6. srpna 2009

Případ Krisztina Morvaiová

motto: "I am a decent politician and a mother of three children, yet you in the West keep on portraying me as a Nazi and a fascist."

Jak se to mohlo stát? Kariéra Morvaiové patřila k typicky liberálně levicovým. V roce 1989 byla mezi prvními maďarskými studenty, kteří dostali stipendium od britské vlády ke studiu v UK. Pak vyučovala v USA a pracovala pro Evropskou kommissi pro lidská práva.

Zvrat nastal, když se v roce 2003 stala za Maďarsko členkou CEDAW. V roce 2005 vydal CEDAW 3. periodickou zprávu o stavu ženských práv v Israeli. Morvaiová si nebrala servítky: "She also wondered about the statistics available to the Committee, according to which there were 254 Jewish female judges in Israel and only 5 Palestinian female judges … Was that because of security concerns? Would the Palestinian female judges blow up the courts, or was that a double standard? Or did the Government think that Palestinian women were not talented or “just not good enough”?"

Reakce Israele na sebe nenechala dlouho čekat: "Though Morvai called for constructive dialogue in her letter, Israel's deputy ambassador to the UN seems to have seen things differently. He wrote a letter to the chairperson of the committee, taking exception to the tone of the discussion and criticising the Hungarian delegate by name. (The committee chair rejected the complaint)."

Když v roce 2006 skončilo volební období Morvaiové, maďarská vláda nominovala kamarádku ministryně mládeže a rodiny, Kingy Gönczové, Andreu Petõovou z židovské nadace Esztertáska. Ta ale nebyla zvolena.

Jak oznámil německý ultralevicový časopis Jungle World, který je bizzarrně proamerický a proisraelský (nicméně, v Německu je možné všechno): "Krisztina Morvai, eine Kandidatin bei der bevorstehenden Europawahl, empfahl den »liberal-bolschewistischen Zionisten« 2008 in einer Rede, sich schon einmal zu überlegen, »wohin sie fliehen und wo sie sich verstecken«."

Tím to ale neskončilo. Před volbami do evropského parlamentu postovala na Internet příspěvek: "I would be glad if the so-called proud Hungarian Jews would go back to playing with their tiny little circumcised tail rather than vilifying me." V jiném překladu: "I would be greatly pleased if those who call themselves proud Hungarian Jews played in their leisure with their tiny circumcised dicks, instead of besmirching me. Your kind of people are used to seeing all of our kind of people stand to attention and adjust to you every time you fart. Would you kindly acknowledge this is now OVER. We have raised our head up high and we shall no longer tolerate your kind of terror. We shall take back our country." Přitom je všeobecně známé, že Morvaiová má židovského manžela.

Problém je, že ačkoliv máme k Maďarům blízko, jejich svět poznáváme přes západní media. Hnutí za lepší Maďarsko je tak pro nás málo pochopitelná strana, protože nacionalistický populism imituje Národní strana jen neobratně. Jobbik se od ní svým antikapitalistickým důrazem dost liší, i když protiromské je stejně.

7 komentářů:

  1. Víte, Petersi, když jsem se nedávno dočetl, jak křesťanský sionista nabízí prolít svou méněcennou krev za Israel místo té svaté židovské, tak mě nějaké sionistické poštěkávání na politicky nekorrektní Maďarku neudivuje. BTW, v Mukačevu na hradě se tyčí pomník maďarskému imperialismu a maďarským hrdinům, který je z r. 2004, ne 1904, takže jsem maďarskými nacionalistickými tendencemi poněkud znechucen bez ohledu na západní media, štěkající tam, kam jim jejich páni nařídí...

    OdpovědětVymazat
  2. To je dost ostuda, s tím Mukačevem. S Kreutzfeldem tam chodíme do ješivy a pak si tam dělaj pomníky Hunům.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, ten Miroslav Iliaš tomu nasadil korunu: "Prečo by mali Židia posielať svoje drahé deti do bojových akcií, keď tu majú kresťanských fundamentalistov z celého sveta ? Prečo by vyvolený národ mal plytvať svojimi synmi a dcérami, vzácnym semenom Abraháma-Izáka-Jákoba, keď môže nasadiť nás, proizraelských kresťanov ?" Waffen SS jsou pro ně zřejmý vzor.

    OdpovědětVymazat
  4. Po přečtení výtečného článku Ako som v Izraeli košom dostal mám intensivní pocit, že Miroslav Iliaš je jen variantou reportérky Katky.

    OdpovědětVymazat
  5. Waffen SS jsou pro ně zřejmý vzor.

    ???

    OdpovědětVymazat
  6. Měl jsem na mysli zahraniční dobrovolnické divise (odkaz bohužel neodlišuje německé a zahraniční).

    OdpovědětVymazat
  7. Pozoruhodné. Otázkou je, zda jde o přesvědčenou reprezentantku Jobbiku nebo bylo její kandidování součástí volební strategie založené na kandidatuře někoho známého. Asi jako když měl za Národní stranu do EP kandidovat Knížák.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>