18. srpna 2008

Třetí blog

Lidi na útěku před šílenci ze Sprchy už založili třetí blog. První byla Vrba, následovala Wikipedie (ZMP) a třetí je Kapitánův. Přeju mu hodně štěstí, aby před mouly všeho druhu utekl do bezpečí.

Text, který moulu zasáhl do černého: "Když ale chcete psát na Sprchu, která je vysoce kvalitním diskuzním serverem elitních intelektuálů, tak musíte zvýšit kvalitu. Radím Vám přeložit z nějakého placeného serveru do lámané češtiny nějaký copyrightovaný článek a utrhnou Vám ruce."

Updated.

36 komentářů:

  1. Výborně! Kapitán se navzdává a o útoky zvenčí se nebojím. Když člověk vlastní 'výrobní prostředky' - tzn. je správcem blogu, může se moulům docela pohodlně ubránit...

    OdpovědětVymazat
  2. Nicméně o to víc pak různí moulové zahřívají stoky.

    OdpovědětVymazat
  3. Otrava vlastní zlobou je zhoubná nemoc...

    OdpovědětVymazat
  4. Proc tomu rikad utek?
    Klidny odchod ze zatuchle putyky neni zadne zdrhani.
    Hlavni troll bude mit vic prace se spehovanim.

    OdpovědětVymazat
  5. Přečetl jsem si poslední výměnu na S. a nemohu se ubránit pocitu - co ti dva, Prokop a Boutros, vůbec dělají v USA, se svou chorobnou neúctou k cizímu názoru?

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu pozoruhodné. Sprchu jsem opustil, jakmile tam začali budovat "sanhedrin", a nelituji toho. Známkovací války ani následné excesy jsem tam už nezažil.

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych z toho neobviňoval Sanhedrin. Kdyby na Sprše byli jen slušní lidé jako p. Zeman, Kapitán a Michaela, nikdy k podobnému vývoji nebylo došlo.

    Nyní je ale nade vší pochybnost jasné, že každá skupina bez výjimky, kde dostane rozhodující slovo Petr Maule, který není schopen ničeho jiného než udávat druhé jejich zaměstnavateli a krást články z Economistu, zákonitě skončí jako stoka. On si totiž si léčí své komplexy méněcennosti z toho, že mu utekla manželka, která si ho vzala jen proto, aby dostala zelenou kartu.

    Jinak Maule je v USA na útěku před svými běsy. Ale ani tam nevydrží dlouho, a proto cestuje po celém světě, aby unikl prázdnotě svého života, když, ačkoliv má před důchodem, ničeho nedosáhl a nic v životě se mu nepodařilo. Lidé si ho budou pamatovat jen jako trolla, který zničil každou slušnou diskussi, do níž se bohužel zamotal.

    OdpovědětVymazat
  8. Mauleho příliš neznám (a neřeším), ale sanhedrin byl jednoznačně chybný postup: diskusí server – rozdílně od blogu – nelze provozovat na principu nerovnosti v právech; tím se ničí demokratičnost jakékoli debaty. Nejsem si jist, že Maule byl tím, kdo Sprchu zničil, první ránu ji zasadil Klabačka.

    OdpovědětVymazat
  9. Nicméně jedna věc se musí nechat. Když byl přistižen při tom, jak krade články z Economistu, tak toho zanechal a nyní překládá jen ty, kde má od majitelů autorských práv výslovné povolení. Věc druhá je, že je liný poskytnout přímý odkaz, takže zvědavý čtenář musí originál pracně hledat.

    Jinak je dosti směšné, že ačkoliv si říká Boutros, že neumí českou transkripci arabských jmen.

    Nicméně na Sprše jeho překlad evidentně nikoho nezajímá, takže se namáhal zbytečně. Kdo by to taky v "češtině" bez diakritických znamének četl.

