21. dubna 2006

Vladimír Hučín pravomocně zproštěn obžaloby

Dnešním rozsudkem Krajského soudu v Ostravě byl částečně potvrzen rozsudek Okresního soudu v Přerově a Vladimír Hučín byl tak pravomocně zproštěn obžaloby z pěti trestných činů; v případě šestého trestného činu bylo jeho trestní stíhání zastaveno, což je z hlediska obviněného prakticky totéž.

Zdá se, že definitivně skončil zřejmě největší politický proces v historii České republiky. Víra v kvalitu a nezávislost justičních orgánů jím byla otřesena způsobem, jaký nemá obdoby, a je nutno se ptát, jak budou potrestány osoby, které se na zinscenování celé frašky, jejíž součástí bylo i Hučínovo více než roční věznění, podílely. Neuvěřitelné je, že od Hučínova zatčení a uvěznění do pravomocného rozsudku uplynulo více než pět let: bez ohledu na to, že Hučín byl svého obvinění zproštěn, vést trestní řízení takovou dobu odporuje Listině základních práv a svobod i mezinárodním závazkům České republiky v oblasti lidských práv.

Rád bych také připomněl, že Stanislav Gross kdysi v pořadu Kotel jednoho z Hučínových příznivců varoval a přepověděl mu, že se jednou bude za své názory stydět. Pokud jde o mne, já už se stydím - ale ne za Hučína.

7 komentářů:

  1. A kdo ted nahradi Hucinovi vsechno to trapeni, uslou mzdu, ztratu zamestnani? A kdo vzbudi mtveho doktora Chmelare?

    Rikam, ze bez aspon par symbolickych obesenych komunistu se to u vas nezacne obracet k lepsimu. Vyberte 26 nejhorsich grazlu (vcetna Havla a Klause) a useknete jim hlavy na Staromestskem namesti. Tradice se maji dodrzovat!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za info. Po volbách uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  3. Nějak jste nepochopil, která bije. V. Hučín byl pravomocně zproštěn všech svých obvinění, takže tvrdit o něm, že je terorista, si můžete dovolit nejvýš anonymně.

    Obžalován už není z ničeho - ve všech semi bodech byl obžaloby zproštěn.

    OdpovědětVymazat
  4. Čeká ho ještě soudní líčení u Nejvyššího soudu, kde se bude zodpovídat za terorismus, kterého se dopustil před listopadem 1989 - výbuchy v Přerově.

    Skutečně máte přehled...

    OdpovědětVymazat
  5. ad Pohraničník. Přání otcem myšlenky?

    OdpovědětVymazat
  6. ad Pecina. Co byste od kommunisty chtěl?

    OdpovědětVymazat
  7. Přesně tak, dotyčný opakuje pouze komunistické žvásty. Ve smyslu rčení: "Čí chléb jsi jídal - toho píseň zpívej."

    Od absolventa SOŠ PS a VMV Holešov (1985) a tedy i bývalého strážného koncentráku (ČSSR) nelze očekávat ani nic jiného.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>