5. listopadu 2009

White Justice - oč jde?

motto: "K tomu je ale potřeba udělat jednu věc - prezentovat WhiteJustice ne v té podobě, jakou skutečně měla (tragikomický pokus o rádoby drsné teroristy s nulovou akceschopností), ale jako profesionální teroristickou organizaci." —Antifa

Jistě stejně jako já se znepokojením sledujete Pecinův pokus o přeměnu ČR na policejní stát. Když pro tento účel selhala snaha persekuovat neonacistické hudebníky a pořadatele koncertů, protože to příliš přípomínalo osudy Plastic People of the Universe za kommunismu, rozhodl se ministr vnitra, že neonacisty vykreslí jako terroristy.

Tento pokus mi byl podezřelý od počátku, ale teprve debata na Facebooku lidí, kteří do toho vidí, mne nasměrovala na seriosnější a informovanější zdroj než je Mladá fronta:
"WhiteJustice byla skupina okolo stejnojmenných internetových stránek, jejichž zakladatelem a autorem byl táborský neonacista Petr Janoušek, užívající pseudonym Endlosung (konečné řešení, nacistický výraz pro vyvraždění židovské populace). Web byl zaheslovaný, ale přístup dostal prakticky každý, kdo o něj požádal. Součástí WhiteJustice byl i neúspěšný projekt RedWatch na monitoring anarchistů a antifašistů, který se ale věnoval pouze fotkám punkové mládeže popřípadě fotografiím představitelů KSČM. Samotné WhiteJustice pak nelze označit jinak než za směšný projekt hlupáků a naivních dětí hrajících si na Combat 18. Pokud byl člověk na WJ chvilku aktivní (v tomto případě aktivní znamenalo čas od času napsat něco do diskuse), byl mu přidělen statut "privilegovaného uživatele" a získal přístup do sekce webu nazvané "Otevřený boj", kde si mohl pročíst materiály typu Jak vyrobit rozbušku, Příprava nájemného vraha, Domácí výroba minometu nebo návody na výrobu výbušnin a k nim připsat něco ve stylu "Heil Hitler! Demonstrace jsou k ničemu, naše cesta je cestou teroru." apod. Skupina také pořádala své "výcvikové tábory" nedaleko města Tábor, kterých se účastnilo 5 - 10 lidí, ze kterých pořizovala velmi naivní videa. Rozhodně ale neměla potenciál uskutečnit nic z toho, co tak halasně hlásala na svém webu."

Stejně tak si každý může srovnat závažnost jednání českého neonacistického vojáka: "Profesionální voják z táborského útvaru přiznal, že v táborech vycvičil asi 30 lidí. Naučil je boji zblízka, se zbraní i beze zbraně, útoku na živé i neživé cíle. Proškolil je v technice podpalování aut a likvidaci majetku." a belgický případ: "They found military weapons, ammunition, explosives, and a homemade bomb large enough to "blow up a car"."

12 komentářů:

  1. Mně se líbí, jak Antifa ostře protestuje proti zákazu Dělnické strany a proti fabulaci, šikaně a lhaní policie, která mezi neonacisty provedla razii. V podstatě jsou na stejné straně barikády! :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Víc, než hrozba neonacistického terorismu, která má jistě reálný základ, ale pochybnou závažnost, mne znepokojuje její využití k manipulaci veřejnosti, tak to alespoň vnímám. Působí to na mne dojmem, že jsme svědky plíživé přípravy na první monstrproces nového režimu. Uvěřitelní pachatelé (neoblíbení a marginální náckové) a uvěřitelné oběti (rodina populárního premiéra, která neskrývá svoji židovskou identitu). Je to na můj vkus nějaké příliš dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  3. Obeznámený s případem6. listopadu 2009 v 9:49

    Například Sombatimu, předsedovi Dělnické mládeže (pravděpodobně jeden z hlavních důvodů, proč se zátah dotkl i téhle směšné partičky - prokázání spojení DS s teroristy), který je obviněn, že přispíval na webu White Justice do diskusí, nebylo v inkriminované době ještě ani 16 let.
    15 nebo 16-letí teroristi, to nemůžou myslet vážně ani na UOOZ. Možná proto nebyl nikdo z těchto "teroristů" ani obviněn, protože by to byla neskutečná blamáž. Místo toho je na vazbě Vondrák, obviněný pouze z výroby a vylepování nálepek - z ničeho jiného.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jak to popisujete to byla opravdu teroristická organizace.

