16. července 2008

Oznámení

Ačkoliv Wikipedie prosperuje a v poslední době ji čte téměř 300 čtenářů denně, rozhodl jsem se, že až do odvolání přeruším svou činnost na tomto blogu.

Příčinou je udání Petra Mauleho ("Zadne udani jsem neposlal, pozadal jsem o to, aby prestal s udavanim soukromych informaci, posilenych lzivymi vymysly."), které poslal předsedovi Úřadu pro ochrany osobních údajů. Doufám, než se to vyřeší, že Petr Maule, ať už pod svým pravým jménem nebo jako DJing cheb pako, Václav Písecký I., Boutros el Uam, Sowfiw, Tancibůrek, Dr.benway, Petr nebo jeho 17 různých IP adres (152.135.235.0/16, 69.181.0/256, 128.170.0.0/16 etc.) nenapáchá více škod než dosud a neublíží těm, na nichž se rozhodl kompensovat své problémy. Jsou důkazy, jak se Maule vydával za jiné lidi jako je Aleš Vodňanský či David Pavlíček.

Omlouvám se proto, že nebudu reagovat na kommentáře, které jste sem již poslali nebo pošlete. Případné reakce nepište prosím sem, ale pošlete mi je na e-mailovou adresu, kterou uvádím na své stránce, nebo na Gmail.

Přispěvatele žádám, aby to i beze mne řídili stejně dobře jako v minulém mezidobí ZMP řídil mM.

Updated.


Vzhledem k sílící aktivitě jednoho trolla, který se realisoval postováním desítek identických textů k různým článkům, jsem dočasně zakázal komentáře jiným uživatelům než bloggerům. Omlouvám se, ale kdo to má pořád mazat?
T.P.


Příspívání jsem pro všechny na zkoušku opět zapnul. V případě potřeby doporučuji spíše zapnout moderování, neboť není tak omezující a všechny výblitky se tam dají smazat jedním tlačítkem. I když chápu, že 18 výblitků v řadě je rekord usilovnosti, který nebyl dosud překonán.

AndyO blahopřeji, že mne přimněla reagovat, ač jsem to neměl v úmyslu. Myslím, že je sice pohodlné se stavět nechápavou, ale tím své špatné svědomí nezakryjete. Tak tedy ještě jednou, naprosto polopatisticky: Petr Maule udal svého bývalého kamaráda jeho zaměstnavateli. Jméno udaného není naprosto nutné zveřejňovat, protože každý myslící člověk se ho dovtípí. Pokud tedy: "Jakékoliv psaní do práce či rodině diskutéra neschvaluji ani v nejmenším, právě naopak. Sama jsem něco podobného zažila a tahání problémů z netu do osobního života pokládám za opravdovou sviňárnu," tak jste tedy na tady na tahu, abyste bez vytáček napsala, co si myslíte o jednání Petra Mauleho.

V zájmu audiatur et altera pars nutno dodat, že Petr Maule popírá, že by vystupoval pod přezdívkami Sowfiw nebo Tancibůrek: "TY KRAVO WEGERSKA, KDY TI KONECNE DO TVE TUPE HLAVY DORAZI INFORMACE, ZE NEJSEM SOFWIW A ZE CHEB V MEM NICKU NENI MESTO? PROJDI SI SVUJ FIZLACKY ARCHIV PRISPEVKU A ZKONTROLUJ SI IPECKA A STYL PSANI TY FALESNY ZUZANE!!!" Nicméně, jedním z důkazů, že Maule a Sowfiw je jedna osoba, je i to, že oba používají MSIE 6.0 a Win XP. Jaká náhoda!

Reakce oběti Petra Mauleho: "3/Je naivni se domnivat, ze nebyt tech prispevku trollove by neprisli. Prichazeli i kdyz jsem byla 14 dni na dovolene, nebo i kdyz jsem sem na zacatku roku neprispivala dva mesice. Otirali se tu o mne stejne jako v me pritomnosti. Rozbili fora v BL, pak se prestehovali na sprchu, vystvali odtud slusne lidi a znicili ji taky, (udrzet takove diskusni forum v provozu chce uricty dusevni potencial a tim tam vladne malokdo, takze tam uz se taky nic nedeje) a ted prisli borit sem. O mne a nektere dalsi lidi, ktere specialne nenavidi, se otiraji pravidelne i pod clanky, kam neprispivam, treba v lidovkach, jejichz fora vetsinou vubec nectu atd...To je obsese na psych. leceni, ale oni se nikdy lecit nepujdou.. " K tomu dodávám, že Petr Maule lže, když tvrdí, že jsem ho někde udal. Na rozdíl od něj udavač nejsem: "Zadne udani jsem neposlal, pozadal jsem [jeho zaměstnavatele] o to, aby prestal s udavanim soukromych informaci, posilenych lzivymi vymysly."

