24. ledna 2010

Konec kommentářů na Lucerně wikipedie

Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že u svých nových článků nebudu umožňovat diskussi. Úroveň diskusse byla dlouhodobě tristní; toto je logický krok.

Zároveň bych však rád sdělil, že toto opatření není plošné, nýbrž se zvýší autonomie autorů Lucerny wikipedie. Každý člen redakce (AHL71 (seznam článků); Guy Peters (seznam článků); OS (seznam článků); Vodník (seznam článků); vodnik007 (seznam článků); Waldgänger (seznam článků)) se smí rozhodnout, zda u svých článku povolí diskussi nebo ne (pomocí volby Možnosti příspěvku), přičemž pouze z technických důvodů je přednastaveno, že diskusse umožněna není. Za úroveň diskusse u svého článku si každý odpovídá sám; nehodlám do ní jako správce LW nijak zasahovat, tj. ani mazat evidentní spam.

Chronické diskutéry, kteří mají pocit, že mají co sdělit i ostatním, vyzývám, ať mi pošlou e-mail na adresu uvedenou na mé webovské stránce; umožním jim psát články. Zároveň ruším povinnost napsat alespoň jeden článek za půl roku. Ostatním vzkazuji slovy básníka: "Bylo to krásné a bylo toho dost."

Budu postupně uzavírat své diskusse u starých článků a ty staré články ostatních (z prvního desetiletí 21. století, tj. před 1. 1. 2010), které byly zasažené spamem; do rubriky Kvalitní články nebudou přidávány nově napsané články. Články rubriky Diskusse (dříve pod pejorativním označením Gaychat) budou pro diskussi otevřeny vždy. Vyzývám ostatní autory, aby do ní zařazovali nové články otevřené pro diskussi.