    OdpovědětVymazat
  10. Boutros & his buddies jsou bezpochyby hlavní příčinou zániku Sprchy - J.Klabačka ji sice zavřel, ale vzhledem k tom, jak se pak obnovila, nelze tento krok prohlásit za příčinu zániku Sprchy; spíš příčinu změny organisace. P. Zeman je slušný, dokud se mu neoponuje a na Michaelu mám (po diskusních zkušenostech s ní) názor dost odlišný.

    OdpovědětVymazat
  11. Osobně opravdu nevidím příčinu nikde jinde než v Maulovi. Například Prokop je velký sprosťák, takový hospodský Palivec, ale nedělá taková amorální svinstva jako Maule.

    Považuji za své velké morální selhání, nebo, jak by řekl Kohout, intellektuální, že jsem to nepoznal již v době, kdy Maule trolloval Čulíka, nebo aspoň v době, kdy trolloval Vás. Tehdy to šlo ještě zastavit a mohli jsme ho vyhodit. Byl by od něj pokoj a Sprcha by byla zachráněna, protože už by nebyla zasviněna špínou, která se neustále rozlézá jako mor.

    Zatím poslední Maulovou obětí je Kapitán, ale určitě ne úplně poslední. Co s Maulem udělat, aby přestal škodit?

    OdpovědětVymazat
  12. Co s Maulem udělat, aby přestal škodit?

    Nejlepší, pro *obě* strany, by byl lékař, ale to není realistické řešení.

    Co dělat? Nic. On škodí především sám sobě a těm, kdo se s ním ztotožňují... Kollik jich vlastně zůstalo?
    AndyO, Zeman, MM & M, Jezovec, Tomáš, Novák, Prokop. Osum lidí. Z toho aktivních zhruba polovina. Big deal!

    OdpovědětVymazat
  13. Prokop je velký sprosťák, takový hospodský Palivec, ale nedělá taková amorální svinstva jako Maule.
    No Prokop o mně píše pouze pod mým občanským jménem, ale to má samozřejmě od Boutrose.

    Tehdy to šlo ještě zastavit a mohli jsme ho vyhodit.
    Nešlo, nemohli. Boutros byl v Sanhedrinu, už tehdy zcela akce neschopném tělese, které by nebylo s to se ho zbavit. V tom byla slabost kollektivního řízení, nikoli v tom, co se domnívá TP. IMHO.

    Co s Maulem udělat, aby přestal škodit?
    Ignorovat, ale na to už je teď u Vás asi pozdě. Na Sprše se chlubí, že na Vás píše další udání, já se ptám, jestli se mi to nezdá.

    OdpovědětVymazat
  14. Nedělám z AndyO nebo Prokopa nějaké výrony ctnosti, ale od někoho to zlo pochytili. Jednoznačným viníkem je Maule.

    Jinak ano, nedělat nic je také řešení. Každý člověk, který má IQ > 90 pochopí, že Maule si své komplexy méněcennosti kompensuje tím, že se pokouší ubližovat jiným. Je to psychická porucha, to ano, ale pořád lepší, než kdyby se vůči lidem, kteří se mu nelíbí, dopouštěl fysického násilí.

    Jistě, že by bylo v roce 2004 obtížné se Mauleho zbavit. Ale hlavním problém vidím v tom, že jsme nepoznali, že Maule je hlavním zdrojem zla, nikoliv Neckář, Táborský či Ivan.

    OdpovědětVymazat
  15. No, když se tu zase tak hezky plácáte po ramenou, tak:
    víte, kdyby Kapitán odešel kdykoli jindy, proč ne, ale že odešel zrovna po lynchování za tento článek mi přijde divné. Jasně, že reakce byla jednoznačná, jenomže vlastně není pravda, že byl Kapitán pranýřován za svůj názor, protože on vlastně žádný názor nevyslovil (kromě toho, že Štetina je, stručně řečeno, komouš a kokot). Tady na ZMP to tak asi nevnímáte, protože zde je každou chvíli článek s obsahem "Tenaten je blbec z ČTK" a linkem na nějaký jiný článek, ale mně to jako plnohodnotný článek nepřijde. Na druhou stranu nevím, proč zrovna tohle vadí třeba Prokopovi, který možná neposlal žádný normální článek. No a druhá věc je, že cnemo asi opravdu použil k protlačení svého článku na Titulní stranu podivný postup. Takže se domnívám, že zrovna v tomto případě je chyba na obou stranách. Ovšem zatímco chyba jedné strany je standardní a očekávaná, Kapitán zrovna tentokrát měl menší důvod ke stížnostem než kdykoli jindy.