G. P.

"Svým způsobem nám taky nastavují křivé zrcadlo, neboť, a to si přiznejme, v každém z nás je trochu toho trolla. Člověk na ně může zareagovat dvojím způsobem. Buď se rovněž potrollí, nebo se naopak polepší. Díky trollům jsme si tady kupříkladu přestali vzájemně nadávat (nemyslím vás) a jsme schopni daleko víc ocenit slušnou diskusi i s oponentem, který má úplně jiné názory a zdá se, že nás někdy vůbec nechápe"

Amen.

Udáváním v zaměstnání překročili místní trollové mez, kterou podle mého názoru nelze přejít mlčením. Proto vyhlašuji program absolutní intolerance: budu mazat nejen příspěvky, které jsou urážlivé samy o sobě, ale i texty osob, které v minulosti trollovaly a urážely druhé, bez ohledu na obsah (týká se mj. Magna Maxima, Michaely nebo AndyO). Snad se tím o leccos zajímavého připravíme, ale není možné tolerovat jednání, které končí tak ohavnými skutky, jako je udávání lidí za účast v diskusi v jejich (nevirtuálním) zaměstnání. Snahou o smír s trolly to začíná a tímhle to nutně končí.
T.P.

Souhlasím. Je pro ně charakteristická neschopnost rozlišit jakékoliv spory na Internetu a pokus někomu zruinovat osobní život. Tím, jak v tomhle svinstvu kryjí svého kamaráda, vystavují vysvědčení sami sobě. Vidí třísku v oku druhého (možná nepřiměřený způsob, jak jsem se v roce 2006 snažil Mauleho vykázat ze ZMP, když sem přišel trollovat) a nevidí trám v oku svém (totální Michaelino selhání v ochraně Vodníkova soukromí před Maulem). Maule není osočen. Je pravdivě popsán jeho skutek a jako illustrace dodán jeho typický trolling.

G. P.

12 komentářů:

  1. Ad Boutros: je naprosto jedno, jestli konkrétní loutky "Sowfiw" či "Tancibůrek" řídíš ty a nebo nějaký tvůj nemyslící otrok - oba používají tebou nabonzované údaje a další údaje, které znáš jen ty ze soukromé pošty z dávných dob. Takže tě činím za ně plně zodpovědným.

    Na tomto blogu budeš smazán, kdykoli se tu objevíš, proto si ušetři námahu s postováním komentářů.

    OdpovědětVymazat
  2. kdo koho udal? Z příspěvku to není zřejmé. Čí je ta poznámka kurzívou?

    OdpovědětVymazat
  3. asi je to zbytečné, protože zde není svobodné a objektivní prostředí a bezpochyby přiběhne nějaký pilný cenzor se žvásty o trollingu, ale obvinění zveřejněné Guy Petersem, notabene právníkem je tak závažné, že si zaslouží, pokud už bylo uvedeno na webu i s plným jménem údajně udávajícího( kupodivu údajně udaný své jméno nezveřejní), že by mělo být jasně a plně vysvětleno. Guy Peters je známý citacemi a přesnými odkazy, proto by měl citovat i nyní.

    Co se týče různých IP, vodník sám psal z několika desítek IP adres, Guy Peters je též muž mnoha nicků, takže všechna ta uveřejnění zní spíš jako udávání pana Peterse. Jakékoliv psaní do práce či rodině diskutéra neschvaluji ani v nejmenším, právě naopak. Sama jsem něco podobného zažila a tahání problémů z netu do osobního života pokládám za opravdovou sviňárnu.
    Zveřejněte tedy pořádné informace nebo vezměte své obvinění zpět.
    Každá sranda má své meze.

    OdpovědětVymazat
  4. Svobodné a objektivní prostřední najdete na ZMP free, tam jistě Mauleho denunciaci vyřešíte.

    Nemyslím, že by VZ měl v úmyslu jakkoli se k této věci dále vyjadřovat, nicméně bude-li chtít, jistě tak učiní. Já žádné jiné informace, než co uvedl ve svém postu, nemám.

    OdpovědětVymazat
  5. Ani já ne a otázkou zůstává, kolik těch informací má vlastně sám GP.

    OdpovědětVymazat
  6. Otázka správcům blogu... Mohl bych dočasně dostat deratizační privilegia? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Ad Andy: "z několika desítek adres"???? Já píšu ze dvou z Holandska a (zcela výjimečně) z jedné z Česka. Nebo se mi mění IP sama od sebe? Na Psa jsem nemohl psát několik měsíců, když Wagner zablokoval obě mé holandské IP adresy. Tak kde bereš "několik desítek adres"??

    OdpovědětVymazat
  8. IP adresy se obcas automaticky meni.

    OdpovědětVymazat
  9. Petersi, co jsem napsala Petrovi bylo určeno jemu. Vám do toho nic není. Díky za upgrade, které už bylo poněkud srozumitelnější než ten první hysterický odchod.
    Das ist alles.

    OdpovědětVymazat
  10. Němec je snad rozumný člověk...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>