19. ledna 2010

Epidemie registrace

Od 15. 2. 2010 nastává opět nová éra Neviditelného psa: Neff zavádí povinnou registraci. O ničem jiném se tam dnes téměř nemluví. Tím definitivně skončí činnost provokujících trollů jako V. Neckář (originál), Skepticus Maximus a řady dalších, a toto dnes už zcela upadlé, nicméně v povědomí internetových diskutérů stále legendární forum, tak definitivně spadne do bahna massmediálních "diskusí".

37 komentářů:

  1. Leon Kreutzfeld19. ledna 2010 v 20:35

    No a Neffounovi klesne navstevnost o 80 procent jak se to stalo na Lidovkach. Forum se vycisti od antisemitu a levicaku a pod vlastnimi jmeny tam budou diskutovat harpyje, jakub s., kobylka lajda a kopretina. To jsou slusni lide, kteri nemusi nic skryvat.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se mu nedivím; to neustálé tlachání normálním lidem jen leze na nervy. Nicméně, jak ukazuje příklad Novinek: Kde nic není, ani smrt nebere. Diskusse na Novinkách už nejsou nejslavnější žumpou českého Internetu, ale sledovat je cenu stejně nemá.

    Pro mne to žádné legendární forum není: Neviditelného psa jsem přestal sledovat v roce 2000, tedy před 10 lety, a nediskutoval jsem tam nikdy.

    OdpovědětVymazat
  3. pod vlastnimi jmeny tam budou diskutovat harpyje, jakub s., kobylka lajda a kopretina.
    Myslíte? Jde o život! Antisemité neznají slitování a jistě se je pokusí vyhledat, aby je podrobili terrorismu v osobním měřítku, protože jim šest millionů nestačilo.

    OdpovědětVymazat
  4. Leon Kreutzfeld19. ledna 2010 v 20:54

    Ad Vodnik: No, asi jich moc nebude, ale nekteri tu odvahu mit budou, postavit se anntisemi zlu celem.

    Ad Peters: Obsahem NP nestal za nic nikdy, jedine, co na nem bylo zajimave byly kdysi prave ty diskuze, bylo to prvni vetsi ceske forum pokud vim. Az zmizi diskuze, nevim, proc by tam clovek mel chodit neco cist, jsou to z poloviny blaboly a z druhe je to pretistene odjinud.

    OdpovědětVymazat
  5. V 90. letech to byla bomba: Bylo to něco jiného než proklausovská Mladá fronta & Lidové noviny nebo postkommunisticky nostalgické Rudé právo. Dokonce jsem si koupil první svazek Neviditelného psa a nechal od Neffa podepsat.

    bylo to prvni vetsi ceske forum
    Ano, ale tím to taky končí.

    Az zmizi diskuze, nevim, proc by tam clovek mel chodit neco cist, jsou to z poloviny blaboly a z druhe je to pretistene odjinud.
    To si myslím už 10 let.

    OdpovědětVymazat
  6. K čemu takové opatření? Všichni víme, že jednostranná cenzura tam bude uplatňována i nadále...

    Co je ovšem na pováženou - zdá se, že provozovatelé internetových publikací v ČR (Neff, Peters) vytvořili jednotnou frontu a budou postupně omezovat diskuse až do jejich úplného zrušení. Dobrá zpráva je, že informativní články zatím asi zůstanou...

    OdpovědětVymazat
  7. provozovatelé internetových publikací v ČR ... budou postupně omezovat diskuse až do jejich úplného zrušení.
    Přesuneme se na Nezvědavce. Tam žádné kvalitní články nejsou, pouze diskusse...

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem se smířil s tím, že na LW se začne jen informovat, byť to není úplně v souladu s tím, jak se místní pan majitel díval na dávný osud for Britských listů.

    OdpovědětVymazat
  9. Leon Kreutzfeld20. ledna 2010 v 17:25

    Ad AJ: Ony tyto dva pripady, a take pripady ostatnich serveru, spolu mohou souviset. Kdyz provozujete nejaky server, kde se diskutuje, tak za to nejakym me ne uplne znamym zpusobem prebirate zodpovednost.

