30. srpna 2008

Romantický pohled neokonservativců

motto: "Israel je jediná záruka, co Židi mají, aby se neopakovala Endlösung! To dobře vědí. Je to to nejlepší, čeho pro své přežití za 2000 let dosáhli. Je to pro mnohé smysl jejich dějin. Nepřátelství k Israeli je de facto posíláním Židů do plynu." Magnus Maximus

Tak si tento romantický kitsch rozeberme bod po bodu:
  1. jediná záruka. Sami Israelci přiznávají, že jsou jen ostrovem v arabském moři. Sama o sobě je tedy tato záruka dosti chabá. Nicméně Israelci svými schopnostmi dosáhli toho, že mají nepřiznané atomové zbraně a věrného spojence USA, které jsou ochotny kvůli nim jít do války (Irák).
  2. co Židi mají. Znakem liberálně-demokratického státu je, že je občanský, tj. že v případě Israele v něm rovná práva mají Židé i Arabové, Israelci i Palestinci. Pokud je postaven na rasistických základech (je to stát Židů pro Židy), nejedná se o nic jiného než o apartheid.
  3. aby se neopakovala Endlösung. Co si máme myslet o "konečném řešení", nám přikazuje trestní zákon, čímž končí jakákoliv smysluplná diskusse.
  4. To dobře vědí. Myslím, že massová emigrace z Israele je důkazem, že to nevědí. Hlasují nohama, protože v současné době je Israel na celém světě pro Židy nejméně bezpečným místem. Přes všechno usilovné hledání antisemitismu v Evropě, je v Israeli ze všech států světa největší nebezpečí, že člověka pro židovskou národnost někdo zabije.
  5. Je to to nejlepší, čeho pro své přežití za 2000 let dosáhli. Ne, mají mnohem účinnější prostředky.
  6. Je to pro mnohé smysl jejich dějin. Lidé věří různým věcem, například neposkvrněnému početí Panny Marie.
  7. de facto posíláním Židů do plynu. Problém je, že tím je prakticky všechno. Přehnaným používáním tato frase ztratí reálný obsah.

5 komentářů:

  1. Dobrý rozbor ukázkové demagogie. Magnus dokázal, že rovněž používá mozek selektivně a přijde-li řeč na Židy, simuluje jeho absenci.

    Magnova hláška "Nepřátelství k Israeli je de facto posíláním Židů do plynu." je v kostce jejich ideologický klacek k persekuci jakékoli kritiky Israele.

    OdpovědětVymazat
  2. Mimochodem ten článek o hysterii proti Ann Coulter, na který tam odkazujete, je docela síla!...

    OdpovědětVymazat
  3. Spíš je to emoční křeč. 2000 let je jim ubližováno, takže nedokáží pochopit, že najednou není, že jsou najednou v posici, kde sami ubližují.

    Můžete se podívat, co doopravdy řekla.

    OdpovědětVymazat
  4. No řekla to, co píší, že řekla. Ona je hrozná kráva a ještě jsem od ní neslyšel nic, co by mě neuvádělo v úžas prvoplánovou blbostí. Ale ten hyster, co s ní dělá to interview, na toho platí to, co píšete o tom ubližování (jakkoli i to by mohl být předmět diskuse).

    OdpovědětVymazat
  5. To interview by mohlo vejít do učebnic psychologie. Ze začátku plkali o blbostech, ale pak ukázali, co v nich dopravdy je. Podle mne Coulter řekla standardní frasi a nečekala tak odmítavou reakci. Toho se lekla, ale už bylo pozdě s tím cokoliv dělat. Navíc pohled křesťanů na židy je přeci jen komplexnější, než Coulter tvrdí.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>