27. května 2009

V Holandsku navrhují legalisaci popírání holokaustu!

Mark Rutte, předseda parlamentní frakce liberálů VVD (taková holandská ODS) chce změnit zákony tak, že nebude trestné ani popírání holokaustu, ani rouhání, urážky Mohammeda apod. Nepochybuji o tom, že proti dekriminalisaci popírání vystoupí najmě horliví zastánci těch ostatních důsledků takové změny (podporovatelé zásahu na výstavě Petera Fusse karikaturám Mohammeda obvykle tleskali).

Především: dozvěděl jsem se konečně, jak tomu je s popíráním holokaustu v Nizozemí. Zákon popírání nezmiňuje jakožto trestný čin. Nicméně prý spadá popírání holokaustu pod články 137c (zákaz diskriminující urážky), 137d (zákaz vybízení k nenávisti) a 137e (zákaz šíření diskriminujících výroků) Tr.Z. Mohl by mě někdo intelligentnější a vzdělanější poučit, jak popírání holokaustu souvisí s uvedenými trestnými činy? Předem děkuji.

Za druhé chci vyjádřit svůj odpor a rozhořčení. Legalisací popírání holokaustu to začíná a plynovými komorami končí. Proto řekněme kryptonacistovi a potenciálnímu vrahovi Marku Ruttemu nahlas a zřetelně: NO PASSARAN!! NÁM V HOLANDSKU ŠEST MILLIONŮ STAČILO!!

5 komentářů:

  1. vám v Holadsku by měl stačit jeden - Anne Franková.
    A řekla bych,že normálním lidem to stačí. I v Holadsku. Ostatní se věnují dokazování, že ani ta Anne Frank nezemřela v koncentráku (které koneckonců vůbec neexistovaly).

    OdpovědětVymazat
  2. Andy, to si pletete. Popírači se nevěnují tomu, že by Anna Franková nezemřela a že by koncentráky neexistovaly. Věnují se tomu, že buď ten deník nenapsala, nebo že je to román, nikoliv dokument.

    OdpovědětVymazat
  3. Andyo: nevím vůbec, o jaký "jeden" se jedná - jeden holokaust? jeden případ? jeden důkaz? jeden popírač?...A stačí komu k čemu?

    Anna Franková zemřela na tyfus v Bergen-Belsenu, když ji před tím nevímproč nezplynovali v Osvětimi. Ještě jsem neslyšel názor, že by koncentráky neexistovaly. Hysterickým povykováním bez hlavy a paty své cause můžeš pouze uškodit.

    Existence nebo neexistence plynových komor nestojí a nepadá s pravostí deníku A.F. a nevím, co revisionisté tímto de facto "vedlejšákem" sledují.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně fascinuje (v tom špatném slova smyslu), jak Holanďani podle potřeby umí obcházet zákony. Na jedné straně marihuana, která na papíře zůstává illegální (ve velkém množství), se prodává po celé zemi v coffie-shopech. Zatímco, na druhé straně, popírání holokaustu, které expressis verbis trestné není, vás přivede do kriminálu. V této tradičně tolerantní zemi to bylo možné provést jediným způsobem: onálepkovat popírání jakožto projev netolerance, diskriminace.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>