18. července 2006

Dopis odborníka debilovi

Milý pane Ciniku,

citace zdrojů na v obdobných případech na Wikipedii není až tak častá, jak se možná domníváte. V tomto případě je naprosto nepodstatná, neboť se systematické názory velmi rychle mění (v řádu roků až desítek let). Z těchto důvodů jsem nepovažoval za nutné citovat odbornou literaturu. „Více machrů, co znám“, kteří se zabývají systematikou se konečně sjednotili v tom, že „limba je jen jedna“ a ostatní regionální populace jsou pouze jejími poddruhy. Jestliže bych měl veškerá tvrzení na Wikipedii dokládat relevantní literaturou, asi bychom se daleko nedostali a tyto stránky by se staly nezáživnou směsicí odkazů. Jestliže na tom ovšem i nadále budete trvat, není probléme tyto odkazy doplnit. Je ovšem otázka, co si „vymyslíte“ dál a jestli budu mít ještě trpělivost a čas na to, abych uvedl do této encyklopedie články o druzích borovic, které, jak se domnívám, patří k základním znalostem v našem evropském regionu. Možná si neuvědomujete, že svým počínáním přispíváte k tomu, že se na další druhy, které bych možná dále rád uveřejnil, nedostane, protože to pro mne bude sysifofská práce čelit dalším podobným problémům. Až se budete zabýváat 30 let velice úzkým problémem, a to rod Pinus poměrně je, jsou některé věci pro vás naprosto samozřejmé a nepovažujete za nutné je dokazovat nějakými odkazy na své kolegy, jestliže se jedná o věci všeobecně již delší dobu známé široké odborné veřejnosti. Věřte mi, že kdybych byl v situaci, že bych si nebyl jist, nikdy bych nevolil podobné formulace. S pozdravem J. Kaňák, www.sofronka.cz

Zdroj.

4 komentáře:

  1. No, zde bych (opět, kupodivu) vzal Cynika v ochranu. Podstatou wikipedie jsou odkazy. Vím, že to vypadá hnusně (dosud tam není nějaký pěkný systém), ale umožňuje to korrigovat blbosti, které tam Cynik a jemu podobní (např. Di) píšou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja bych navrhoval Cinika obesit. Je to komunisticky hnup. Co s nim jineho?

    OdpovědětVymazat
  3. No, zde bych (opět, kupodivu) vzal Cynika v ochranu.

    Já nikoli. Když napíšu, že Nejvyššímu správnímu soudu trvá rozhodování o kasačních stížnostech i dva roky, není mou povinností dokládat to odkazem, je to všeobecně známý fakt.

    Požadavek "zdrojování" ad nauseam dává ignorantům jako je Cinik do rukou klacek na autory článků, kteří problematice rozumějí, a je jedním z hlavních důvodů, proč jsou články v konečném efektu sice dobře "zazdrojované", ale nekvalitní.

    Není problém najít dostatek zdrojů, že je Země placatá.

    OdpovědětVymazat
  4. Jenže wikipedie není encyklopedie. Je to pouhá sbírka kommentovaných odkazů. Proto je odkazování nutné.

    Nekvalita wikipedie spočívá v samé její podstatě. 10 blbců kvalitní článek nenapíše.

    Ano, o placatosti Země jsem měl závažný spor s wikiterroristy.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>