8. dubna 2009

Věra Tydlitátová - indikátor ptydepe politické korrektnosti

Již dříve jsem se přiznal k pravidelnému čtení blogu Věry Tydlitátové, kde se učím, co a jak mám na veřejnosti správně říkat, nechci-li se se zlou potázat.

Ve svém posledním článku (u kterého pro jistotu nepovolila diskusi) moje lektorka současné politicky korrektní novořeči předvádí další stupeň míchání pojmů: vedle antisionismu a antisemitismu se do cocktailu "protižidovské nenávisti" dostává termín "antijudaism". Tento termín donedávna znamenal odmítavý postoj vůči židovskému náboženství a byl zcela legitimní jak pro křesťany, muslimy, buddhisty atd., tak pro atheisty, včetně těch židovských. Paní doktorka Tydlitátová mu ve svém článku, zdá se, uděluje kouzelnou moc zatratit toho, kdo je za "antijudaistu" prohlášen k tomu povolanými, čímž se dotyčný stává rasistickým židobijcem, jemuž šest millionů nestačilo.

Vidím před sebou dvě možnosti. V lepším případě je paní doktorka Tydlitátová blbá a neví, co znamenají slova, která ve své potrhlé lásce ke všemu židovskému používá. Tomu bych ale moc nevěřil. V horším případě se připravuje kanonisace pojmu "antijudaism" jakožto zaklínací formule a tím tento zcela legitimní postoj všech křesťanů, muslimů, buddhistů a atheistů bude prohlášen za roušku vrozeného živočišného antisemitismu jeho nositelů, jejichž více nebo méně skrytě protižidovské ideologie (křesťanství, islám, buddhism, atheism) budou postaveny pod přísnou kontrolu povolaných, restriktovány, isolovány a posléze zlikvidovány.

11 komentářů:

  1. Lepe ses nemohl do klubu "antijudaistu" zapsat, nez prave timto clankem. cha cha cha

    Mozna az tak dobre, ze Te dotycna zacne ve svych clancich uvadet a na Tve komentare odkazovat. Take by mohla jit do sebe a odebrat se do nejakeho jarniho brezoveho haje.
    Kura techto stromu pusobi blahodarne nejen na rust vlasu i u postarsich dam, ale oddaluje take starecke slabnuti zraku. Navic bystri mysl. Uvidis, bud tak :-) ci tak :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pro V. Tydlitátovou a její úderku zcela jistě! Ovšem pro své pravoslavné spoluvěřící vykazuji skandální nedostatek mj. antijudaismu - toho legitimního...

    OdpovědětVymazat
  3. Vodníku nezlobte, ale zabývat se paní Tydlikátovou je dost pokleslé. Její výtvory zaslouží spíš soucit. Osobně bych ji spíše podezíral, jestli ji náhodou neplatí Hamas nebo jiná protižidovská extrémistická skupiny, aby vyvolávala protižidovskou hysterii:) Něco tak pitomého přece nejde schovat ani pod nálepku ideologie.

    OdpovědětVymazat
  4. Cnemo, nemylte se! Tohle jsem si myslel o některých projevech totalitních ideologů v 70. letech rovněž. A přitom na výrocích takového Vasila Biľaka stály a padaly existence lidí...

    OdpovědětVymazat
  5. A přitom na výrocích takového Vasila Biľaka stály a padaly existence lidí...
    -------------------------------
    to sice mas spravne, ale jsou i vaznejsi dopady. Od rozhodnuti tohoto predsedy vlady(viz odkaz) se mohou odvijet osudy mnoha millionu obyvatel Iranu!
    Netanyahu

    OdpovědětVymazat
  6. Ale pane vodník, jestli ji políbí princ a ona se změní v chytrou, krásnou a hodnou princeznu, tak to bude třeba stát za zmínku.

    OdpovědětVymazat
  7. Vám to, Neználku, možná visí u prdele. Ale já bych se nerad dožil toho, že si pro mě přijdou, protože jakožto křesťan jsem antijudaista, tedy rasista, nacista a už nikdy jako ovce...

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Fedor Gál je Rus? A chlastá vodku???

    (tím chci říct, že osobní argumenty nejsou Vaše úroveň...:(.....)

    OdpovědětVymazat
  10. Máte pravdu Vodníku, nechal jsem se příliš unést náturou Neználkova příspěvku, byl to ode mne podlý ad hominem.

    OdpovědětVymazat
  11. jestli ji políbí princ a ona se změní v chytrou, krásnou a hodnou princeznu,
    --------------------------
    s jistotou vetsi nez malou
    ji nepolibi ani princ ani muza,
    naopak bude to jen stale vetsi hruza.
    Programove nasirani, nebezpeci predstirani, dobreho nic neni k mani, o pravde uz ani zdani, hrozne ducha obcovani :-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>