    Objevi se tam ruzni lide, rikaji ruzne veci a vy tak uplne nevite, jestli z toho muzete mit opletacky nebo ne. Nakonec i kdyz ne tak ten stres na to nechat lidi kecat blbosti nestoji.

    Vy jste se tenkrat na Vrbe taky ohradil, kdyz jsme si povidali o Treblince. A to jsme pritom pouzivali zakonem uznana fakta Yankela Wiernika. Jeden proste nikdy nevi, a vsechny prispevky cist nechce a nemuze.

    OdpovědětVymazat
  10. Jak píše Věra Tydlitátová, doba je vážná, když dokonce i diskusse s pomocí zákonem uznaných faktů Yankela Wiernika působí problémy.

    Nicméně, já bych to tak neviděl. V civilisovaných zemích byl prosazen zákon, že provozovatel webu neodpovídá, pokud vyhoví stížnosti. Aktivní censura tedy není povinná.

    Osobně si myslím, že je za tím to, že vlastníky serverů diskusse stále více obtěžují. Je to hnůj, nebo maximálně žvanění. To nikomu nestojí za to. Koneckonců to vidíme i na LW. Co komu přinášejí moudra JK? A kdybych ho smazal, tak bude křičet, že mažu nepohodlnou kritiku. Tak ať si povídá, cokoliv chce. Na hlavní stránce to není, tak co.

    OdpovědětVymazat
  11. Co komu přinášejí moudra JK?
    JK je sice zpyták, neznaboh a duchovní negativ, nicméně jeho logické a analytické kommentáře mi imponují. Že je k Vám kritický, to jistě chápu, že špatně snášíte, ale tím nepřestává být kvalitním diskutérem. Překvapivě často stojím přes jeho hmotařský profil na jeho straně (což neuvádím jako nějaký důkaz jeho kvality).

    OdpovědětVymazat
  12. Leon Kreutzfeld20. ledna 2010 v 18:50

    Aha, tak to jsem nevedel. Ze provozovatel neodpovida.

    Proc Vas konkretne otravuji diskuze vazeny pane Peters? Byt na Vasem miste, vadilo by mi vyhrozovani Filipa Sklenare (RIP, byl to vyborny basnik a nemam duvod mu ublizovat), nebo lidi okolo Svobodne Lucerny.

    Proto jsem si myslel, ze jste dizkuse omezil a bylo to imho velmi efektivni.

    Hospodske reci, ktere tu my ostatni v dobrem duchu vedeme vas vubec nemusi vzrusovat, nemusite je cist, stejne jako my nemusime cist Vase clanky.

    OdpovědětVymazat
  13. LK: V mém případě na tom určitě něco bylo, ale pochybuji, že takto uvažuje Neff (toho nikdo na webu otevřeně nenazývá antisemitou, apd.) a nebo Peters.

    To jsou protřelí publicisté, jejichž pohrdání názorovou pluralitou je dobře známo. Není náhodou, že pan Peters (aka 'Malý Neff') byl u zrodu české odnože Wikipedie, což, jak všichni víme, je špatně maskovaná snaha o centralizaci a utužení kontroly nad tokem informací. Cui bono?

    OdpovědětVymazat
  14. LK: "Hospodske reci, ktere tu my ostatni v dobrem duchu vedeme vas vubec nemusi vzrusovat, nemusite je cist, stejne jako my nemusime cist Vase clanky."

    A této marginalizace svého informačního monopolu se právě oba Neffové a Rupert Murdoch nejvíce bojí, vážený pane Kreutzfelde!

    OdpovědětVymazat
  15. Je to věcí názoru: někoho nezajímají moudra JK, jiného Petersovy články (já např. neumím francouzsky a všechny francouzské texty přeskakuji) nebo právnické referáty TP. Nevidím ale důvod k tomu diskusse problematisovat - a k problematisaci diskussí zde nepochybně došlo!

    OdpovědětVymazat
  16. Leon Kreutzfeld20. ledna 2010 v 19:52

    Obavam se, ze mate pravdu pane Juchelka.

    Vy si myslite, ze to jejich ptydepe dosahlo vice nez informacni urovne?

