25. dubna 2006

Present situation on cs:

To: Members of the Wikimedia Foundation Board of Trustees

Dear Colleagues,
Present situation on cs: is highly critical:
  1. Opponents are routinely blocked.
  2. Terms are extremely long, often more than one week.
  3. ArbCom does nothing even for months.
  4. Members of the ArbCom do not know elementary procedural rules. Their incompetence even goes so far that their self-nominated chairman (Beren) claimed: "What aforementioned evidence proves, the ArbCom will decide." Decision about the request for arbitration is not important and binding since everyone can bring issues made after this decision. Czech ArbCom will accept them.
  5. Personal attacks against pariahs of the community are not punished and requests for it even deleted.
  6. Gross overuse of CheckUser rights. CheckUsers even infringe the rules for CheckUsers, they have established after V. Z.'s pressure, although the rules are less rigorous than on en:.
  7. Defendants are blocked during the arbitration in oder to prevent them to defend themselves.
Additional points
  1. ArbCom adopts new rules against the will of the community. They were called "Beren's decrees", because they are similar to Beneš's decrees. Beren and his companions force to use names with orthography mistakes, although many objected to it, for instance Nolanus 17:33, 9. 2. 2006 (UTC).
  2. Sysops act against the will of the community. See case of template Pařez.
  3. ArbCom (Beren, but no one objected to it) strips defedants of their right to have attorney. Beren and Wikimol personally prevented V. Z. to act as an attorney in case of Martin Kozák v. Rosta.
Victims of persecution
  1. jvano
  2. V. Z.
  3. Rosta
  4. mM
  5. Tompecina
  6. Tintin
  7. Kaiser
  8. Kinic
  9. Akademik
Remedy
  1. Egg: desysopping and ban to edit name space Wikipedia and its discussion for one year. Prohibition to stand for any position during the ban.
  2. Beren: desysopping, ending his membership in the ArbCom, ending of his CheckUser rights, and ban to edit name space Wikipedia and its discussion for one year. Prohibition to stand for any position during the ban.
  3. Radouch: ban to edit name space Wikipedia and its discussion for one year. Prohibition to stand for any position during the ban.
  4. -jkb-: ban to edit name space Wikipedia and its discussion for one year. Prohibition to stand for any position during the ban.
  5. Ludek: desysopping and ban to edit name space Wikipedia and its discussion for 9 months. Prohibition to stand for any position during the ban.
We hope, you will find a solution which resumes Czech part of Wikipedia as a place of peaceful creation of an open source encyclopedia.

Yours faithfully,
V. Z.
Tomáš Pecina
jvano
alfa centauri
Ross Hedvicek
Zanatic

Updated.

59 komentářů:

  1. Poč to není napsané česky?

    OdpovědětVymazat
  2. Abychom to nemuseli pak překládat. Ušetří se tím čas.

    OdpovědětVymazat
  3. Ad 4 a 5: Ne "a will", ale "the will".

    OdpovědětVymazat
  4. Díky. Ale právo editovat ten text má každý z editorů. Mělo by se jednat o společné prohlášení.

    OdpovědětVymazat
  5. Ban to edit NS Wikipedia je kontraproduktivní: oni škodí v článcích, ne na nástěnkách.

    OdpovědětVymazat
  6. V jakých článcích škodili? To nejsou cynikové, aby mazali, co se jim nehodí do jejich katholického krámu.

    OdpovědětVymazat
  7. Škodí zneužíváním svých pravomcí, nemá smysl bránit jim editovat NS Wikipedie.

    Moje řešení by byl protektorát: kompletní desysiopisace a žádosti o jakýkoli zásah na metě. Dlouhodobě je ale potřeba tyrany přehlasovat a potrestat na cs.wiki, zásahy zvnějšku jsou deus ex machina (resp. čekání na Godota).

    OdpovědětVymazat
  8. Jazykově: "candidate" není sloveso. Říká se "to run (for)" nebo v Británii "to stand (for)".

    OdpovědětVymazat
  9. O své pravomoci samozřejmě musejí přijít. Pokud jim nezakážete editovat NS wiki, uděláte z nich nové Cyniky. Naopak není důvod jim bránit užitečné práci, pokud jsou ji schopni. Radouch a JKB, jak vidno, nejsou.

