15. července 2008

Konec předposranosti

Věra Tydlitátová to napsala zcela správně: Ruska se nemusíme bát. Jak už mnohokrát dokázal Bohumil Doležal, Rusko si troufne pouze na oslabené kusy. Budeme-li jednotní v obraně, můžeme se spolehnout na NATO a Rusko si na nás netroufne. Konec předposranosti.

16 komentářů:

  1. Věra Tydlitátová ukázala jediné - projevila se jako šovinistka, ačkoli pozérsky nacionalismus a jiné "nedemokratické" jevy odsuzuje. V článku se to jen hemží slovy "rusové", "ruský", ve spojitosti s něčím negativním. Vyměnit v jejím článku vyznění a adjektiva za romský, Tydli vyskočí z kůže.

    pozérka, nic víc...

    OdpovědětVymazat
  2. Nějak jsem si nevšiml, že by Romové vyprávěli ten ukrutný vtip, že nás nebudou bombardovat. Hrdinové. Ale třeba jsem jen něco přehlédl.

    OdpovědětVymazat
  3. Obávám se, že neumíte příliš počítat. Rusové jsou tam jen jednou, ruský je tam 4x, z toho 2x jako ruský medvěd. To je snad něco negativního? Je to jen pitomé novinářské cliché.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale co s projevy ruských generálů? To je pochopitelná reakce. Osobně se tedy více pohoršuji nad výrokem "humanitární bombardování" než nad tím, že se Rusům celkem pochopitelně nelíbí radar.

    To je holé konstatování reálné situace v mezinárodní politice. A silná slova (i sarkasmus) k ní patří

    OdpovědětVymazat
  5. To bombardování bylo huminitární, protože zastavilo agressora a zabránilo mnoha větším obětem. Princip menšího zla je výsostně humanitární princip.

    OdpovědětVymazat
  6. Ovšem takhle se může hájit každý vrah. Koho to zajímá???

    OdpovědětVymazat
  7. ad OS
    "...než nad tím, že se Rusům celkem pochopitelně nelíbí radar."

    Tak mne teda poučte, proč se Rusům nelíbí radar, když je to pro vás pochopitelné. Pro mne teda ne a pořád si lámu hlavu nad tím, jak se to slučuje s jejich obrazem normální demokratické země.

    OdpovědětVymazat
  8. No protože je to zařízení armády teroristického státu, kterého je nutno se obávat. Vždyť to v podstatě napsal, neumíte číst?

    OdpovědětVymazat
  9. Vás se něznajka, ivanečku ivane neptám a o diskusi s vámi vůbec nestojím. Jedině, že byste překvapil a naučil se psát k věci.

    OdpovědětVymazat
  10. Michaela:

    Říkají Vám něco základy geopolitiky a mezinárodních vztahů? Takový krok je zcela logický, odbobně by reagovaly USA na ruský radar na Kubě.

    Vygooglujte si někdy mapu amerických základen ve světě. Proč jich většina čirou náhodou obebíná Rusko? Víte nechce to jen číst Eurabii a proraketam.cz

    Ve chvíli, kdy senilní a nebezpečný stařec McKlaun hovoří o vyloučení Ruska z GB a jeho poradci si cestují po Kavkaze, kde prohlašují ostrá protiruská manifestační prohlášení (a přitom, jací to demokraté, že JS alias PU, podporují despotu Saakašviliho), v té době, kdy není důkazu o íránské jaderné bombě ale volá se "bomb bomb bomb Iran" Rusko reaguje na geopolitické ohrožení celkem logicky.

    Nemá to nic společného se snahou o obnovení impéria. Je jedno,jestli americká radar/raketová základna stojí kde stojí, podstatné je, že stojí tak,aby měla blízko do Ruska. A navíc bylo prokázáno, že chystaná raketová sila jsou schopna pojmout nejen rakety, ale i mezikontinentální střely Peacekeeper (mimochodem nejvraždednější svého druhu a vlastněné USA).

    Rusové se chovají zcela logicky a nutno dodat, že z pomyslného "čtyřlístku" (USA, ČR, Polsko, Rusko), nejvíce rozumně.

    OdpovědětVymazat
  11. No, mě ses taky na nic neptala, ale klidně ti odpovím. Radar není proti Íránu - to by Američané byli bývali využili ruské nabídky k daleko výhodnějšímu umístění do Azerbajdžánu. Je na obranu proti Rusům. Stát, který v nedávné době několikrát ukázal, že nejlepší obranou je útok, se stává nebezpečným aggresorem. Navrch se netají s možností použít v těchto preventivních válkách nukleární zbraně jako první - je tedy i potenciálním nukleárním aggresorem.