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za pohled z druhé strany.

    Kapitán odešel ze Sprchy na Nový rok 2008. Už měl Klanu a moulů v něm zkrátka dost. Svůj blog založil již 10. 8. 2008; svým textem na Sprše ze dne 18. 8. 2008 nás na jeho existenci jen upozornil.

    Pokud jste si nevšiml, tak rubrika Co se píše jinde není pro plnohodnotné články, nýbrž pro kommentované odkazy jinam. Jak se jeho poslední text v této rubrice liší od předchozího? Nijak, jen moulové pocítili ukrutnou potřebu to dát někomu sežrat.

    Na LW nejsou články typu: "článek s obsahem "Tenaten je blbec z ČTK" a linkem na nějaký jiný článek", to se pletete. Na LW píšeme o tom, že čeští journalisté, ačkoliv jsou za to dobře placeni, píší o iurisprudenci naprosté nesmysly. Jak by Vám bylo, kdyby podobné nesmysly psali o iatrologii?

    No a druhá věc je, že cnemo asi opravdu použil k protlačení svého článku na Titulní stranu podivný postup.
    Tuto rubriku plnil převážně Cnemo již dlouho. Nemohl za to, že členové Klanu jsou líní. P. Zeman se také obratně vyhnul hlasování?

    Zkrátka a dobře, půlroční cesura a Cnemo už není Klanem tolerován ani tak málo, jako byl dřív. Nic víc v tom není a nechápu, proč to nevidíte. Sám jsem to pocítil na vlastní kůži a to jsem měl přestávku jen dvouměsíční.

    OdpovědětVymazat
  17. Je to tak, jak píše Peters, Medvídku Kadílku. Ověř is fakta, než se do něčeho takového pustíš.

    Jinak bych se chtěl přimluvit za Tvoje kamarády na Sprše. Víš, my jsme Ti tady moc vděční, když nás sekneš přes prsty pokaždý, když máš pocit, že jsme vůči někomu (najmě Boutrosovi a Klanu) nespravedliví. To je pro nás neobyčejně vítaný a užitečný korellativ! Nicméně mám někdy (jen občas!!) pocit (subjektivní dojem!!), že by se takový korellativ mohl hodit i jim a že bys jim ho tedy neměl odpírat. Nepochybuji o tom, že to ze začátku neocení a dají Ti okusit klanové medicíny, ale protože to jsou intelktuální Elitové, jistě záhy prohlédnou a pochopí, jak je to od Tebe generosní, když svou péči rozděluješ spravedlivě mezi oba servery!

    OdpovědětVymazat
  18. Vy dva legrační pánové:

    "Kapitán odešel ze Sprchy na Nový rok 2008."
    No tak já si odchod představuju jinak, než že tam ještě osm měsíců po odchodu budu postovat články...

    "Na LW nejsou články typu: "článek s obsahem "Tenaten je blbec z ČTK" a linkem na nějaký jiný článek", to se pletete."
    To teda jsou. Ten termín jsem dokonce téměř doslovně převzal z titulku Vašeho článku...

    "Na LW píšeme o tom, že čeští journalisté, ačkoliv jsou za to dobře placeni, píší o iurisprudenci naprosté nesmysly. Jak by Vám bylo, kdyby podobné nesmysly psali o iatrologii?"
    Ne, Vy píšete, že jsou idioti. V čemž s Vámi souhlasím, ale hnusí se mi, že to pak takhle popíráte. Jinak, "iatrologie" je pitomý termín. Ale myslíte, že o ní ty nesmysly nepíšou, Vy sebestředný idote? Prostě nečtu noviny. A když Vám napíšu, že píšete biologické nesmysly, tak se jen urazíte, jako oni.