    Pokud tyrany přehlasujeme, je možno udělat další hostile take over. K tomu Meta není třeba. Ale obávám se, že chartistů je příliš málo a studenti nikde v dosahu. Čeká nás zřejmě běloruský osud.

    A proč to tedy neopravíte sám?

    OdpovědětVymazat
  10. Jiste je vam jasne, ze se ztotoznuji s vasimi cili a ideami, ale presto si myslim, ze zcivilizovat ceskou Wikipedii (tzn. odstranit tu komunistickou tyranii co tam maji) ma asi takovou perspektivu, jako kdyz se Bush snazi zavest demokracii mezi muslimy na Middle East. Muslimove jsou principialne neschopni prijmout ideje demokracie za sve - stejne tak Cesi jsou principialne neschopni se zbavit komunistu ve svym radach. A to wiki-spravcove jsou - komuniste.

    OdpovědětVymazat
  11. To je zcela legitimní názor. Měli bychom se tedy rozhodnout, zda budeme vůbec na Nadaci posílat stížnost a zda se na wiki nevykašleme rovnou.

    OdpovědětVymazat
  12. A díky. Trochu jsem to přehnal s copy & paste.

    Jsem rád, když na stížnosti participují ti, na něž má být stěžováno. Líbí se mi to.

    OdpovědětVymazat
  13. Jiste je vam jasne, ze se ztotoznuji s vasimi cili a ideami, ale presto si myslim, ze zcivilizovat ceskou Wikipedii (tzn. odstranit tu komunistickou tyranii co tam maji) ma asi takovou perspektivu, jako kdyz se Bush snazi zavest demokracii mezi muslimy na Middle East.

    Misionářsky a po dobrém to jistě nepůjde. Jedině ohněm a mečem. Nemíním budovat si paralelní polis a nehodlám jim nechat jim ani metr prostoru bez boje. - We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender!

    OdpovědětVymazat
  14. Zatím je to armáda renegátů. Ale naše řady rostou, před rokem jste byl jediný, kdo měl s diktátory potíže, teď už zabannovali nebo fakticky vyhnali čtyři lidi a pátý je na nejlepší cestě.

    OdpovědětVymazat
  15. A přesně takhle sejmou těch Vašich 10 spravedlivých, pokud se najdou.

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem technicky schopen privest na ceskou Wikipedii VELKE mnozstvi lidi, kteri by se normalne registrovali a byli by schopni hlasovat. To problem neni. Problem je, ze cela akce musi mit nejakeho organizatora - a toho jsou existuji Wiki-komuniste technicky schopni zablokovat. Zablokovali Zvanovce, mne, zablokuji Pecinu. I kdyz z druhe strany je platny i Pecinuv argument o tom, ze prenechat ceskou Wikipedii takovym grazlum neni spravne.

    Prave tady ctu stovky a stovky odezev na muj posledni clanek z Ceska. Vetsinou mi sproste nadavaji. A tak se musim ptat: Chci se vubec rvat o piskoviste, kde bych si stejne ani nechtel hrat? Jsem si jist, ze bych vyhral, ale jsem v takovem boji ochoten riskovat vyrazeny zub nebo modrinu pod okem?

    OdpovědětVymazat
  17. Myslím si to samé. Hoši na české Wikipedii zablokují každého koho si vzpomenou.

    OdpovědětVymazat
  18. Organisátor není potřeba, úplně stačí, aby se noví wikipedisté chovali jako slušní lidé - kdo si přečte "Protokoly" z vaší arbitráže a kdo zažil aspoň kus komunistického režimu, tomu se nemusí nic dál vysvětlovat.

    A jestli vás přitom někdo praští lopatkou, nezapomeňte se vyfotografovat, bude to jednou cenný exponát do musea IV. odboje.

    OdpovědětVymazat
  19. Function -> position, office, post apod.

    OdpovědětVymazat
  20. Znovu opakuji: Co Vám brání to opravit sám? Váš přístup mi přijde nekolegiální.

    OdpovědětVymazat
  21. Nerad zasahuji do cizího textu, raději na možnou chybu upozorním. Nebyl v tom žádný zlý úmysl.

