1. listopadu 2008

Slomek o politice

Politici se neustále snaží přitáhnout k politice nevzdělané davy, protože když se jim to povede, tak rozhodují volby, jako se to v ČR stalo v roce 2006 a letos.

Stejně jako Jaromír Slomek však tuto snahu považuji za kontraproduktivní: "Poví-li někdo o sobě, že se mu ceny podařilo „stlačit na minimum“, chválí se, pašák ve vlastních očích, velmi okatě. Jaképak „stlačit na minimum“? Tady se vyhodilo dvanáct milionů do luftu. O tom, že budeme půl roku usedat k předsednickému stolu Evropské unie, ví každý, kdo se zajímá o politiku. V novinách, rádiích i televizích se toho na dané téma namlelo už dost a ještě hodně namele. Žurnalisté budou naším předsednictvím žít, čtenářům, divákům a posluchačům tuto skutečnost přece nezamlčí. Proč by to dělali? Avšak toho, komu je politika (a speciálně EU) lhostejná, sotva mohou k zájmu o ni dovést „tváře českého předsednictví“: fotbalista Čech, hokejista Jágr, modelka Maxová, architektka Jiřičná či primabalerína Klimentová. Ba ani ta kostka cukru, kterou to chceme Evropě osladit, to nesvede."

4 komentáře:

  1. Když dovolíte, nejde o davy nevzdělané (jiné k disposici nejsou), ale o davy nasrané, a uměním je dostat k volbám davy nasrané na ty druhé a ty nasrané na nás udržet doma.

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud je někdo nasraný na politiku, tak je to známka toho, že o politice neví nic a že je smůla, že má volební právo.

    OdpovědětVymazat
  3. Proto se také pokouším prosadit jako první bod našeho volebního programu zrušení toho osvícenského nesmyslu, všeobecného volebního práva.

    OdpovědětVymazat
  4. To nemá s osvícenstvím vůbec nic společného. Liberálové byli odpůrci VVP až do konce. VVP (nebo téměř všeobecné) prosadili konservativci: Disraeli (1867), Taaffe (1882) a (1893 neúspěšně) a Badeni (1896).

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>