    OdpovědětVymazat
  17. A vidíš Vodníku, já jsem si naopak na těch animovaných příbězích smlsnul, dokonce si je i stáhnul.

    OdpovědětVymazat
  18. Pane Juchelko, nemám žadnou povinnost mít zde diskusse. Ba nemám žádnou positivní povinnost vůbec. Každý si může zřídit vlastní blog, jak je ctěná libost. Diskutovat máte možnost na Vrbě, Nautilu, Pavoucích, Slepecké holi, OutsiderMediích etc., jak je ctěná libost. Nechápu, proč jste mentálně závislí na diskussích právě na LW.

    OdpovědětVymazat
  19. Už několik se chystám, že napíšu článek o diskussních forech Britských listů. Nezastírám, že jsem svůj názor změnil o 180°. Neudělal jsem to proto, že nechci probouzet a jitřit staré, dávno zahojené, rány.

    OdpovědětVymazat
  20. Vodníku, proti kritice nic nemám. Ale nesmí to být trolling.

    OdpovědětVymazat
  21. Proc Vas konkretne otravuji diskuze vazeny pane Peters?
    Rozptylují pozornost. A diskutéři mají pocit, že jim musím odpovídat.

    Kdyby zdejší diskusse byly tak kvalitní, jak si vysnil JK, tak bych je snad akceptoval. Takhle jsou jen informačním balastem. A informační šum bychom měli snižovat a nezvyšovat.

    Byt na Vasem miste, vadilo by mi vyhrozovani Filipa Sklenare
    Znal jsem ho natolik, že jsem věděl, že pes, který štěká, nekouše. On měl hlavně strach a ten ho zabil.

    nebo lidi okolo Svobodne Lucerny.
    Ti jsou příjemní jako osina v prdeli, ale naštěstí podobné žumpy nikdo nebere vážně. Ale nemohu kvůli nim zapnout trackback, což by vám jinak diskusse vylepšilo. :-)

    nemusite je cist, stejne jako my nemusime cist Vase clanky.
    To je absurdní, to je parasitism.

    OdpovědětVymazat
  22. To jsou protřelí publicisté, jejichž pohrdání názorovou pluralitou je dobře známo.
    WTF? Na LW píší od paleokonservativců po kommunisty.

    Není náhodou, že pan Peters (aka 'Malý Neff') byl u zrodu české odnože
    Mýthus, ale nevyvratitelný. Přišel jsem tam rok a půl po založení.

    OdpovědětVymazat
  23. Nevidím ale důvod k tomu diskusse problematisovat
    Důvodů je mnoho.

    a k problematisaci diskussí zde nepochybně došlo!
    Zcela po právu.

    OdpovědětVymazat
  24. Co komu přinášejí moudra JK?

    A co komu přinášejí moudra GP?

    A co komu přinášejí moudra kohokoliv jiného?

    Nebylo by lepší, kdybyste nechal čtenáře ať si sami vyberou co je pro ně přínosné a co ne?

    A kdybych ho smazal, tak bude křičet, že mažu nepohodlnou kritiku.

    No, pokud byste mazal názory jen proto, že s nimi nesouhlasíte (a kritiku jen proto, že je to kritika), tak byste se nemohl divit. IMHO :-)

    A pokud něco, co trolling není, za trolling označíte jen proto, abyste si připravil podmínky (ke smazání), může to vzbudit pochybnosti.

    Jinak ale mažte co hrdlo ráčí :-). Ale vězte, že z některých RSS čteček to vymazat nedokážete. Jinými slovy, zanechá to mazání po sobě stopu. A každý (kdo to zaregistruje) si utvoří svůj vlastní názro na to, zda jste trigger happy nebo ne.

    diskutéři mají pocit, že jim musím odpovídat

    Myslím, že ne. Spíš mi přijde, že vy máte pocit, že diskutéři mají pocit, že jim musíte odpovídat. Ten váš pocit ale nemusí nezbytně být v souladu se skutečností. Např. za sebe mohu prohlásit, že ten pocit (že mi musíte odpovídat) nemám.

