26. května 2009

Další rozsudek na základě Antify

Via Aktuálně.cz

To už jsou na tom soudy tak špatně, že jako "hlavní důkaz" použijí jakási fota a videa, pořízená protipólem obžalované strany?

Inkriminované video: má smysl takové hovado rok a půl živit z našich daní v kriminále?

15 komentářů:

  1. Ano. Jediným důsledkem této politiky je heroisace a naprosto nezasloužená popularisace podobných hovad.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nevypadalo to, že by záznam byl pořízen nějak skrytě. Nebo jste měl snad pocit, že dotyčný hajlující nesouhlasil s tím, že je natáčen?

    OdpovědětVymazat
  3. T. Pecina: Heroisace? Na vás to snad působí kladně?

    OdpovědětVymazat
  4. Pocházím z místa nepříliš vzdáleného "místu činu". To, co se tam dělo, údajně nebyla "nazi-párty" ale uzavřená společnost v restauraci a pár těchto jedinců se tam vyskytlo. Z určitých zdrojů mi bylo řečeno, že si ten výstup natáčeli sami a sami nahráli na youtube. Což by inteligenci, která je vidět na videu odpovídalo. Pak už asi nebyl problém, aby si to stáhl kdokoli, policie, AFA...

    Nicméně jelikož pocházím z rodiny, kde se dvě generace věnovaly a věnují péči o nemocné, zraněné nebo postižené, mám tak nějak vypěstovaný soucit k lidem poznamenaným a kterým "nebylo dáno". V jistém smyslu u mě nad tím hajlujícím elementem převládá spíš soucit než opovržení :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Heroisace? Na vás to snad působí kladně? 

    Nemyslím, že bych byl typickou cílovou skupinou náborového úsilí těchto politických směrů.

    OdpovědětVymazat
  6. "Jan Dufek dostal nepodmíněný trest 18 měsíců a Petr Nikoluk půl roku. Dufka soud navíc uznal vinným, že obchodoval s funkčním samopalem a neoprávněně pobíral sociální dávky."

    Fis: A co je tedy v nepořádku? Nelegální ozbrojování, příživnictví, propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod. Správný rozsudek, a navíc... Kde je Leon, aby hovořil o mých "subjektivních tvrzeních"?

    OdpovědětVymazat
  7. Nebudte hystericky Filipe. Jisteze opet predkladate subjektivni tvrzeni. V clanku se prece pise, ze byl odsouzen za "veřejné projevování sympatií k hnutí, které směřuje k potlačení práv a svobod člověka". Ne za propagaci. Jestli i za samopal a za neopravnene pobirani socialnich davek (pikantni zvlast u bojovnika proti profesionalnim lemplum), to jsem z textu nepochopil. Nevim, jestli by to stacilo na takovy flastr.

    Vypada to, ze ho zavrou za to, ze se na narozeninach ozral, hajloval a pak dal to video na Youtube. Kdyby nebyl blbej, tak by u toho rval "Takhle vysoko skace muj pes".

    OdpovědětVymazat
  8. Sám si to tam patrně nevložil: viz komentář, ne právě lichotivý.

    OdpovědětVymazat
  9. Pročpak vám připadám hysterický, Leone? V článku se píše právě to, co jsem citoval: byl potrestán za propagaci nacismu, nelegální ozbrojování a zneužívání sociálních dávek. Kolik nelegálně držených zbraní by naše policie našla mezi neonacisty, kdyby provedla na příkaz prokuratury nárazové domovní prohlídky u všech evidovaných neonacistů a jejich sympatizantů?

    Světu mír a lidem lásku. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Filip Sklenář: Mám dojem, že ideálnější než nějaké samopaly jsou nelegální počítačové programy. To má doma drtivá většina lidí, stačilo by, kdyby policie jela podle Zlatých stránek a dělala v bytech všech občanů razie.

    U držení drog by už nešlo jít podle telefonního seznamu, ale například podle toho, kdo protestoval proti zákroku na Czechteku.

    Jinak není tu už prokuratura (jmenuje se jinak) a ta stejně řeší jen prostory, které neslouží k bydlení.

    OdpovědětVymazat
  11. Nevím, jestli polokretén se samopalem je pro společnost hrozba srovnatelná s klukem, který má doma kradený Fotošop, ale usoudí-li zákonodárce, že je to totéž, nebo podobné, ať policie koná.

    Co se týče drog, měl by takový plošný zásah možná vcelku pozitivní dopad v podobě legalizace měkkých drog, protože zavřít stovky tisíc lidí by nešlo. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Držím se při zdi, Tomáši, pro případ, že by na nás Edelmannová s Vandasem poštvali právníky. :)

    OdpovědětVymazat
  13. http://romea.cz/index.php?id=detail&detail=2007_6220

    "Soudce dodal, že se nelze ani vymlouvat na to, že video nemělo být zveřejněno, objevilo se totiž na stránkách hnutí Antifa, které se k němu muselo nějak dostat. Vysvětlil, že je to podobné, jako by policie při vyšetřování krádeže našla v ukradeném počítači dětskou pornografii. Nikdo by se prý pak nedivil tomu, kdyby majitele počítače policisté začali stíhat za její držení."

    Takže podle soudce je antifa orgán činný v trestním řízení?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>