13. července 2006

Zastavte Ehuda Olmerta

Myslel jsem, že Ariel Šaron bude pro Israel tragédií. Koneckonců, byl to člověk, který neudělal nic proti massakrům v táboře Sabra a Šatíla. Mýlil jsem se. Ukazuje se, že temná minulost nedeterminuje temnou budoucnost. I z toho důvodu je antikommunismus chybný.

Nyní je premiérem bývalá šedá myš Ehud Olmert. Plnou parou směřuje k válce, a to jen proto, že se nechá vyprovokovat ozbrojenými nepřátelskými silami. Je zjevné, že lokální velmoc se má řídit křesťanským heslem: "Kdo do tebe kamenem, ty do něho chlebem." Pokud se někdo nechá vyprovokovat, svým státnickým úkolům nedorostl.

Pro srovnání si přečtěte nedávný paján v Time: "Ehud Olmert is the 12th Israeli to serve as Prime Minister and probably the best politician of them all."

Nezbývá než parafrasovat staré heslo: Šarone, probuď se, Olmert se zbláznil.

11 komentářů:

  1. Ja Olmerta chvalim. Je docela prijemnym prekvapenim. Ja si ho pamatuji jste z doby kdy byl napred radnim a pak starostou Jeruzalema, a ten moniker "seda mys" sedi. Prave proto je prijemnym prekvapenim. Bibi Netanyahu by sice byl lepsi (vypada lip na fotkach), ale vypada to ze to Olmert zvladne docela dobre. Arabove uz se choval prilis jako Cesi. A to nejde. zaslouzi poradne pred drzku. Ted jeste by mohli Japonci vyrukovan na severni Korejce a bude vse v pohode. Neni treba, aby porad umirali jen mladi Americane a nevdecny svet se jen poskleboval.

    OdpovědětVymazat
  2. Mate naprostou pravdu pane Hedvicek. Uz si moc vyskakuji a ty unosy nasich mirumilovnych vojaku, branici hranice jedine demokracie na Strednim Vychode, to uz je opravdu moc. Je treba jim ukazat, ze si na hlavu kalet nenechame. Bud korektni sousedske vztahy uctive k Israeli, nebo poradne pres drzku.

    I kdyz zatim se bojim, abych pres drzku nedostal ja, Libanonci hrozi, ze budou strilet katuse na Haifu. Snad nam pomohou americti chlapci s jejich patrioty. Shalom!

    OdpovědětVymazat
  3. Vazeny pane Zeman, vy snad schvalujete utoky na Israel? Me hlavne vadi, ze se Americane chovaji, jako by se jich to netykalo. V dnesnim nebezpecnem svete je jejich jediny spojenec pod tlakem a dosud jsem nevidel prohlaseni od presidenta Bushe. Chysta se snad novy Mnichov, nebo co bude? My se budeme branit, ne jak v Ceskoslovensku v predvecer 2. svetove valky.

    OdpovědětVymazat
  4. No, vite pane Max, ono to lynchovani panu Zvanovci opravdu ublizilo. ja to znam z vlastni zkusenosti, ja jsem zde tez byl zlynchovan bolsevikem "Rossem Hedvickem".

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravim Vas panove z Askelonu. Radeji jsem v patek vecer odejel z Haify a zda se, ze jsem udelal dobre. V patek vecer dostala zasah Stella Maris a dneska i nadrazi. Mam na to cuch, z Drazdan jsem taky odjel tenkrat 10. unora.

    Kam te svet speje, to uz neni, jako kdyz jsme s jeepem a uzi jezdili po Suezi. Ted to nejaci pocitacovi maniaci naklepou do pocitace a za chvile mate na zahrade vykopanou diru na bazen. Abych pravdu rekl, smysl toho uz mi pomalu unika, ale zda se, ze si velci chlapi vymenuji rany a my starci, ze ny a deti jsme chyceni nekde uprostred.

    Asi bych se mel poohlednout po nejakem krestanskem kostele, prichazi konec sveta.

    OdpovědětVymazat
  6. Problem je ale v tom, vazeny pane Zeman, ze jestli tam prijedu jako Zid, tak fronta na vytah k bozi hostine bude pro me asi prilis dlouha. Doufam, ze tam bude nejaky krestansky drive-through konvertovaci shop, takhle nejak jde pry v Las Vegas narychlo uzavrit snatek, ja budu muset prestoupit na viru pravou.

    S tim ja nemam problem, udelal jsem to v zivote jiz mnohokrat, hlavne aby se tam ta sluzba nabizela za rozumnou cenu.

    OdpovědětVymazat
  7. No, to zalezi, kterou verzi konce sveta si zrovna vyberete pane Zeman. Jestli tu lasvegasskou, krestansko-fundamentalistickou, tak my Zidi tez pujdeme do heiselu a po pravici Boha zasednou k veceri jen Jesse Helms, J. L. Falwell a jim podobni. Pan Vodnik se do vytahu dostane jen s velkou namahou a Zide pujdou rovnou do fritovaciho hrnce.

    Vite oni nas nemaji zas az tak moc radi, oni nas potrebuji, abychom zabrali Svatou zemi, protoze to vyvola prichod Satanovych armad. A to uz se deje, a tam nase spojenectvi skonci.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak konečně vím, co si mám myslet - Konservativní strana vydala tiskovou zprávu:

    TISKOVÁ ZPRÁVA

    V Praze, dne 21. července 2006

    Konzervativní strana respektuje právo státu Izrael na účinnou obranu proti teroristickým organizacím Hammás a Hizballáh, chápe rozhodnou akci Izraele proti těmto organizacím a podporuje ji jako naprosto legitimní. Ti, kteří tyto teroristické organizace podporují či dokonce povzbuzují k sebevražedným atentátům, únosům izraelských vojáků i civilistů a raketovým útokům proti území Izraele, nesou plnou odpovědnost za utrpení obyvatel v pásmu Gazy a v Libanonu, kteří jsou ne vlastní vinou vystaveni tíži úderu armády státu Izrael. Hluboce litujeme každého zbytečně zmařeného lidského života na obou stranách konfliktu, který je možné zastavit jen tehdy, když budou vráceni unesení vojáci a když teroristické organizace Hammás a Hizballáh budou odzbrojeny.

    Vítáme, že se naše vláda nepřipojila k jednostranným odsudkům stáru Izrael, které bohužel prosazují některé státy Evropské unie.

    Za Konzervativní stranu

    Jan Kubalčík
    místopředseda

    Martin Rejman
    kancléř

    OdpovědětVymazat
  9. Správně je Hamas, protože je to zkratka HMS: http://hikm.wordpress.com/2006/01/04/the-hamas-acronym/

    OdpovědětVymazat
  10. Vidím, že přiklašlujete skutečnost. Od Konservativní strany by mne podobné prohlášení překvapilo, od Konzervativní ne.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>