    "Zkrátka a dobře, půlroční cesura a Cnemo už není Klanem tolerován ani tak málo, jako byl dřív."
    No a? Tak proč se na to nevysere? Je snad Sprcha život? Já taky Prosrala a Parva Minima mrdám do hlavy.

    Takže, nevím, Vodníku, jaká fakta si mám ověřovat. Že máš vždycky Pravdu? Těžko, protože jsi heretik.

    OdpovědětVymazat
  19. To jsou pořád neustálé neproduktivní dohady. Kapitán napsal na Sprše poslední text 4. 1. 2008, pak až 18. 8. 2008. Já myslím, že to odchod byl, i když označení "dlouhá přestávka" je jistě přesnější.

    Ten termín jsem dokonce téměř doslovně převzal z titulku Vašeho článku...
    Na LW jsou celkem 4 články s blbcem v názvu: Jen blbec nemění své názory (= standardní úsloví), Blbec Cynik (Cynik je kapitola sama pro sebe), Blbec zůstane blbcem (opět Cynik), Sebevědomý český blbec (= opsání nadpisu Rosse Hedvíčka). Váš text tedy raději nebudu kommentovat.

    Ne, Vy píšete, že jsou idioti. V čemž s Vámi souhlasím, ale hnusí se mi, že to pak takhle popíráte.
    Rozdíl je v tom, že si nemyslím, že jsou idioti, ale že pracují, jako kdyby idioti byli.

    Jinak, "iatrologie" je pitomý termín.
    Lepší neznám.

    A když Vám napíšu, že píšete biologické nesmysly, tak se jen urazíte, jako oni.
    Otázkou je, zda byste měl pravdu. Aby to nedopadlo jako s normalitou, kdy jste tvrdil, že mít chřipku je nenormální.

    No a? Tak proč se na to nevysere? Je snad Sprcha život?
    Kdyby to bylo tak jednoduché, tak to určitě udělá. Třeba mně Sprcha velice ovlivnila život. Stejně jako wiki.

    OdpovědětVymazat
  20. Lžete, nebo jste tak blbý?

    "Ten termín jsem dokonce téměř doslovně převzal z titulku Vašeho článku...
    Na LW jsou celkem 4 články s blbcem v názvu: "
    Víte, co znamená slovo "téměř"? To znamená, že v tom názvu nemuselo být konkrétně "blbec" ale význam může být stejný. První, který jsem teď našel, je: "Nekonečná pitomost českých novinářů"

    "A když Vám napíšu, že píšete biologické nesmysly, tak se jen urazíte, jako oni.
    Otázkou je, zda byste měl pravdu. Aby to nedopadlo jako s normalitou, kdy jste tvrdil, že mít chřipku je nenormální."
    Jenže Vy jste pravdu neměl, pouze jste uvedl pár odkazů na pár článků, v nichž autoři píší, že podle nich "normalita" v určitém definovaném oboru znamená "to a to". To přece děláte běžně, že si pro svou podporu vybíráte jen Vám pohodlné názory, které pak vydáváte za svaté. Takže jste měl asi stejnou pravdu jako v jiných svých stupidních škatulkovacích sporech typu mods a rockers. Vy se zašťiťujete potřebou terminologické přesnosti, ale nedochází Vám, že ta může být garantována jen u odborných termínů, což zdaleka nejsou všechna slova.

    OdpovědětVymazat
  21. Aha. Už je mi konečně jasné, kde jste na svou pitomost přišel.

    v tom názvu nemuselo být konkrétně "blbec" ale význam může být stejný. První, který jsem teď našel, je: "Nekonečná pitomost českých novinářů"
    Význam naprosto není stejný, a to dokonce ani přibližně. Když napíšu, že jste udělal pitomost, tak tím ani trochu neříkám, že jste pitomec. Pitomost občas udělá každý. Pitomec jen ten, u nějž je dělání pitomostí definičním znakem.