    OdpovědětVymazat
  22. OK, nicméně toto musí být společné porhlášení všech obětí persekuce. Pokud to mám posílat já sám, nemá to žádnou cenu.

    OdpovědětVymazat
  23. Rad bych se pod Vas text podepsal, abych podporil internetoveho Hucina. Velice si Vasi prace za svobodu projevu Vasim. Sam jsem byl tez subjektem persekuce, jak na Sprse (neni mi vubec dovoleno prispivat) tak na Vrbe (byl mi nasazen nahubek pro svobodnou propagaci svych nazoru, prestoze jsem se zaregistroval.

    Jsem rad, ze vedle lidovych komisaru s roubiky existuji i Hucinove, ktere zajima svoboda projevu.

    OdpovědětVymazat
  24. Stačí mi na mou adresu zaslat e-mail a já Vám povolím zde editovat.

    OdpovědětVymazat
  25. Poslal jsem Vam mail Petersi, jestli chcete, muzete me pripojit.

    OdpovědětVymazat
  26. Zde si prectete, proc jsme my Zide vlivni v USA.

    http://www.hinduonnet.com/fline/fl2020/stories/20031010000906000.htm

    OdpovědětVymazat
  27. Egghead, vy mate tu hlavu asi uvarenou natvrdo. Uz jsem zde nekde vysvetloval Mr. Petersovi, ze Nemci mohli v Cesku studovat i za valky. A jako nekteri Zide slouzili v SS, nekteri Zide byli Nemci. Nebo si myslite, ze jsem sel k promocim se zlutou hvezdou na klope?

    OdpovědětVymazat
  28. Me se tady porad nekdo pta, jestli skutecne bydlim, v Izraeli jestli jsem Zid, kde jsem studoval. Ja skutecne necitim potrebu nikomu neco dokazovat. Take it or leave it. Me je jedno, co si o mne myslite, na to jsem prilis stary a prilis "ve vate". Klidne si myslete, ze lzu.

    OdpovědětVymazat
  29. Pokud vím, tak v Protektorátu nebyly v provozu žádné vysoké školy. Studenti dostali nabídku studovat na německých školách v Ŕíši.

    Ti, kteří jí využili, měli ale stejně smůlu: po válce jim Československo jejich diplomy neuznalo.

    OdpovědětVymazat
  30. Neuznalo, jine staty uznaly. Jenze my jsme se hlasili na CVUT. Tam jsem zacal a tam taky rikam, ze jsem skoncil. Co bylo mezitim neresim a zde to resit ani nebudu.

    OdpovědětVymazat
  31. V roce 1942 žádné ČVUT neexistovalo. Pokud někdo chtěl v Čechách vystudovat architekturu, musel přestoupit na pražskou německou techniku.

    OdpovědětVymazat
  32. Chtel jsem pouze upozornit na fakt, ze jsem za valky klidne mohl architekturu vystudovat, nikoliv jak tvrdi gauner Egg, ze ne. Ze se tomu nerikalo v tu dobu CVUT je nabiledni, byla to Německá technická univerzita a po zavreni Nemci museli dostudovat jinde, treba v Drazdanech.

    OdpovědětVymazat
  33. Je tak důležité, jestli vůbec (a kde) p. kolega Leon K. vystudoval a odkud pochází? Opravdu žasnu, protože to se jen tak nevidí.

    Tohle zhovadilé šťourání se v úplně bezvýznamných detailech, ta chorobná nedůvěra a hádání se o hloupostech, to je fakticky ubíjející.

    Když ale mnozí chovanci postkom. státu nevěří už ani sami sobě, jak by potom mohli uvěřit tomu, co o sobě řekne někdo jiný, že?

    Však proto asi je v ČR pro každou blbost potřeba notářské ověření, v bance zdlouhavě a důležitě zkoumají podpis a osobní doklady ... atd. Proč tomu tak není u západních sousedů?

    OdpovědětVymazat
  34. Díky. Asi to brzy pošlu, protože nad těmi ignoranty lze jen zlomit hůl.

    OdpovědětVymazat
  35. Na internetu se vsechno dela "cyber-virtualne" - nebylo by mozne tyhle ceske komunisticke Wikipedisty cyber-virtualne obesit? To by nebulo ethnic cleansing - to by byla pouze spravedlnost.

