24. února 2006

Symptomatický spor

Pokud se chcete seznámit se sporem, který v kostce zachycuje, o co jde ve sporech na české části Wikipedie, máte možnost. Hkmaly přesně vystihl, co je podstata Wikipedie. Dodo hájí čecháčkovskou esoterickou koncepci: "Přístupnost čtenářovi: cílem encyklopedického hesla není podat veškeré informace, ale relevantní informace. Ten, kdo s daným textem chce pracovat, zná metody textové kritiky, a znění příslušných rukopisů si lehce sám nalezne (jako jsem učinil i já)." Obránce Wikipedie mu správně replikoval: "Vzdělání není jen pro úzký kroužek zasvěcenců, kteří si ho předávájí z otce na syna, a informace o Bibli nejsou výhradním majetkem církve. Člověk, který najde článek na české wiki, je obvykle nucen vybrat si z interwiki jazyk, který alespoň částečně ovládá, aby se dozvěděl co ho zajímá, a to hned, ne po několikahodinovém pátrání v knihovnách."

Ano, je to tak. Blboun nejapný je chronický mazač. Maže všechny informace, které
  1. nezapadají do jeho úzkoprsého katholického názoru a
  2. jsou podle jeho úzkoprsého katholického názoru pro plebs nevhodné.
Není to nic osobního, ale bohužel mám s Dodonem samé spory. Na rozdíl od Eggů či Mormegilů odborné.

3 komentáře:

  1. Dodo je militantni katolik, takovy katolicky Hamas. Obzvlaste jeho cinnost na Wikipedii, kde se dopousti pomerne zavaznych krivd proti bliznimu svemu, je v primem rozporu s jeho svecenim jako katolickeho kneze. Mozna by jeho cinnost na Wikipedii byla prijatelna pokud by byl pouhy ucastnik, ne spravce, a neprovadel by kategoricke zasahy do textu a do prav (to hlavne) ostatnich ucastniku.

    Dodo by mel okamzite rezignovat z funkce spravce a udelat neco cim byt odcinil jeho aktivisticke hrichy neslucujici se s cinnosti katolickeho kneze. Ja bych doporucoval jit se starat do Charity o sirotky. Skutecne sirotky, deti, ne ty dospele mentalni ceske sirotky z Wikipedie. Repent, Voprado, repent!

    OdpovědětVymazat
  2. Predstavy lidi o ruznych vecech se lisi v prime umere k mire jejich znalosti a zkusenosti, Augustine. Dal to nebudu rozvadet protoze jsi mi sympatickej...

    OdpovědětVymazat
  3. K tomu, co napsal p. Hedvíček, těžko něco dodat. Problém Dodona není jen jeho správcovství. V něm ani tolik neškodí, protože to není chronický blokovač. Jen je sporné, že odbklokovává své soudruhy.

    Problém Dodona a jeho škůdcovství spočívá v jeho chronickém mazačství. Nejlépe to vystihl Hkmaly. Jasně to ukazuje "svobodu", kterou katholíci mají. Samozřejmě, že katholická církev dnes už nezasahuje do fysiky, poté, co se tak spálila s Galileem. Ale pořád zasahuje do historiografie a jiných společenských věd, což je pole, kde Dodo páchá největší škody.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>