26. dubna 2009

Chřipková pandemie?

BBC News publikovala komentáře lidí žijících v Mexico City a blízkém okolí. Několik doktorů a zdravotních pracovníků například tvrdí, že média a vláda neinformují o skutečném množství mrtvých, že vakcíny proti běžné chřipce oproti A/H1N1 nemají nejmenší účinek, a že na nemocnicích umírá průměrně každý třetí ze čtyř nakažených. Krom toho i jeden přispěvatel píše, že virus je zatím lokalizován v "Mexico City, the State of Mexico and San Luis Potosi" (fakt, který dal na internetu vzniknout několika druhům konspiračních teorií). Za zmínkou stojí i připomenout, že na rozdíl od roku 1918 se svět nachází ve "stavu sítí," kdy je vše propojeno se vším a vzdálenost tak nehraje nejmenší roli. Za předpokladu, že se kapénkové šíření z člověka na člověka potvrdí, za jak dlouho je možné předpokládat, že se virus rozšíří celosvětově?
I'm a specialist doctor in respiratory diseases and intensive care at the Mexican National Institute of Health. . . . The truth is that anti-viral treatments and vaccines are not expected to have any effect, even at high doses. . . . There is a sense of chaos in the other hospitals and we do not know what to do. . . . The truth is that mortality is even higher than what is being reported by the authorities, at least in the hospital where I work it. It is killing three to four patients daily, and it has been going on for more than three weeks.

5 komentářů:

  1. nebyla by prosim nejaka dodatecna informace o tom zda je nakaza dostatecne politicky korektni a vybira si ty spravne lidi?
    Byla by to super schweinerei kdyby si vybirala jen nektere kategorie a jine opomijela.
    S pozdravem:
    At i chripkou v 21 stoleti, lidstvo korektne proleti:-)

    OdpovědětVymazat
  2. že vakcíny proti běžné chřipce oproti A/H1N1 nemají nejmenší účinek, a že na nemocnicích umírá průměrně každý třetí ze čtyř nakažených. hmmmm...trochu mi to připomíná román Svědectví S. Kinga, nevím, jestli jste někdo četl :-)

    OdpovědětVymazat
  3. nevim co Vam ukazuji Vase masove sdelovaci a sdelujici media, jen vim ze je rozdil, v CR ukazi i usekane hlavy jsou li jake, at jiz z Balkanu ci odjinud, kdezto Klokanska censura je tak korektne opatrna az predposrana, ze nic takoveho neukaze. Ted ale ukazali(PROC ?) jak se v Mexiku lide zacinaji opravdu bat, jak se vyprazdnuji ulice, lekari berou dovolenou, jini rikaji ze v TV nerikaji pravdu nebot jen v jedne nemocnici pry umiraji 3 lide denne, takze kolik celkove? ze postizeni jsou predevsim mladi a jinak zdravi jedinci, pry imnunnitni system u mladych reguje neprimerene silne a na nasledky umiraji mladi casteji nez stari, u kterych organismus nereaguje tak energicky atd atd,
    chci tim rici ze Vas mozna nechteji plasit, nebo u Vas cenzuruji jine informace nez u nas, ale s ohledem na to ze uz to zjistili u i sousedu(New Zealand) zacina to byt zde vazne:-)
    Jestli podle romanu "Svedectvi" nemohu posoudit, ale kdyby to mela byt epidemie srovnatelna s rokem 1918 a mela mit millionove pocty, pak i kdejaky roman muze byt smutne prekonan.
    Ma predesla poznamka na thema ze clovek mini a priroda meni, alias jak matka Priroda na nase snahy a napady jakoz i na lidske pokusy o korektnost sere, chtela jen trochu ironicky upozornit ze vsechna ta nase "porucime vetru desti" coz se v mnoha pripadech kdyz Priroda opravdu zasahne, ukaze byt jen placanim babovicek pred vetsim destem kteremu jeste porucit neumime.
    Doufam ze za tisic let budou lide dal nejen ve vede, poznatcich vcetne porouceni prirode, ale hlavne a predevsim ....v pokore.
    Amen

    OdpovědětVymazat
  4. Rád bych upozornil, že několikrát už se podobně dramaticky ohlašovala pandemie ptačí chřipky.

    "vakcíny proti běžné chřipce oproti A/H1N1 nemají nejmenší účinek" To je celkem předvídatelné. I bez Kinga.

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý článek o chřipkovém viru zde. Dle něj se zdá, že ta samá farmaceutická společnost (Baxter), která nedávno "omylem" přimíchala do vakcín proti chřipce, určených 18-ti zemím včetně ČR, smrtící virus H5N1, nyní spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací na výrobě vakcíny proti H1N1.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>