12. prosince 2009

Sticks and stones may break my bones but words can never hurt me

Vodník již referoval o dočasném vítězství svobody slova v ČR, když nejprve to měla nahnuté. Toto vítězství lidských práv se setkalo s obrovskou kritikou odpůrců lidských práv, kteří jsou toho názoru, že lidská práva mají mít jen účelově vybraní (demokraté), zatímco stejně selektivně označkovaným extrémistům mají být politická práva odepřena.

Tak Andy na Nautilu píše: "Svoboda slova není svoboda říkat cokoli bez odpovědnosti za následky." Nelze než znovu odpovědět: "Sticks and stones may break my bones but words can never hurt me." Snad to těm odpůrcům lidských práv v čele s Kocábem jednou dojde.

Jakási Pat na Yamatově blogu zase píše: "Svoboda slova u me konci tam, kde svoboda druheho zacina a jestli budu hulakat "zidi do plynu", tak musim byt pripravena na konsekvence a ne zacit skuhrat o mych pravech svobodneho vyjadrovani a predstirat, ze se jedna o snahu polemizovaqt.. To uz tak v civilizovane spolecnosti chodi a jestli ma nekdo lepsi reseni, sem s tim."

Kde začíná svoboda druhého u výroku "Židi do plynu"? (Terminologická poznámka: Judaisty nikdy nikdo do plynu hnát nechtěl. Vždy šlo o židovské ethnikum. Je potřeba se konečně naučit český pravopis.) V civilisovaných společnostech, jako je USA nebo Dánsko, svobodu výše psaného výroku mají.

2 komentáře:

  1. Nejsem zastáncem absolutní svobody slova a výrok "Židi do plynu!" vnímám jako vybízení k nenávisti a genocidě. Ničeho takového se ovšem V. Stwora nedopustil ani náznakem, přestože argumentace protivníků se snaží klást rovnítko mezi revisionisty a genocidální nacisty.

    OdpovědětVymazat
  2. Prave Stwora je opatrny a ryze antizidovske komentare cenzuruje. Tim spis dokazuje, ze kritika se tyka jen jiste skupiny a ne vsech zidu.

    " Judaisty nikdy nikdo do plynu hnát nechtěl. Vždy šlo o židovské ethnikum."
    Ano, jeste pred WW2 byla akce Madagaskar plan na kterem pracovalo Polsko a Francie. Hitler se toho chytil a sbiral zidy do lagru. Jak se situace zmenila je dnes sporne ale Holokaust, at zahynulo jakekoliv mnozstvi lidi, zacal az v druhe polovine valky.
    Proc se o tom vubec nediskutuje?
    Obava, ze by vyslo na povrch, ze Hitler nechtel vsechny zidy vyhladit ale pouze odsunout z Evropy? Zapomina se take, ze mel plany vyhostit i Slovany.
    Hitler byla bestie ale pise se o nem jen vybrana cast.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>