28. ledna 2008

Guy Peters: Další potvrzení toho, že se Německo stává diktaturou

Jak informovala iDNES (zřejmě překlad DPA), v Německu stát přihlíží k politické orientaci žadatelů o veřejnou zakázku. To je přesně ta diskriminace, na níž stát nemá právo.

Za výrok: "Nemůžeme po občanech chtít rozhodné počínání vůči pravicovým extremistům, a pak se schovávat za formálně-právní pochybnosti," by se nemusel stydět ani Gottwald.

6 komentářů:

  1. To je opravdu otřesné! Pro nás to má tu výhodu, že vidíme, na co se musíme připravit. Pro nás starší nic nového, už jsme to jednou zažili...:-(((

    OdpovědětVymazat
  2. Soukromá sféra není oproti státu nijak pozadu - nedávno byly zrušeny (některé) bankovní účty NPD. Nesledoval jsem to podrobněji, ale připadá mi to úplně zhovadilé. I když je NPD kontroverzní strana je stále legální, fungující a účastnící se politického života v Německu. Jaký důvod tedy může mít soukromá banka pro zrušení jejich účtu? Kdo bude další, kominíci?

    OdpovědětVymazat
  3. Zde se jedná o stát, nikoliv o soukromníka, takže tady nelze s autorem než souhlasit.

    OdpovědětVymazat
  4. Informovala o tom média? Pokud k tomu opravdu došlo, tak souhlasím s Vámi, že je to zhovadilost nejvyššího řádu. Odporná diskriminace nepohodlných politických názorů, snaha zastrašit odpůrce establishmentu.

    OdpovědětVymazat
  5. Starý filosemitský vtip tím nabývá na aktuálnosti, bohužel jinak, než by establishmentu bylo milo: "za války pán v tramvaji nadává: "Za všecko můžou Židi!" a druhý dodává: "a cyklisti!" Ten první se zarazí a ptá se: "Proč cyklisti?" a ten druhý opáčí: "A proč Židi?""

    OdpovědětVymazat
  6. http://zpravy.idnes.cz/moderatorka-doporucila-praci-ktera-osvobozuje-dostala-vyhazov-pw2-/zahranicni.asp?c=A080131_133123_zahranicni_mr

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>