9. ledna 2010

Podobnost čistě náhodná

Kuba: "Chepese byl v roce 2003 za své názory a kritiku Castrova režimu odsouzen k 20 letům vězení. Ze zdravotních důvodů byl sice z vězení propuštěn, nesmí ale opustit Havanu a nad jeho bytem si zřídila služebnu tajná policie."

Jediná demokracie na Středním Východě: "Za vyzrazení nukleárního tajemství strávil Vanunu za mřížemi 16 let. Na svobodu se dostal v roce 2004, ale mělo to dvě podmínky - nesmí už nikdy opustit Izrael a promluvit s žádným cizincem, aby tajné informace nemohl šířit dál."

6 komentářů:

  1. Srovnávat Israel s Kubou je ryzí antisemitism a otevírání možnosti nového holokaustu. Doufám, že Šimon Klein nečte Váš blog...

    OdpovědětVymazat
  2. V jediné demokracii na Blízkém Východě konečně (snad) začnou řešit plivání na křesťanské duchovní, které je v této "výspě naší civilisace na Blízkém Východě" běžné.

    OdpovědětVymazat
  3. Co se týká toho citovaného porovnání, tak bych to zase tolik podobné neviděl… Trest za „názory a kritiku“ je přece něco jiného než trest za vyzrazení státního tajemství. (Jinou věcí je třeba ten únos…)

    OdpovědětVymazat
  4. Tou podobností jsem nemyslel trest, který se, jak je vidět na první pohled, velice liší. Tou podobností jsem myslel zacházení po propuštění.

    OdpovědětVymazat
  5. Mormegil také nepsal o podobnosti trestu, ale skutku ...

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, ale ten jsem neměl na mysli, protože Kuba žádné jaderné zbraně nemá, a proto nikoho neohrožuje a mezinárodní právo neporušuje.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>