30. listopadu 2008

Игорь Панарин: Přání otcem myšlenky

Igor Panarin už 10 let předpovídá, že se USA rozpadne po nové občanské válce na 6 částí a že novými globálními vůdci se stane Rusko a Čína: "На эту роль претендуют две страны: Китай с огромными резервами и Россия - как страна, которая могла бы играть роль регулятора на евразийском пространстве." (zdůrazněno mnou)

Přání otcem myšlenky. Pod vlivem globální finanční krise prudce klesly ceny surovin, na což Rusko hluboce doplatilo. V nejbližší době v něm propukne hospodářská krise. Nicméně Panarinovy názory jsou jasným důkazem potřebnosti radaru, aby nás proruští kollaboranti nebyli schopni zatáhnout do ruské sféry vlivu.

Bohumil Doležal z neznámého důvodu uvádí, že článek vyšel v Právu. Ve skutečnosti Právo stejně jako Bloomberg toliko referovalo o rozhovoru v Izvěstijích. Bloomberg je nutno pochválit, protože je to jedna z mála agentur, která ví, co je to hypertext. S Doležalem souhlasím v jeho názoru na budoucnost Ruska: "Ke světodějnému významu (který pro Rusko tradičně souvisí s územními anexemi) lze dojít, pokud má být trvalý, jen tím, že se sami staneme silnými. K tomu vede mj. píle a pracovitost. Pokud nám chybí píle a pracovitost, pak to, že se někdo jiný rozpadne, nám pomůže nanejvýš jen na čas."

Pro Vodníka: "Советскую Россию они рассматривали как базу для контроля над миром." Zdá se, že jste poslední, kdo popírá rovnici SSSR = Rusko.

9 komentářů:

  1. Když k nám přišla bratrská pomoc v plechovým maringotkách, tak kdo byl proti byl emrycký špión, zaprodanec a co já vím co ještě:) A byla to většina národa, stejně jako dnes. Místo toho se po kotlině s požehnáním kolaborantů poflakovali brežněvovic vojáčci, nastartovali "normalizaci":)

    Vymyslí již někdy kolaboranté něco jiného, než že iraciální hrozbu vymění za reálnou vojenskou přítomnost tzv. "spojence"? Je to pořád dokola, stejné metody.

    OdpovědětVymazat
  2. Probůh opět ten věrný ruský strašák? Co třeba informovat o tom, jak americké síly při svém "altruistickém" boji proti terorismu překračují pákistánské hranice a střílí tam do civilistů? Tato věčná spekulace nad "niterní ruskou agresí" je výsměch faktickým událostem několika posledních let. Za posledních 20 let je to ze světových mocností USA, ne Rusko, které za pomoci svých věrných pudlíků, hafkajících o demokracii a humanitární intervenci, neustále porušuje mezinárodní právo. Vy zde Petersi opět pějete tu starou dobrou moralistickou písničku o boji dobrých, modrých, oproti rudému zlu...

    OdpovědětVymazat
  3. Trochu by vás mělo varovat, do jaké míry je váš závěr nezávislý na předpokladu. Hospodářská situace Ruska se vyvíjí v přímé závislosti na cenách surovin, které vyváží. Váš závěr je ovšem v každém případě, ať už se Rusku daří dobře či pod psa, že je Rusko z toho důvodu nebezpečné a je zapotřebí radar.

    OdpovědětVymazat
  4. Navíc Rusko neupadne do krize, Rusko už v krizi je, teď je jen otázka, zda se krize prohloubí, nebo naopak zmírní, čemuž by mohlo pomoci například to, pokud OPEC omezí těžbu.

    V každém případě to není žádné "vítězství Západu", jak si možná kdekdo maluje a přeje. Ruská hospodářská krize je součástí celosvětové hospodářské krize, způsobené naivní vírou v globální ekonomiku, založené na spekulacích a "neviditelné ruce trhu", Západ se těžko může z ruské krize radovat, protože jej postihuje a postihne stejně, ne-li hůře. Zkrátka nula od nuly pojde.

    A ke všemu nutno připočítat ohromný ruský rezervní fond, díky kterému Ruská federace střádala částky ze státem vlastněných strategických podniků, zatímco v ČSFR/ČR, která rovnýma nohama skočila z komunistického bahna do bezohledného volnotržního hospodářství bez smysluplné kontroly, vesele řádili Kožení a Stehlíci, sami sobě tvořící zákonná "pravidla."

