16. ledna 2010

SHIT list v pojetí Tydlitátové

Věra Tydlitátová nedávno vydala "recensi" slavné knihy Normana G. Finkelsteina Průmysl holocaustu, která v roce 2006 vyšla česky. V úvodu se podivuje nad tím, že Nežidy oslovují především Židé jako Noam Chomsky či Norman G. Finkelstein a vlastně by mohla opsat celý SHIT list. Přitom je to prosté: Nezastávají rasistický koncept vyvoleného národa, nepovažují Palestince za podlidi, a to nám imponuje.

Kniha sama je na Internetu pirátsky dostupná anglicky i česky; názor si tedy může každý učinit sám (odkaz neuvádím vzhledem k sporné legalitě takového odkazu). Persi má pravdu. Průmysl holocaustu je z větší části výtahem z The Holocaust in American Life Petera Novicka. Ale jeho židovští supremacisté odmítli taky.

6 komentářů:

  1. V téhle věci stojím na straně Židů. Nevím, proč by si nemohli s Palestnici na dobytých územích zacházet, jak chtějí.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, proč by si nemohli s Palestnici na dobytých územích zacházet, jak chtějí.

    Tento Váš kommentář naznačuje hnedle několik věcí.

    Předně k Vám zřejmě nedolehly určité zásady ohledně toho, jak by měli spolu civilisovaní lidé zacházet, a to i v případě válečných konfliktů, zajetí apod.; celá řada z nich je dokonce černé na bílém zakotvena v mezinárodním právu. Státy, které chtějí být považovány za civilisované, se těchto zákonů snaží držet a vymáhají jejich dodržování i na ostatních. Genocida obyvatelstva na dobytém území rozhodně nepatří mezi kratochvíle, jež by mezinárodní právo tolerovalo.

    Za druhé - a v tomto bodu s Vámi souhlasím - jste si vědom toho, že Israel je na mezinárodním poli v posici supervelmoci a že mu nikdo nemůže nic nařizovat, ani USA. Psi štěkají, ale karavana jede dál, že?

    OdpovědětVymazat
  3. V tom Vašem odkazu na Nilberta mne zaujal text na Goldsteinově náhrobku:
    "Zde leží svatý dr. Baruch Kappel Goldstein, požehnaná je vzpomínka na spravedlivého a svatého muže...Jeho ruce jsou nevinné..."

    Nemá Hanadi Jaradatová podobný náhrobek?

    OdpovědětVymazat
  4. Rx: V takovém případě jistě nemáte námitky proti tomu, jak na dobytých územích zacházeli s Židy Němci.

    OdpovědětVymazat
  5. AJ:

    :-))) To by mě zajímalo, jestli Ti pan rx odpoví!...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>