28. července 2006

Negramotní policisté

Policisté, jak známo, nejsou intelektuálním výkvětem národa. Na Moravě je však jejich znalost právního řádu hluboko pod celostátním průměrem.

Cyklista nezvládl řízení a způsobil si zranění. Nikomu se nic jiného nestalo. Banální příhoda. Ne tak ve Zlíně. Novinář Milan Libiger píše: "Nový silniční zákon dokáže být velmi cynický." Co na tom, že to není silniční zákon? Co na tom, že není nový? Čeští novináři jsou stejní negramoti jako policisté.

"Kriticky se k zákonu staví i zlínský policejní ředitel Bedřich Koutný, který už na nepřiměřené pokuty za nehody cyklistů se zraněním upozorňoval. "Podobných případů už máme od začátku července víc. Způsob, jakým je zákon řeší, mi připadá hodně nemravný. Člověk se sám zraní a pak ještě dostane pokutu. To je amorální," uvedl Koutný." Myslím, že by si pan policejní ředitel měl přečíst zákon, který je jeho denním chlebem. Jmenuje se přestupkový zákon. A to urychleně. Pak snad přestane tvrdit blbosti typu: "Jediným řešením je změna zákona." Jediným řešením je proškolit policisty v přestupkovém zákoně, i když theoreticky by ho měli umět sami.

Zároveň by se policisté měli naučit shromažďovat důkazy, aby se neopakovalo toto: "musel podstoupit kontrolu na elektronickém přístroji. Ústa měl plná krve, takže se mu podařilo správně dýchnout až na několikátý pokus". + "K dechové zkoušce pak [policejní ředitel] uvedl, že ji policista s účastníkem nehody udělat musí."

""Když se proti tomu manželka ohradila, tak ještě dodal něco jako že "co nám to tam nahoře schválili" a "koho jsme si zvolili..."" Toho bývalého kommunistu by měli okamžitě propustit ze státní služby. Podrývá totiž důvěru občanů v kvalifikovanost a nezávislost policie.

0 – počet kommentářů:

Okomentovat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>