dosáhnete zrušení Svobodné Lucerny, nebude jí třeba.

    OdpovědětVymazat
  43. ad BB. Ať je tak nebo tak, faktem je, že byla celosvětovým idolem přelomu 50. a 60. let a důstojným nástupcem MM. Po ní už žádná herečka takové proslulosti nedosáhla, snad jen Julia Roberts.

    OdpovědětVymazat
  44. ad Tomáš Pecina. Pořád si myslím, že mezi tím, co včera postovala Michaela, a tím, co postoval Magnus, je zásadní rozdíl a mrzí mne, že to nevidíte. Smažu tedy urážlivé texty Magna sám a snad konečně pochopí, že lze diskutovat i bez urážek Vaší osoby a důvod ho mazat již nebude.

    OdpovědětVymazat
  45. Já jsem vůbec nečetl, co Michaela napsala, pouze jsem implementoval to, co jsem napsal dříve a co stále pokládám za nezbytnost.

    Ok, mažte si tedy trollí trus sám.

    OdpovědětVymazat
  46. Např. na wiki mi Karakal a pan Jan radili, jak postupovat, ale emoce byly silnější.

    Mám za to, že právě děláte další takovou chybu, když sem uvádíte MM a Michaelu.

    OdpovědětVymazat
  47. Po ní už žádná herečka takové proslulosti nedosáhla, snad jen Julia Roberts.

    To je pozoruhodné, opravdu se zdá, že s BB kult fenomenálních superhvězd skončil. Možná to souvisí se změnami ve společnosti po r. 1968: jakoby lidé nadále chtěli od medií méně intensivní, méně inspirativní a umírněnější podněty ("mírné vzrušení v mezích zákona").

    Ono je to pozorovatelné i na české společnosti: v r. 1968 každý, kdo se dostal do televise nebo na filmové plátno, začal být vnímán jako osobnost, legenda, na kterou lidé vzpomínali ještě po letech: Vladimír Pucholt, Karel Kryl, Yvonne Přenosilová… Většina z nich by se např. v 90. letech nikdy nemohla takto prosadit.

    OdpovědětVymazat
  48. Československý kommunism bylo čistě československé hnutí kollaborantů s Ruskem, kteří si své kollaborantství zdůvodnili tehdy módní ideologií.
    S tím nemohu souhlasit. Na československém kommunismu byla česká a slovenská jen národnost sovětských místodržících v této quasisamostatné sovětské kolonii. Nadšené opojení Pavků Kohoutů a jiných svazáků (sovětismem, nikoli russtvím!) byla módní vlna naivních bytostí.

    A neměl byste se hluboce zamyslit nad tím, že kommunisté lépe ovládali pravoslavné než katholíky?
    To není třeba, to je jasné na první pohled, proč.

    Já žádnou star nenazývám "božskou", ale BB mám z těch tří nejraději, asi proto, že byla otevřeně prosťoučká - a Evropanka.

    Jinak na filmovém plátně už pak tyto kultovní stars nebyly, v pop music ale bezpochyby ano: Michael Jackson nebo Madonna.

    TP: souhlas s tím Krylem a Pucholtem, dnes to stojí mnohem víc úsilí a kumštu stát se Anetou Langerovou nebo Lucií Bílou a myslím, že tyto dámy po 20-25 letech zdaleka nebudou takovým kultem jako Tebou zmiňovaní.

    OdpovědětVymazat
  49. Jinak na filmovém plátně už pak tyto kultovní stars nebyly, v pop music ale bezpochyby ano: Michael Jackson nebo Madonna.

    To je relativní. Jako referenční úroveň bys musel brát Beatles a Rolling Stones.

    OdpovědětVymazat
  50. Já si myslím, že Madonna překonala naprosto všechny. Beatles pro mě zůstávají nedostižným vrcholem v této oblasti, ale kupodivu současná mládež je moc nezná a neoblibuje, aspoň tady v Holandsku. "Písní století" byla vyhlášena Bohemian Rhapsody od Queens.

    OdpovědětVymazat
  51. Ano, máš pravdu. Queeni jsou produktem 70. let, Madonna a Jackson 80., takže se skutečně dá říct, že v hudbě kult superhvězd neskončil.

    OdpovědětVymazat
  52. Zatím ne. Zatím je Madonna stále aktivní. Ale kdo byl posledním skutečným novým kultem v popu? Oasis? Anastasia? Gwen Stefanie? Neřekl bych. Já tipuju jako poslední skutečný kult Kurta Cobaina. Po r. 2000 se už žádný nový kultovní fenomen neobjevil ani v popu.

    OdpovědětVymazat
  53. To je příliš krátká doba. Je-li průměrná doba mezi objevením superstar tohoto magnituda řekněme 5 let, není osmiletá pausa nic mimořádného. Cobain měl dost omezený okruh publika. nevím, zda je porovnatelný s Madonnou.

    OdpovědětVymazat
  54. Dodatečně jsem si přečetl, co Michaela vlastně postovala a co jsem vymazal, a rozhodl jsem se odejít z tohoto blogu: vedle rozumného obsahu jsou tam urážky cnema a mne (Odkdy si např. s Michaelou tykáme? Nebo snad muklům ona tyká?) a jestliže vlastník blogu nehodlá své přispěvatele a kolegy chránit před tímto druhem útoků, bude mít jen takové, kterým to nevadí.

    OdpovědětVymazat
  55. Prosím, abyste své rozhodnutí přehodnotil. Mám-li si vybrat mezi Michaelou a Vámi, dávám přednost Vám.

    OdpovědětVymazat
  56. To by vypadalo jako vydírání, což nemám vůbec v úmyslu. Není to nic fatálního, takový je život, jistě se budeme na Internetu i mimo něj vídat na různých místech dál.

    OdpovědětVymazat
  57. Postovala Michaela, 10. 10. 2008 ve 22:44:

    Pro Pecinu: Jak si představuješ netrollující komentář na tu hovadinu, kterou zplodila BB a z neznámých důvodů sem prskl GP?

    "Muklům já tykám" je citát z Kolji.

    To je z mé strany vše, víc není co dodat.

    OdpovědětVymazat
  58. Michaela: Je opravdu nutné vše hned mazat?

    Ano. Je.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>