    OdpovědětVymazat
  25. "To je absurdní, to je parasitism."

    Aha, tak pro vás jsme již pouze obtížný hmyz, poté, co jste si nás původně sám do kožichu vaší informační centrály nakultivoval, abychom jí dodali zdání jisté legitimity. To je co? Business plan? Prosímvás!

    OdpovědětVymazat
  26. A co komu přinášejí moudra GP?
    To si každý musí odpovědět sám. Nikdo mne číst nemusí.

    No, pokud byste mazal názory jen proto, že s nimi nesouhlasíte (a kritiku jen proto, že je to kritika), tak byste se nemohl divit. IMHO :-)
    Ano, úplně nejlepší bude diskusse zavřít úplně. Je to sice paušální řešení, ale jinak se zřejmě trollingu effektivně zbavit nejde.

    OdpovědětVymazat
  27. Ovšem, zavření diskusí je legitmní krok. Pak Vám zbyde jen sledování návštěvnosti a zjistíte, že ta bude vzhledem k charakteru článků nezadržitelně klesat.

    OdpovědětVymazat
  28. úplně nejlepší bude diskusse zavřít úplně.
    Tím se leda zbavíte užitečného feedbacku a možnosti kritické reflexe. Psaní na takový blog považuji za exhibicionistickou masturbaci.

    OdpovědětVymazat
  29. Není mým cílem mít čtenost za každou cenu.

    Tím se leda zbavíte užitečného feedbacku
    Opakuji, že jeho užitečnost se blíží k nulle.

    Psaní na takový blog považuji za exhibicionistickou masturbaci.
    Doležalův blog je nejlepší na českém webu. Diskusse tam nejsou a nikdy nebyly. Šmídův blog je také vysoce ceněný. Diskusse tam nejsou a nikdy nebyly.

    OdpovědětVymazat
  30. Sám snad nejlépe víte, co Vás nutí psát a co od toho očekáváte.

    OdpovědětVymazat
  31. Opakuji, že jeho užitečnost se blíží k nulle.
    Ve Vašem případu možná ano, ale to není vina těch diskussí a toho feedbacku! ;-)

    Doležalův blog je nejlepší na českém webu.
    Váš osobní názor. Ostatně starého psa novým kouskům nenaučíš a Doležalovi by už nepomohl ani feedback. Ten si rovnici Rusko=SSSR odnese s sebou do hrobu.

    OdpovědětVymazat
  32. Jen by mě zajímalo, jak to dělám, že diskuse na svých blozích mám, a provozuji je bez nejmenších problémů, resp. jediné, co poslední měsíce řeším, je mazání trusu různých spambotů.

    OdpovědětVymazat
  33. Píšete jiným stylem.

    Já jsem Peterse podezíral, že píše se záměrem vyprovokovat reakce, ale opakovaně to popřel.

    OdpovědětVymazat
  34. Gogo: Přesně to samé jsem si myslel i já... (a stále si to myslím ;) P. Peters je v hloubi duše drama queen.

    OdpovědětVymazat
  35. Vážení, i když s Vámi v mnohém souhlasím, zapomínáte na jedno:
    Je to Petersův blog. A proto si s ním Peters může dělat, co uzná za vhodné. Nemá Vůči Vám žádné povinnosti.

    OdpovědětVymazat
  36. To je bez debat, taky se ničehož nedomáhám. Jen jsme se s Alexem shodli na tom, že styl Petersova publikování nám přijde zaměřený právě na vyvolánání reakcí, i když to sám Peters popírá. Proto si myslím, že zrušení diskusí by pohřbilo návštěvnost tohoto blogu a dále si myslím, že o návštěvnost Peters stojí.

    Ale samozřejmě je to na něm, jak se rozhodne, takové to bude mít.

    OdpovědětVymazat
  37. Starý Pán: Z mého hlediska je to vše taková hra, a la formality stylu 'pane Petersi', 'vážený pane Kreutzfelde', apd. Vůbec neočekávám, že by se kvůli mě (nebo Goga a spol.) p. Peters zachoval rozumně a změnil zdejší diskuse zpátky na 'user friendly'...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>