    Je zajímavé, že podobný konflikt vznikl na vědecké konferenci, kde jsem tento týden byl. Diskutér obvinil ministerstvo z toho, že dělá blbosti, a přítomná úřednice si to vyložila, že je blbá.

    Vy se zaštiťujete potřebou terminologické přesnosti, ale nedochází Vám, že ta může být garantována jen u odborných termínů, což zdaleka nejsou všechna slova.
    Já myslím, že by měla být i v běžném jazyce, jinak se nedokážeme domluvit. Pokud například budeme klást rovnítko mezi blbost (= věc) a blbec (= člověk), kam dojdeme?

    OdpovědětVymazat
  22. Re: GP
    1. Mnou uvedený titulek byl jen ten první, který jsem našel. Neměl jsem čas ani náladu hledat ty další, které jsou daleko bližší. Ale máte je tu.

    2. Jenže jde o to, že si musíte předem definovat, v jakém smyslu daný termín v určité debatě budete používat. A to Vy zásadně neděláte. Prostě si jeden vyberete a pak se chováte, jako kdyby Vámi zvolený význam byl Bohem daný. Bohužel v tom jste také nekonzistentní. Mně jste třeba jednou dal "jedničku" za to, že jsem Vám vysvětlil, že jste nesprávně použil termín "idiot".

    OdpovědětVymazat
  23. Abyste se zase nevykrucoval, tak druhý, na který jsem narazil, je zde: http://wikipedie.blogspot.com/2008/06/stupidn-novin-pavel-ern.html

    Třetí už kvůli Vám ale hledat nehodlám.

    OdpovědětVymazat
  24. Používám termíny tak, jak se normálně mají používat. Proto není třeba je předem definovat; to bychom se udefinovali.

    Např. pojem idiot měl původně jasně daný lékařský význam. Toho se však lékaři z neznámých důvodů zřekli a nyní se používá jen jako nadávka. Není tedy co řešit.

    Když napíšu: "stupidní novinář," tak tím nemyslím, že onen člověk je blbec jako celek, ale to, že je to mizerný, hloupý, neschopný, novinář. Obávám se, že máte problém s obyvyklým významem slov, podobně jako měl Neslušný wikipedista neblahé paměti. S tím ovšem já nemohu nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  25. "Používám termíny tak, jak se normálně mají používat. Proto není třeba je předem definovat; to bychom se udefinovali."
    A o tom rozhodujete Vy...

    "Např. pojem idiot měl původně jasně daný lékařský význam. Toho se však lékaři z neznámých důvodů zřekli"
    Tak o tom jsem neslyšel.

    OdpovědětVymazat
  26. Wiki: "In current medical classification, these people are now said to have profound mental retardation, and the word "idiot" is no longer used as a scientific term."

    OdpovědětVymazat
  27. sakrbleee, tohle povidani se tu tahne skoro mesic?

    G.P. to chcete potvrdit nebo vyvratit?
    Radeji Vas potesim :-)
    I ve vzdalene a zaostale Klokanii,
    znam jednu damu co pouziva vyrazu
    "retard" pro sveho krasneho dlouhosrsteho kocoura persana :-)
    Nerika idiot, jako takovej by urcite ztratil na hodnote, zato coby retard je mnohem zajimavejsi. Ale cim dele ho sleduji, tim mene mi jako retard pripada, jako idiot uz vubec ne, zato jeho majitelka cim dal vice.
    Ti nejzdvorilejsi tu nerikaji ani retard, ale o to casteji pouzivaji vyraz"different".
    Nekteri to umi rici tak elegantne, ze to ma silu uplnyho blbce:-(.......
    vot tak tovarysci, to jen aby rec nestala a nezably Vas nohy casne podzimne:-)

    OdpovědětVymazat
  28. Ano, to je rozumné rozhodnutí. Dosud se mohlo stát, že jste někoho veřejně označil za idiota, od vás zažaloval, a vy jste nebyli schopni prokázat více, než že je to pouhý debil, nejvýš imbecil.

