8. května 2009

Umělá polarisace III

Kdysi jsem napsal článek, kde zhodnotil příčiny své mylné volební predikce. Je nutno přiznat, že jsem zmýlil též v odhadu povolebního vývoje.

Na druhou stranu umělá polarisace neodešla s volbami, ale zůstala tady s námi. Příčiny jsou hlubší: "Autor to pojmenoval přesně - problém se jmenuje Paroubek. Tento člověk zřejmě pod vlivem Dimuna zcela přesně pochopil, jak nastoupit do výtahu k moci. My jsme národ, který u piva na politiku vždycky nadával a všechno kolem sebe kritizoval. A co dělá Paroubek? Všechno neguje a ještě si mezitím udělá průzkum, co má negovat. Většinou se trefí do vkusu většiny, tak to prostě bohužel je. Bojím se, že příští volby jsou díky těm tupcům v Česku jeho. Ne socanů, ale jeho." Symptomem je Křečkova kritika NOZ. (Reakce KOP PF ZČU.)

Nebo je za tím česká národní povaha? "S křiklouny je problém všade. Připomíná mi to "legendární" pořad Kotel. Tam se ty diváci mohli kolikrát zalknout jak se sápali k mikrofonu a chrlili tam naprosto nesrozumitelně svoji pravdu. Jednou tam byl ministr obrany či co a nějaký důchodce tam najednou zařval "Ale já nemám co jíst." To bylo aspoň cool."

7 komentářů:

  1. Ale pane Petersi, tím jste svoji inteligenci rozhodně neprokázal, nadávat na Paroubka jako nějaký primitiv a čtenář Mladé fronty, máte na víc.

    OdpovědětVymazat
  2. Já na něj nenadávám. Jen souhlasím s autorem odkazovaného textu, že vůdcovský princip dělá z ČSSD stranu jednoho muže či přesněji řečeno z jejích ostatních představitelů nepotřebnou stafáž.

    OdpovědětVymazat
  3. Jakýpak vůdcovský princip, proč bezmyšlenkově papouškujete takové nesmysly, je to prostě tak, že CSSD hájí status quo, čímž oslovila většinu lidí, proti divokému projektu přeměny CR v Arizonu s rovnou daní a s americkým systémem financování zdravotnictví.

    OdpovědětVymazat
  4. Důkazem je postoj ČSSD k NTZ či NOZ.

    OdpovědětVymazat
  5. Paroubek neni příčina, ale reakce, stejně jako Rath, záplata musí odpovídat povaze látky. Stačí se vrátit ke stenozáznamům ze sněmovny z několika minulých let, jak se tam hvězdy ODS "polarizovaly" na Špidlu a Grosse, až dotyčná partaj konečně pochopila, že po dobrym s hulvátama nelze, a šla s trumfama vejš. Možná až moc vejš, ale to se teprve ukáže.

    OdpovědětVymazat
  6. No, každá reakce má mít své meze. Každá volební campagne jednou končí: dnem voleb. ČSSD ji neukončila a přirozeným důsledkem je, že přestává být politickou stranou a stává se pouhým zázemím svého vůdce.

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě bych to chtěl doplnit - křiklouni si stěžují na hlad, křiklouni si stěžují, že jim ODS chce znemožnit přístup ke zdravotní péči, ale pan Peters jim spolu s Marií Antoinettou poskytnou radu, aby místo křiku jedli koláče. Statistika francouzské revoluce ovšem říká, že právnické krčky seká gilotina ze všech profesí s relativněš nejvyšší frekvencí, jestlipak to není dáno určitým mankem soudnosti před otevřením úst.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>