    OdpovědětVymazat
  5. Obeznámený s případem:

    Malá oprava: Sombati je místopředseda.

    OdpovědětVymazat
  6. >Víc, než hrozba neonacistického terorismu, která má jistě reálný základ

    Tribune, to je naprostý nesmyl, tady není nic reálného. Opravdu i myslíte, že ti nebožáci plánovali útoky na elektrárny? Viděl jste někdy elektrárnu?:) To není nic pro petardy.

    OdpovědětVymazat
  7. Tady nejde o to jestli se vyznali v klasické filozofii nebo jestli uměli řešit kvadratické rovnice. Hodit zápalnou bombu by uměli.

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za zasvěcené informace. Teď je nejnovější krok establishmentu mnohem jasnější.

    OdpovědětVymazat
  9. >Hodit zápalnou bombu by uměli.

    V elektrárně toho zrovna moc (kromě paliva v zauhlovacím systému) k hoření není. Převažující materiály jsou ocel, beton a voda. A v atomce se nedostanou ani k plotu. Aby to bylo zajímavé, museli o tom cosi vědět. Podle mne je to docela náročný cíl pro nějaké profesionální sabotéry a ne pro ty tajtrlíky z výcvikového videa.

    OdpovědětVymazat
  10. >Teď je nejnovější krok establishmentu mnohem jasnější.

    No tak to už je důvětyhodnější, než ty elektrárny:) Škoda, že vždycky něco pustí, rozhlídnou se jak to zabírá, a když ne tak dofouknou:)

    OdpovědětVymazat
  11. a co takhle prehodit vyhybku ve Vasich hlavach sametem vypranych ?

    Nejen o ochrane ZidoFischera a jeho rodiny, ale co ochrana Lidu CR pred moznymi terroristickymi zakroky, ukroky, utoky Fischerovy vlady?
    Vosekavaji Vam svobody kousek po kousku a naopak Fischerove rodine se prideluje ochrana za penize lidu na ochranu pred jinym lidem, ktery nema pro Fischerovstiny pochopeni.

    A zatim co Lid je krmen vypravenim jake nasili se chystalo na Zidobolsevika Fischera a jak je nezbytne nutne jej ochranit,

    panove Topolanek a Paroubek se dohaduji za kolik to vlastne bude to vzajemne nedohodnuti se na Eurokomisari a to tak uspesne ze konecne rozhodnuti bude zase jen rozhodnutim souruha Fischera:-(
    V klidu a ochranen
    zajem lidu bude zachranen?
    kdo bude ten vyvoleny?
    Fischer sam ci V. Dlouhy povereny?
    V zajmu lidu ktereho?
    Rozhodne ne Ceskeho :-(!
    -----------------------------
    Na zasadni rozhodnuti se Lidu v CR neptaji,
    ale jiz celych 20 let Lidu nesametove serviruji sracky a to cim dale vice a radostneji :-(
    A krok za krokem z demokracie delaji "demokraturu" :-(
    ===========================
    Hezky weekend preji :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Astře, jestli je to pravda nebo ne, to nevím, ale každopádně je to pravděpodobnější než "útok na elektrárnu". Mezi těmi nacisty jsou opravdová hovada, kterým by nedělalo problém mladého Fishera zmrzačit nebo zabít. Že tímhle hloupým blbnutím hrají do ruky právě svému nepříteli, to jim jejich prázdné holé hlavy neberou...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>