    Rovnováha studené války spočívala v odstrašení: odveta za útok by zničila i aggresora. Díky radaru Američané mohou eventuální ruskou odvetu zachytit a zlikvidovat, čímž se nabízí možnost útoku, jenž nebude opětován protiútokem, jelikož tento protiútok bude díky radaru v zárodku zmařen.

    Pokud si takovéto podmínky vytváří nebezpečný a potenciálně nukleární aggresor, je ruská reakce zcela pochopitelná a správná.

    OdpovědětVymazat
  12. No, ty si ale Vodníků normální diskutér, takže je dobře, že taky odpovídáš. Nicméně mne tvoje odpověď připadá, jak výsledek nějakého pravoslavného rusofilského brainwashingu. Radar jistě je proti Iránu a nevím proč by jeho umístění v Azerbajdžánu bylo výhodnější. Za prvé je jistě ve hře mnoho faktorů,rozhodujících o vhodnosti či nevhodnosti umístění, které ani ty ani já dobře neznáme,a ale hlavně je Azerbajdžán jaksi mimo trajektorii balistických raket směřujících z Iránu na USA či Evropu.
    Napověz mi, proč je Rusko potenciální cíl americké imperialistické agrese. Že totiž automaticky předjímáš americký útok jako první.

    OdpovědětVymazat
  13. víš Vodníku,dovedu si představit, že ta raketa na trase IRAN USA poletí nad námi , nikoli nad ázerbrmblundžánem, nebo jak se ten machometskej státeček jmenuje.Z hlediska přesného zaměření je lepší stát v cestě než z boku. Azerfujtajxl je ale hlavně moc blízko Iranu. Od nás lze raketu sledovat důležitý delší čas letu pro ni krizovým úsekem. A naopak dál na trase už by to nešlo tak přesně případ stejného radau v GB/, protože raketa nabere rychlost a máš málo času na vystřelení antiraket, odlišení klamných cílů atd atd.No a v poslední třetině letu už balistickou raketu nesejme ani Starej.
    Naproti tomu je skoro fuk, kde jsou ty antirakety. Když se budou pšonci cukat, poletěj třeba z lodí na Baltu.

    Jinak tě uklidním, na ruské balistické rakety je náš radar k ničemu. Je opět moc blízko, když budou střílet např z Královce.

    Už neomílej pořád svý strachy o Rusko. Dějí se podstatně zajímavější věci. Jako cvičení Glorious Spartan.
    Pro násosky od grachtu http://www.thecuttingedgenews.com/
    index.php?article=639&pageid=
    37&pagename=Page+One

    OdpovědětVymazat
  14. Ad OS:
    Ne, základy geopolitiky a mezinárodních vztahů mne nic neříkají. Jsem jen obyčejná mamina od tří dětí. Místo základů geopolitiky mám snad základy zdravého selského rozumu, takže si říkám, že když něco vypadá jako kachna a chodí jako kachna, asi to teda bude kachna. A Rusko se zatím jako kachna moc netváří, za to Irán ano.
    PS Eurabii a proraketam.cz jsem v životě nečetla. Za to jsem viděla dokument o té vůdkyni Ne základnám. (Bohužel jsem si ještě nepustila to co visí tady na blogu). Něco tak nevzdělaného a blbého mne porazilo (nejlépe se projevilo v diskusi s Bursíkem, neschopna elementární argumentace)... až mne bylo těch peacmakerů líto. Musím říct, že jsem o těch lidech měla lepší mínění. Jestli tohle je studentka politologie, tak to je síla. Nevím jestli jí znalost mezinárodních vztahů a geopolitické problematiky k něčemu vůbec je.

    OdpovědětVymazat
  15. "Íránská raketa letící na USA & Írán jako kachna"

    Jste obětí propagandy, která vznikla ve vládních kruzích USA a Israele (ne nezbytně v tomto pořadí).
    To by dnes mělo rozumnému člověku úplně stačit, aby podobné kecy or raketách a iránské hrozbě jednoznačně a důsledně odmítl. Choice is yours! : )
    ---
    Já nepřeji nikomu nic zlého, ale tak trochu masochisticky bych si přál, aby do toho hoši s modrou hvězdou skutečně práskli. Ty dětinské PSYOPs jsou již únavné... ; )

    OdpovědětVymazat
  16. Princip menšího zla je výsostně humanitární princip.

    to už tady v pozměnené podobě dvakrát bylo, díky, nechci. a navíc je to hloupost. bombardování žádné masakry nezastavilo, těch pár excesů co se stalo bylo jen přehnanou reakcí srbských bezpečnostních sil, které akce proti Albáncům zahájily oprávněně.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>