    OdpovědětVymazat
  36. CheckUsers even infringe the rules for CheckUsers, they have established after Vít Zvánovec's pressure, although they are milder than on en:.

    Tomu moc nerozumím. Možná byste měl napsat něco jako "less strict" nebo "less rigorous", takhle není jasné, jestli mluvíte o těch uživatelích s privilegiem CheckUser nebo o pravidlech.

    OdpovědětVymazat
  37. Ano, přesto to je v návrhu: "ban to edit name space Wikipedia"

    OdpovědětVymazat
  38. Sorry. Chtěl jsem napsat, že přesně to, co navrhujte, je v návrhu.

    Teď však zjišťuji, že to není přesně to. Mým cílem je, aby přestali otravovat vzduch. To, že se nebudou moci podílet na hlasování & politikách není žádná škoda. Články budou moci editovat i nadále.

    OdpovědětVymazat
  39. "Nebuďme jako oni!" - jsem už někde slyšel a jak to pak dopadlo ...

    OdpovědětVymazat
  40. S petici souhlasim, ale je moc mirna. Ja bych ty komunisticke svine rozvesel z luceren, aby se tam trepotali jak prvomajova mavatka. Krome Cinika, ten je na lucernu moc tlustej, prase tlusty zere chrusty, toho jen zastrelit a zasypat nehasenym vapnem, aby nesmrdel. Kdyz to bylo dobre pro Mozarta, musi to byt dobre i pro Cinika.

    OdpovědětVymazat
  41. Co se dá dělat. K postiženým je třeba být milosrdný. Oni za to nemohou.

    OdpovědětVymazat
  42. Maxíku, dokud se nezbavíte svého čecháčkovství, tak ne. Znovu opakuji, pokud jasně nenapíšete, co a kde přesně má Ross špatně, nemáme se o čem bavit.

    OdpovědětVymazat
  43. Maxi, Vaše názory registruji. Díky. Můžete si napsat další čárku do pokusů o trolling.

    OdpovědětVymazat
  44. Co není, může být. Jinak jste, trolle, nepochopil klíč, podle čeho jsou mazány urážlivé příspěvky. Zkuste to znovu a lépe. Třeba to dokážete. Věřím Vám.

    OdpovědětVymazat
  45. Zajímavé, jak se anonymous ohání rovností a svými právy... Ta nikdo nepošlapává, tak jako nikdo nepošlapává práva opilce, kterého za nepřístojné chování vyhodili z hospody.

    OdpovědětVymazat
  46. Koukám, že můj příspěvek, kde jsem opsal Rostika urážky a jen zaměnil slovo Cinik za Pecina je smazán.

    Zdá se, že někdo s Vámi ztratil trpělivost a zvolil cestu paušálního hubení.

    OdpovědětVymazat
  47. Ted jsem zase nakoukl na ceskou Wikipedii a sledoval jak Beren peskuje Pastoriuse a tak podobne. Vypada to Wikipedie uz neni o tom, ze by to mela byt nejaka encyklopedie, ale o tom, kdo bude sekyrovat koho a ktery z tech komunistickych zmrdu je tam nejvyssim sefem. To je opravdu skoda.

    OdpovědětVymazat
  48. Vidíš to - nakonec se budou žrát sami mezi sebou. Navzájem se sekýrovat a likvidovat, ... jako to dělali soudruzi.

    OdpovědětVymazat
  49. A co jsem smazal, vážený trolle? Umíte se chovat jinak než troll? Zkuste to dokázat, pokud to dovedete. Věřím Vám.

    OdpovědětVymazat
  50. ad Max. Vaše výroky na adresu p. Peciny byly žalovatelné. Nic takového p. Hedvíček nikdy nepoužil. Udejte své bydliště, p. Pecina Vás bude žalovat. Jste tak statečný? Nebo se bojíte, až serete v síni?

    OdpovědětVymazat
  51. Proč by ho měl žalovat? Co je mu po Cynikovi? Je snad jeho chůva?

    Udej mi tady tvoje bydliště zlynchovaný Víťo. Jseš tak statečný? Nebo se bojíš, až sereš v síni?
    Opakovaný vtip není už tak vtipný a dokonce svědčí o chudobě ducha.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>