24. května 2009

Dvojí metr

Ke svému článku Střet civilisací bych doplnil, že ke znakům orientálních společností patří popření právního státu dvojím metrem. Když režisér Troška rasisticky vtipkuje o Romech, je to OK; když to dělá Národní strana, tak ČRo svévolně její spot nepustí do vysílání. Když ex-premiér Zeman uráží Kosovu, je to OK, když to po něm opakuje Národní strana, tak jí opět její spot nepustí do vysílání. To je klassický dvojí metr. Quod licet Iovi, non licet bovi.

Poznámka: Nejedná se o videoklip, o kterém jsem na LW psal. Opravil jsem terminologii.

Updated.

5 komentářů:

  1. Ano, přesně tak. Tzv. extremisté jsou uměle fabrikovaný veřejný nepřítel. Někteří ve své hlouposti chodí do vězení, jiní toho umějí využít (Edelmannová).

    OdpovědětVymazat
  2. souhlas
    "Tzv. extremisté jsou uměle fabrikovaný veřejný nepřítel"a dovolim si predpovedet nebo jak se dnes spravne po cesku rika "prediktovat" ze pokud bude, ci az u Vas bude zrusena "Delnicka strana" ci strana co vede pi.Edelmannova, jiste v zapeti vznike strana se stejnym ci podobnym programem s nazvem mozna SOS ? "Strana Obcanske Svobody" ci neco podobneho. Prikladu na potlacovani svobod a prav se u Vas v posledni dobe najde dost.
    A v pripade nepovoleni nasledne ve Strasburgu pak s jistotou vetsi nez malou Vam "prediktuji" ze prohrajete,
    prave proto ze plati: Quod licet Iovi, non licet bovi.
    Ignorovat opravnene pozadavky ze "prava a povinosti plati pro kazdeho stejne" oznacenim jako rasisticke a naslednym zakazem strany, misto resit problem to nemuze Vasi vlade dlouhodobe projit!

    OdpovědětVymazat
  3. Jenže já bych z toho dovodil něco jiného - rasistické vtípky by si mohl odpustit i ten Troška

    OdpovědětVymazat
  4. Nezdá se mi, že by Zemanův výrok (Troškův už podle mě vůbec ne) šel srovnat s rasistickou generalizací Národní strany (byť nejsem pro restrikci a represi vůči nikomu ze jmenovaných).

    Zatímco klip NS implikuje, že všichni Romové jsou špína (což všichni nejsou), Zeman napadá "stát" jako politický fenomén. Spousta kosovských Albánců jsou slušní lidé, ale u zrodu zkrátka stála drogová mafie a teroristé (s podporou demokratické velmoci). Je tedy zcela v pořádku takový soud vůči Kosovu vyslovit. Zeman se může mýlit, ale negeneralizuje. Označit SSSR za "říši zla" taktéž nevylučuje existenci slušných Rusů, Ukrajinců, Gruzínců, nebo Kazachstánců v té době.

    OdpovědětVymazat
  5. To byly úplně jiné klipy; rozhlasové.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>