19. dubna 2009

Cui bono?

Václav Štěpán Hà David to napsal správně: Všechen ten povyk má jediný cíl: Omezit svobodu shromažďovací.

17 komentářů:

  1. skutečně by bylo vhodné si podobných pochodů nevšímat a nechat jim zcela volný průběh. Žádné zajištění policií, žádná varování, prostě naprosto je ingnorovat. To by bylo nejlepší, co by se proti neonacistům v ČR dalo udělat.
    Ale to by asi nejvíc vadilo právě neonacistům. Zcela stoprocentně autorovi onoho nesmírně lživého a hloupého článku.

    OdpovědětVymazat
  2. >skutečně by bylo vhodné si podobných pochodů nevšímat a nechat jim zcela volný průběh.

    To je jistě pravda, jenže jak vidíte politici si myslí něco jiného. To oni udělali z 300 členné demonstrace mediální událost a uspořádali grandiózní policejní manévry.

    >Zcela stoprocentně autorovi onoho nesmírně lživého a hloupého článku.

    Proč, jak jste k tomu dospěla? Článek docela dobře vystihuje stupidní skandalizaci demonstrantů. Naštěstí většina už má k podobné demagogii realistický postoj. Je to jako seminářem z marxismu-leninismu, které generovali nejvíce antikomustických nálad:)

    OdpovědětVymazat
  3. Málo známý příznivec nějaké „extrémistické“ skupiny zaregistruje na nenápadné datum veřejné shromáždění s neškodným účelem.

    Tedy jsem ochotna věřit čemukoli včetně pohádky O sedmi trpaslících, ale tohle ten "člověk" přehnal.

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo chce psa bít...

    Nálet se udál 17., nikdo nemůže za to, že je sobota 20. Mám kamaráda, narozeného 20., doufám že jeho rodiče nezatknou:) Rozhodně by se měla zatrhnout oslava narozenin!

    Při zcela zbytečném náletu pár dnů před koncem války zemřelo minimálně 512 osob. Jistá Džamila chtěla kvůli 326 mrtvým vyhodit přes miliardu z kapes daňových poplatníků. Pro nějakou vzpomínkovou akci je to důvod celkem legitimní.

    >Tedy jsem ochotna věřit čemukoli včetně pohádky O sedmi trpaslících, ale tohle ten "člověk" přehnal.

    To jistě, ale v oboru zneužívání mrtvol jsou pouhými amatéry. Znám organizace a jednotlivce, kteří podobný způsob již dávno dotáhli do průmyslového měřítka a ještě stihli vylobovat zastrašovací legislativu pro všechny nepevné ve víře.

    OdpovědětVymazat
  5. není podstatné, co udělal někde někdo z čeho, ale jak věrohodná slova jsou ta, která napsal ve zmíněném článku autor.
    Pro mne nejsou věrohodná vůbec.

    BTW,jeden ze závažných důvodů, proč neonacisty nechat řádit tak, aby proti sobě popudili obyvatelstvo je v poslední době zjevná změna příznivců nacistických a fašistických organizací- od tlustých, sotva vyučených mládenců se zjevným deficitem individuálního respektu narvaných v bombrech k brejlatým zakomplexovaným maminčiným mazánkům s výborným vysvědčením, osmi dioptriemi a zoufalou touhou nějak kompenzovat to, že nejsou schopni najít si holku.
    Já tyhle zmetky nepodceňuji.
    Pěknou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
  6. Každý liberál by ignorování neonacistů podpořil. Zajímalo by mne, kdy to konečně dojde establishmentu a opustí koncept bojující demokracie předního nacisty Schmitta.

    OdpovědětVymazat
  7. Mám pro Vás dobrou zprávu. MV připravuje officiální seznam zakázaných dnů, kdy nebude přípustné demonstrovat, protože skutečným cílem demonstrace by byla oslava narozenin Hitlera, transportu do Teresína či podobné události. Jen doufám, že těch zakázaných dnů nebude více než 180.

    OdpovědětVymazat
  8. Ale je alespoň jedna jistota, těch dnů nebude víc jak 365:)

    To bude paráda, svoboda shromažďování bude jen ve vyhrazené dny. Pokud se to tak udělá s ostatními ústavními právy, bude to opravdu sranda. Jen doufám, že to tak nedopadne s právem na život a zákazem trestu smrti:)

    OdpovědětVymazat
  9. pro koho máte dobrou zprávu? Pro mne je to špatná zpráva, vždyť píšu, že bych jim všechny ty demonstrace a pochody povolila. Vlastně vůbec nevím, k čemu jsou dobrá taková povolení. Jak může nějaký úředník hodnotit, kdy povolit a kdy nepovolit? Ať si každý chodí kde chce a kdy chce a případné maléry si řeší a platí sám ze svého.

