26. dubna 2009

McCarthyism po česku

Když se v dnešních Otázkách Václava Moravce začali trumfovat Michael Kocáb a Klára Kalibová v počtu neonacistů na ministerstvu národní obrany a armádě, hned jsem si vybavil slavný projev, jehož autorem byl The Pepsi-Cola Kid ("Soon he earned his nickname "The Pepsi-Cola Kid" by taking a bribe from that soft drink giant to lead the fight for continued government regulation of sugar prices. McCarthy successfully kept the government ceiling on the price of sugar. His dalliance with Pepsi was so embarrassingly blatant that even his fellow Senators (who usually took care of each other in such matters) derisively dubbed him the "Pepsi-Cola Kid."")
"I have here in my hand a list of 205 . . . a list of names that were made known to the Secretary of State as being members of the Communist Party and who nevertheless are still working and shaping policy in the State Department. . . ."

4 komentáře:

  1. MNO je tradiční název. Jinak by se to pletlo s ministerstvem obchodu.

    OdpovědětVymazat
  2. MNO je možná tradiční ZKRATKA, a dejme tomu, že prvorepublikové zakotvení adjektiva převáží komunistické zprofanování; ale není jediný důvod používat ho ve dnešní politice.

    OdpovědětVymazat
  3. Ani nemluvě o tom, že ministerstvo obchodu bylo taky jen prvorepublikové a dnes máme MPO.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>