    OdpovědětVymazat
  29. Ten text z wiki je nepřesný. Je sice pravda, že je doporučeno místo termínů idiocie a idiot, imbecilita a imbecil, debilita a debil používat korektnější výrazy, nicméně tyto nadále zůstávají jako alternativní názvy v nomenklatuře. Navíc moc nechápu, že zrovna Vy, se svým pravopisem, najednou dáváte za pravdu modernistům.

    OdpovědětVymazat
  30. Já si vědeckou terminologii nevymýšlím. Kdyby termíny idiocie a idiot, imbecilita a imbecil, debilita a debil zůstaly, určitě bych to uvítal, ale nemohu za to, že zvítězila PC.

    OdpovědětVymazat
  31. Tak já Vám sem opíšu text z 10. revize (poslední) WHO klasifikace nemocí:

    F70: Lehká mentální retardace
    IQ se pohybuje přibližně mezi 50-69. Patří sem: lehká slabomyslnost, lehká mentální subnormalita, debilita

    F71: Střední mentální retardace
    IQ dosahuje hodnot 35 až 49. Patří sem: střední mentální subnormalita, střední slabomyslnost, imbecilita

    F72: Těžká mentální retardace
    IQ se pohybuje v pásmu 20 až 34. Patří sem: těžká mentální subnormalita, těžká slabomyslnost, idioimbecilita

    F73: Hluboká mentální retardace
    IQ dosahuje nejvýše 20. Patří sem: těžká mentální subnormalita, hluboká slabomyslnost, idiocie.

    A jinak, když Vám nevadí, že zvítězili zetisté, proč Vás brzdí vítězství PC?

    OdpovědětVymazat
  32. Evidentně máte pochybný překlad anglického originálu ICD-10:

    "F70 Mild mental retardation
    [See before F70 for subdivisions ]
    Approximate IQ range of 50 to 69 (in adults, mental age from 9 to under 12 years). Likely to result in some learning difficulties in school. Many adults will be able to work and maintain good social relationships and contribute to society.
    Includes: feeble-mindedness
    mild mental subnormality


    F71 Moderate mental retardation
    [See before F70 for subdivisions ]
    Approximate IQ range of 35 to 49 (in adults, mental age from 6 to under 9 years). Likely to result in marked developmental delays in childhood but most can learn to develop some degree of independence in self-care and acquire adequate communication and academic skills. Adults will need varying degrees of support to live and work in the community.
    Includes: moderate mental subnormality


    F72 Severe mental retardation
    [See before F70 for subdivisions ]
    Approximate IQ range of 20 to 34 (in adults, mental age from 3 to under 6 years). Likely to result in continuous need of support.
    Includes: severe mental subnormality


    F73 Profound mental retardation
    [See before F70 for subdivisions ]
    IQ under 20 (in adults, mental age below 3 years). Results in severe limitation in self-care, continence, communication and mobility.
    Includes: profound mental subnormality"

    OdpovědětVymazat
  33. Protože, když budeme používat zastaralé termíny, tak se nedomluvíme. Jazyk se vyvíjí, tomu se nelze bránit. Naproti tomu orthografii mění jen barbaři, kteří nemají tušení, co to pravopis je.

    OdpovědětVymazat
  34. Hezké, chybný překlad... jakou manipulaci ještě použijete? Každá země má vlastní mutaci, která je pro ni specifická. To je všechno. Jenže s Váma se dá bavit asi jako se slušným wikipedistou (za nějž se ostatně také považujete). Maucta.

    OdpovědětVymazat
  35. Tím snad chcete říci, že International Classification of Diseases není Mezinárodní klasifikace nemocí, nýbrž že má národní varianty, které se od sebe liší?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>