    OdpovědětVymazat
  10. No, psala jste, že je potřeba zakročit proti sexuálně deprivovaným tlusťochům. Tak MV zakročí.

    ad Kapitán. Tím bych si nebyl tak jist. Myslíte, že 29. února se něco nenajde?

    OdpovědětVymazat
  11. a opustí koncept bojující demokracie předního nacisty Schmitta.Schmitt se tady řešil několikrát, ale mám dojem, že ho stále tak trochu překrucujete. Ten koncept "bránící se demokracie" spočívá v tom, že suverén použije extralegálního prostředku vůči tomu, kdo ohrožuje demokracii nikoli ve smyslu "liberálních hodnot", ale pokud směřuje k odstranění demokracie jako formy politického uspořádání, které pomocí voleb deleguje moc.

    Uznávám, že je to velmi tenká linie, kdy na "suverénovi" záleží, zda toho, nebo onoho uzná za hrozbu pro demokracii, ale s teatrální hysterií mnoha českých novinářů bych Schmittovy teorie nesrovnával. Už také proto, že Schmitta málo zajímalo měřítko morálnosti/nemorálnosti politických názorů, zatímco kampaň Ukažme neonacistům záda spočívala primárně na tom, že existují nějací druzí, kteří mají (morálně, eticky, historicky) nepochopitelné názory.

    OdpovědětVymazat
  12. >ad Kapitán. Tím bych si nebyl tak jist. Myslíte, že 29. února se něco nenajde?

    :) Určitě se něco najde, tykže ten strop bude 366:).

    Ale pokud by skutečně něco takového prošlo, navrhl bych udělalat "rituální" nový kalendář, posunutý o pár dní. Pak by se daly dělat manifestace v těch správných dnech:)

    OdpovědětVymazat
  13. No, psala jste...
    možná že jsem to někdy psala, od té doby jsem zjevně změnila názor, neb zákroky se jaksi nekonají a zřejmě ani konat nebudou. Je tedy třeba najít jinou cestu, jak je zahnat. MV to nějak nezvládá:)

    OdpovědětVymazat
  14. To jsou neuvěřitelné nesmysly, co tu blábolíte. Pár holohlavých blbečků se probírá pořád dokola. Ale že se darebák Topolánek účastnil diskotéky pořádané ODS přímo v Národním památniku na Vítkově, to vás nechává klidným.

    Hrůza, hrůza, hrůzaUž jenom za tohleto měl být dávno rozlízeným davem ukamenován.

    OdpovědětVymazat
  15. tak já se omlouvám, že jsem si nevzpomněla na tři roky starý skandál a patřičně ho neodsoudila.
    BTW, tam žádní prezidenti ani jiné mrtvoly nejsou. Je prázdný a v rekonstrukci, což byl už při tom mejdanu. A vzhledem k tomu, jak Žižka zacházel s pietními a posvěcenými místy bych řekla, že ten mejdan by mu připadal naprosto normální- sám jistě pořádal podobné ve vypálených klášteřích.
    Ten národní památník ztratil úctu ve chvíli, kdy tam naložili starého vrahouna Gottwalda.,
    Čímž neříkám, že mi ta akce připadala normální- drzost, s kterou papaláši všech stran a vyznání zabírají budovy, paláce a zahrady pro svou potřebu je neuvěřitelná. V podstatě vylidnili celou Malou stranu a další lokality. Alou s nimi na Černý most.

    OdpovědětVymazat
  16. Právě jsem se díval na zprávy, všude byl žhářský na cikánký domek a malý děcko těsně přes smrtí. Policejní mluvčí se vyjádřila: "není vyloučen rasový motiv". Jinými slovy není v současnosti vyloučen žádný. A média už vykouzlila vzrůstající rasizmus a hned s to "organicky" spojila demonstrací v Ústí. Všichni už v tom mají jasno, tak nechápu, co tam ještě policie vyšetřuje.

    OdpovědětVymazat
  17. Jak Žižka zacházel s pietními místy?

    Katolické modlárny on jistě za posvěcená místa nepovažoval.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>