    OdpovědětVymazat
  5. Vy neznáte obsah termínů, které používáte. "Proruský kollaborant" je někdo, kdo pomáhá nastolit ruskou moc nebo vliv u nás. O nikom takovém nevím. Odpůrce amerického radaru není ruským kollaborantem o nic víc než je odpůrce radaru ruského kollaborantem americkým. Naopak ten, kdo tu chce cizí vojenské zařízení (momentálně konkrétně americké), sloužící nikoli k naší obraně nýbrž k naší zkáze, je kollaborant (momentálně konkrétně proamerický).

    OdpovědětVymazat
  6. ad Vodník: ""Proruský kollaborant" je někdo, kdo pomáhá nastolit ruskou moc nebo vliv u nás." Ano, přesně. Na odpůrce radaru to sedí jako prdel na hrnec.

    OdpovědětVymazat
  7. Proruský kollaborant" je někdo, kdo pomáhá nastolit ruskou moc nebo vliv u nás
    --------------------------
    Proamerický kollaborant" je někdo, kdo pomáhá nastolit americkou moc nebo vliv u nás
    --------------------------
    Procinsky kollaborant" je někdo, kdo pomáhá nastolit cinskou moc nebo vliv u nás
    ---------------------------------
    jak maly deti?
    tady se presne na Vas kocourkovsti hodi primer o tom ze hledate pijavice u pacienta ktery ma otevrene zily:-(
    Rusky vliv, Americky vliv, Nemecky vliv, cizacky vliv? Co se podivat na ty otevrene zily a nehledat nejaka kdyby?
    Ze Vam Rusaci rozebrali Karlovy Vary se tvarite jakoby nic, ze Vam jini rozebrali republiku jakoby nic a ze se s tim neda nic delat a ze tam u Vas neni nic co by tento soucasny stav mohlo nejak zasadne zmenit vidi jiste v CSR i ten nejblbejsi Simpleton, jen GP ne?
    Hlavne ze Vam hrozi dalsi Ruska agrese. cha cha cha
    Ze by se Rusko odvazilo zabrat celou vychodni Evropu az po CSR a timto zpusobem vlastne zautocit na celou dnesni Vekou Evropu a pokusit se tak zlikvidovat EU?
    Vite vubec co rikate? Jedno se jevi jako jiste, Bilakove Indrove a Vondrove byli jsou a budou a jim pri jejich zvacich dopisech a zadostech o pomoc a ochranu asi vubec nedochazi ceho se lezenim do zadku jinym dopousteji.
    Vam FSEM proradarovym nadsencum bud nedochazi nebo dela potiz vzit na vedomi postoj ci nazor 70% obcanu, ze vlezdoprdelismus pro Kremelskej drive jako pro Washingtonskej dnes jedno jest!
    Ze cizi vojak na jinem nez svem uzemi je vzdy vniman jako okupant.
    Jednou vice jednou mene pratelsky:-( jednou vrazdi, jindy ne :-(
    Jak asi vnima obcan Afganistanu, Iraku a dalsich zemi ciziho vojaka ktery strili a zabiji co se mu nepozdava?
    Samozejme jako okupanta a vraha !
    Kdyz jste si umel najit kolik tisic nevinnych Nemcu bylo po skonceni 2 svetove zavrazdeno komunistickymi Rabovacimi Gardami, tak tam jiste najdete i onu zmenu v chovani nasich rodicu a prarodicu k "Rusakum" kteri osvobozovali stylem "davaj casy" a znasilnovanim zen na potkani! Je prekvapujici jak nejste nekteri schopni videt onu hranici mezi osvoboditelem a okupantem:-(
    Take proto asi vidite nebezpeci jinak a jinde :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Ad Peters ještě jednou: odpůrce amerického radaru není ruským kollaborantem o nic víc než je odpůrce radaru ruského kollaborantem americkým.

    OdpovědětVymazat
  9. Vodniku zivot tropi hlouposti, GP na rozdil ode mne i od Tebe se muze za 50 let coby postarsi gentlemoun dozit casu, kdy mu bude jiny mlady muz vysvetlovat jak dulezita pro bezpecnost Evropy a CR zvlast je Cinska zakladna na uzemi CSR, zaruka miru na celem svete :-)
    Ale kdo vi, mozna to bude sam hlasat, byfse poucen dejinami a vyvojem :-(
    Byt ve spravny cas na spravnem miste i na spravne strane, tot zaklad nejen uspechu, ale casto i preziti!
    -----------------------------

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>