6. dubna 2006

Egg je gauner

Jak jinak to říci. Sice má dobré momenty, ale když ho chytne běs, tak to stojí za to. Posuďte sami: "Jinotaje v tom nevidím, Tompecina prostě zase zbytečně komentoval téma, o kterém bylo mockrát řečeno, že je to soukromá věc nesouvisející s Wikipedií, zde naprosto off topic. Tompecina to nechápe nebo (spíš) si na to hraje, což Luďka zřejmě už štve natolik, že ho zablokoval. Nedivím se, je to opakování stejného problému, stejného typu osobních komentářů, proto i ta zvýšená doba bloku proti minule. Dnes to bylo formulováno více šroubovaně, ale smysl je evidentní. Bohužel -jkb- na to stále ještě reaguje, čímž jen podporuje trolly a sobě škodí. Tompecina (a jiní) opakovaně zkouší, kde přesně je ta hranice, za níž se už trestá a za co ještě ne, aby se jí mohl pohybovat co nejblíže. Takový přístup je třeba jasně odmítnout jako projektu škodlivý, zvláště když Tompecina ničím nepřispívá do obsahu encyklopedie, dlouhodbě a cílevědomě zde jen přilévá olej do ohně. Věnujme se tomu, co zde máme dělat, ignorujme a případně blokujme trolly, když si nedají říct žádným jiným způsobem. Jinak ten projekt daleko nedotáhneme. --Egg 12:20, 6. 4. 2006 (UTC)"

O upravenectví jkb není sebemenších pochyb. Ti, kteří se snaží tvrdit opak, se podobají Švorcové, která za normalisace tvrdila, že je vše v pořádku a ještě tomu věřila. Egg se pokouší z Koukalova upravenectví udělat soukromé thema, ač je to věc, kterou se mi další gauner Che pokouší přišít. Tak to tedy ne, pánové. Buď to na Wikipedii opravdu nepatří (i když se s tím Koukal na své stránce sám chlubil), nebo musím mít právo se volně hájit. Obé najednou nejde.

Neuvěřitelně trapné je, jak se Egg pokouší omluvit Luďkův lynch Tomáše Peciny. Podotýkám, že ještě v relativně normálních dobách se týden nedával ani za trestný čin. Jo, holt jste hoši klesli hodně hluboko.

Tomáš Pecina není troll, jak ho Egg nepřímo zbaběle naznačuje, věda, že se nemůže těmto pomluvám na wiki bránit. Pro tragikomické poměry na cs: je typické, že ho za to nikdo nejen nepotrestal, ale ani nenapomenul. Holt kasta Nekritisovatelných je nedoknutelná.

To, že se Tomáš Pecina zastává Utlačovaných, je činnost vysoce záslužná. Presidenta Mitteranda můžeme hodnotit jakkoliv, ale to, že se setkal s chartisty, bylo stejně záslužné jako to, co dělá Tomáš Pecina pro p. Hedvíčka a pro mne. Musím mu za to poděkovat, tak statečných je málo. Postavit se fašismu totiž vyžaduje osobní odvahu. Ne každý je ochoten bojovat s cyniky.

8 komentářů:

  1. Děkuji za uznání a za podporu.

    Je otázka, zda vyžadovat odvahu za situace, kdy každý její projev omezí možnost dále ovlivňovat věci k lepšímu.

    V tomto směru mám smíšené pocity z Malého čtenáře. Dobře ví, že když občas proti bezpráví polohlasem zabublá, nic se mu nestane, a zároveň si jasně uvědomuje, kam jeho "bublání" smí zajít bez risika, že se stane příští obětí šikany.

    Nevím, nakolik si ho lze za to vážit. Je to situace známá z počínající normalisace, a znovu z období podpisu Charty 77: Jistě je příjemné, že se vás zastane aspoň někdo z těch, kteří zatím ještě "smějí", ale tato podpora je zároveň relativisována vědomím, jaké kompromisy musel tento člověk udělat a na jakou smlouvu s diktátorem musel přistoupit.

    Možná jsem fundamentalista, ale asi bych si víc Malého čtenáře vážil, kdyby už taky "nesměl".

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, takové vypjaté situace ukazují charaktery. Malý čtenář ukázal, co si myslel, když jako jediný z dosud neperkvovaných hlasoval proti lynchi (mimo Vás a p. Vaňa - Vám všem patří můj dík).

    Tehdy se to ještě smělo. Nyní by za podobné hlasování byl na cynickou výzvu automaticky zablokován.

    Je to těžké. Je otázkou, co Malém čtenáři můžeme chtít. Zřejmě participaci na stížnosti pro Nadaci. Umí výtečně anglicky.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevěřím, že výzva by měla smysl. Smysl by mělo angažovat do české wiki několik desítek dalších lidí, kteří by hlasováním diktátory zbavili jejich práv a za nastolení bezpráví je potrestali.

    OdpovědětVymazat
  4. To je možná raciální zhodnocení. Já to beru jako poslední pokus. Pokud selže, nemá cenu se ve wiki o cokoliv pokoušet. 50 lidí nikde neseženete.

    OdpovědětVymazat
  5. Oni si vyrábějí nepřátele (disidenty) sami. Do začátku by stačílo deset slušných lidí.

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem jako Bůh: Dejte mi těch 10 lidí a ušetřím Sodomu.

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký příměr. Hospodin taky slevoval z padesáti, ale nakonec se našel jen jeden, pokud si to z Bible správně pamatuji.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>