12. ledna 2008

Guy Peters: Les soutiens-gorge

U článku Neonacism se bůhvíproč rozpoutala diskusse o velikosti podprsenek.


K tomu bych chtěl dodat, že historicky české země používaly italskou číselnou velikost košíčků. To jsou ty známé jedničky, dvojky, trojky a čtyřky. Již dávno však obě země přešly na evropské "číslování", tedy A, B, C a D, přičemž se chystá nový evropský standard označování velikostí oblečení EN 13402-4. Poloviční velikosti se také stále více rozšiřují.

Zajímalo by mne, zda i u podprsenek existuje vanity sizing, kdy značkoví výrobci vyrábějí oděvy ve skutečnosti větší, aby se ženy cítily lépe, že mají menší velikost. Zážitek z praxe. Reakcí je BraFreedom, zdůvodnění, že podprsenka není zdravotně vůbec nutná.

Americký postoj k celé věci: "this society is still nipple-phobic". Hrdinkou doby je Debra Messing.

1 komentář:

  1. no konecne:-)
    Vyborny clanek a odkazy:-)
    Lepe nez predtim, kdyz jste zkousel klickovat mezi velikostmi :-)
    neslo o to zda priznate rozsah o velikosti AA az po DDD+, slo o srovnani.
    ------------------------
    U článku Neonacism se bůhvíproč rozpoutala diskusse o velikosti podprsenek.

    --------------------

    "bůhvíproč" jsem zpusobil ja, pokusem o srovnani, ktery jak se ukazuje neuspel ci nebyl pochopen a to patrne v dusledku neumelecky umeleckeho a nesrozumitelne srozumitelneho zpusobu me argumentace( jak pravi muj idelogicky nekdy pritel nekdy nepritel, jinak dochtor ved pathologickych, telesne rozbornych a rozkladnych)
    Pokusim se tedy jeste jednou strucneji:
    ---------------------------------
    To je poněkud nepochopení. Nemyslil jsem rozlišování mezi nacisty a fašisty, ale pronásledování neonacistů.
    ----------------------------------
    chci li pronasledovat musim mit nejake rozliseni:
    neonaciste, fašisté,radikální nacionalisté, jsem se ve svem srovnani pokusil vylicit jako mnohem obtizneji rozpoznatelne kategorie nez je rozpoznatelnost velikosti damskych nader, a ze damska nadra ma kazdy na ocich kazdy den a nekdo nekdy i casto az nejcasteji dokonce ve svych rukou:-)
    ergo kladifko:
    tedy co se zda byt jednoznacne ze vlastne vubec neni a ony 3 kategorie jsou dnes pro vetsinu LIDU obecneho a simpletonskeho nic nez 3 oznaceni rikajici skoro NIC:-(
    Priznam ze jsem mohl vybrat srovani jine, kdyz uz jsem mermomoci chtel nejak upozornit na rozpoznani a nasledne pronasledovani, ale jak vidite neni to snadne pokusit se o srovnani na simple urovni a jeste to okorenit originalitou, ktera by prinutila i k zamysleni jinak:-)
    Jak pravil jiz kdysi na Sprse muj pritel patolog, vyjde mi z toho skoro vzdy az takova nesrozumitelnost, ze i On trpelivec skalpelovy, uz tehdy nez by to cetl a pokusil se o tom premejslet, sel se vzdy radeji uklidnit na oddeleni, pres diplom.sestry:-)
    Vy jste to ovsem ted svym clankem a odkazy FSECHNO napravil.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>