28. dubna 2006

Zamyšlení nad (pod) billboardy

To se mi už dlouho nestalo: chystal jsem se napsat článek, hledal k němu link a místo toho jsem našel ten samý článek napsaný.

Ano - i já bych volil ODS mínus, jednoznačně. Bohužel na volebním lístku mi nabídnou jen plusovou variantu, s Topolánkem a Tlustým.

9 komentářů:

  1. ODS mínus je z přehledem nejvěcnější billboardová kampaň, která je vedena.

    ODS "plus" mi právě dnes před vchodem do domu vylepila tabuli "ODS: s námi společně" - či jakou ptákovinu, a jejich hesla typu "Společně za naši Prahu" jsou tím nejprázdějším, co tato strana kdy předvolebně presentovala.

    Nebráním vám, pánové, jste-li socialisty, abyste věřili v socialistickou fikci, že bohatství vzniká přerozdělováním. Mně ale nechte mé přesvědčení, že vzniká prací.

    Z hesel ODS mínus odmítám pouze placené školství, a to pouze dočasně a s přihlédnutím k tomu, že by za daného stavu vysokého školství placení školného nevedlo k požadovanému efektu zlepšení kvality vzdělání, ale jen by odlehčilo státnímu rozpočtu.

    S ostatními zásadami souhlasím, např. s tím, že pracovně-právní vztahy musí být upraveny daleko víc jako institut soukromého práva s respektováním autonomie vůle smluvníků.

    Deregulace nájemného by pro mě znamenala prakticky okamžitou měsíční úsporu odhadem 4-6 tisíc korun - tak proč mám být proti?

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem zapomněl dodat, že jsem pro degresivní zdanění příjmu, takže ODS je pro mě příliš levicová.

    OdpovědětVymazat
  3. Daň z hlavy je degresivní, takže a priori ji nevylučuji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš doma na zdi portrét Thatcherové, Tomáši?

    OdpovědětVymazat
  5. Ne, jako konservativec thatcherovský liberalismus odmítám.

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím si, že na vysokých školách by se školné platit mělo. Stát přece může studentům poskytovat bezúročné půjčky, které by tito spláceli až po ukončení studia, tedy ze svých výdělků.

    Proč by měl daňový poplatník někomu financovat jeho vzdělání(?), když mu pak stejně musí zaplatit za jeho služby - v příp. lékaře, advokáta ... atp.

    OdpovědětVymazat
  7. Mnozí žijí v domnění, že se zavede školné a z University J. E. Purkyně v Olomouci (což je škola s tradičně nejstrašlivější úrovní výúky) se stane Harvard. Nemůže být hlubší omyl: zavede se školné a nestane se vůbec nic, protože stát školám okamžitě zkrouhne o takto "ušetřené" částky jejich rozpočty.

    Domnívám se, že zavedení školného - což obecně podporuji - by muselo být doprovázeno rozsáhlými systémovými změnami, jinak to bude k ničemu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>