20. ledna 2010

Pohled zvnějšku a zevnitř

JK zvnějšku: "Na druhou stranu, zcela nepochybně nepovolené diskuse jasně ukazují jaký je vztah šéfredaktora Britských listů k otevřené výměně názorů k jakémukoliv tématu, padni komu padni (tento pohled se jasně nabízí, nezávisle na tom, jaký pohled se sám šéfredaktor snaží vší mocí proklamovat). To je samozřejmě můj názor, jiné názory mohou být odlišné."

JK zevnitř o půl roku později: "Více o Sprše a její budoucnosti mám v úmyslu nastínit někdy koncem týdne (zřejmě formou článku). Pokud ovšem budu muset svůj postup (včetně výchozí podmínky uvedené v disclaimeru) stále znova a znova vysvětlovat, nezbyde mi nic jiného, než provoz Sprchy ukončit; nemohu si dovolit strávit s její administrací tolik času a "luxus" pouze občasných návštěv mi zdá se rovněž není k dispozici (pokud se k tomuto kroku rozhodnu, pokusím se nalézt náhradního administrátora, který by Sprchu - s výjimkou počítače, ten si hodlám ponechat - převzal)."

Tomáš Pecina: "Otevřu si Sprchu a nevidím, pan Táborský už to má taky za sebou.

Přestože jsem s jeho názory z jedné části nesouhlasil, z části druhé je považoval za (ve špatném slova smyslu) diletantské a z části třetí mi byly odporné (antisemitismus), mám nutkavý pocit, že se pan Klabačka definitivně pominul na rozumu a jediné, co by ho mohlo z narůstajícího opojení moci vyléčit, by byla jako výstražná stávka uživatelů jeho "soukromého prostoru".

K ní tímto vyzývám (a očekávám, že budu ze Sprchy obratem vyloučen za odbojost)."

4 komentáře:

  1. No jasně, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde (nebo se o to alespoň snaží). Ale počítám, že tady jste šlápl do h...a. :-) :-).

    Tak nějak jste (účelově?) zapomněl uvést, že jsem p. Táborského nevyhodil za názory či dissent, ale za to, že vás tituloval nejprve Brouk Pytlík, a poté Brouk Superpytlík. Tj., za jeho jednání, které nebylo v souladu s pravidly fóra (která jsou dodnes - nezměněna - v levém sloupečku a jejichž existenci vy dodnes - účelově - ignorujete). Přičemž je nutno uvést, že on se choval hulvátsky i vůči řadě dalších diskutujících (např. vůči Michaele). Tohle byla poslední kapka.

    Poté jsem pak ještě vyhodil několik jeho reinkarnací, když se snažil se do systému dostat pod dalšími přezdívkami. Vcelku pochopitelné, IMHO.

    Gogo:

    No on pan Táborský na svém vyloučení tak trochu zapracoval tím, že provokoval hospodského, který měl zrovna problémy s Ivanem. V jeho případě (na rozdíl od Ivana) bych pro vyloučení nehlasoval. S GP si nadávali ve vzájemné shodě a označení Brouk Superpytlík je přijatelnější než Vycpávka nebo Prduch nebo jak ho to GP svého času tituloval.

    Chápu hostinského, protože pokud jasně deklaroval, že vyhodí každého, kdo bude spolustolovníky označovat jmény, o kterých oni prohlásí, že je urážejí, musí to platit pro všechny.


    Vy:

    Ano, přiznávám se, že jsem používal tato urážlivá označení. Nicméně ani jedno jsem si nevymyslel: Vycpávka je údajné krycí jméno dle Josefa Nováka, prduch je ustálená zkratka za pracující důchodce.

    Zdá se, že jste dokonce měl na situaci svůj lví podíl. Přesto jsem tenkrát byl na vaší straně (hlavně i proto, že p. Táborský s nepřijatelným jednáním začal a přes několik upozornění v něm pokračoval).

    -----

    Jinak mi skutečně není jasné, co jste tímto článkem chtěl dokázat. Spíš počítám, že jste si uškodil (protože v tom hraje roli váš konflikt zájmů, plus značná míra nevděku). Přijde mi to jako emotivní úlet a začíná mi připadat, že ve vypjatých situacích prostě nedokážete udržet emoce na uzdě a kopete kolem sebe co vám síly stačí.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě reakce Michaely:

    Tomasi, nepredpokladam, ze byste byl vyloucen ze Sprchy za odbojnost a vyzyvani ke stavce. Pokud by se tak stalo, tak to by pro mne bylo varujici znameni a pak bych Vam rozhodne ve Vasi diagnoze pana Klabacky dala za pravdu. Zatim ale nedavam.

    I mne mrzi,ze tu nebudu cist Taborskeho dryacnicke a iritujici prispevky. Ale nevidim v jeho "odstrizeni" nic co by odporovalo pravidlum hry, kterymi se, pokud chceme tady hrat, ridime a ktera, pravda, vymyslel pan Klabacka. Ale podle mne je v uvodniku receno vse jasne a pruhledne.
    Vzhledem k tomu, ze se Guy Petrs vyjadril, ze mu je oslovaovani panem Taborskym fakt neprijemne, povazuju reakci pana Klabacky za vcelku pochopitelnou.

    Nemyslim, ze jde o opojeni moci, spis jde o snahu za kazdou cenu drzet na Sprse kultivovane prostredi. Problem je samozrejme ve "vysce nastavovane latky".

    Zaverem: v tuto chvili nevidim duvod proc se k Vam ve stavce pridavat.

    OdpovědětVymazat
  3. Tím otevíráte široké thema. Můj názor, který se dlouhodobě měnil jen pozvolna a nepodstatně, je, že fora je nutno rozlišovat na komentářová a diskusní.

    Do diskusních for by měl moderátor zasahovat minimálně, víceméně jen z důvodů základní diskusní hygieny, kdežto komentářová fora by měla být předmětem soustavnější a intensivnější péče.

    Vaší chybou je, že nepostupujete dostatečně rázně vůči trollingu, takže můžete-li někomu své problémy vyčítat, jste to primárně vy sám.

    OdpovědětVymazat
  4. Diskusní server nahrazující zrušené diskuse na Lucerně wikipedie je zde.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>