19. května 2009

Hon na čarodějnice pokračuje

Okresní soud v Teplicích odsoudil tři muže k nepodmíněným trestům od půl roku do 14 měsíců za fotku s hákovým křížem.

Fotka byla pořízena na uzavřené akci. Policie ji jako důkaz použila z webu Antifa.cz. Tragikomedii zakončil soudce slovy "v Česku se prostě hajlovat nebude."

Nemá cenu komentovat "inteligenci" obviněných a odsouzených, co je ale zdrcující: soud zde akceptuje jako hlavní důkaz nejen názor samozvaného "odborníka na extremismus", ale nyní už i anonymního serveru, vyzývajícího mj. k násilí. Takže v podstatě zcizená soukromá věc (fotka z UZAVŘENÉ SPOLEČNOSTI) poslouží jako důkaz pro nepodmíněný trest odnětí svobody. To už jsou téměř praktiky totalitní justice.

13 komentářů:

  1. Jen bych opravil "zcizená" na "odcizená".


    Pánové jsou opravdu bandou blbců, ale to ještě neznamení, že by za takovýto čin bez oběti měli jít sedět či být odsouzeni k jinému trestu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda nejsem právník, ale neříká ten paragraf "Kdo veřejně propaguje/popírá/pochybuje..." nebo co? Za neveřejnou oddanost nacismu nebo stalinismu přece nemůžou nikoho odsoudit. Nebo oni ti nacisti dali tu fotku sami dobrovolně na internet?

    OdpovědětVymazat
  3. Zřejmě Ti šest milionů nestačilo :o)

    OdpovědětVymazat
  4. TP: takže když si doma ve vaně slastně zašeptám "Holokaust nebyl!", soused to nahraje na magnetofon a následně zveřejní třeba na svém Facebooku, tak je to z strany trestný čin "veřejného popírání/pochybování..."?? (:o

    OdpovědětVymazat
  5. V trestním právu se veřejností jednání rozumí jednání v přítomnosti nejméně dvou dalších osob, takže ano, pokud u té nahrávky bude i sousedova žena, spáchal jsi.

    OdpovědětVymazat
  6. Co když u té náhrávky bude sousedova žena se mnou v té vaně a řekne, že si to manžel ze žárlivosti vymyslel? Nahrávka s mým hlasem bude ovšem k disposici millionům návštěvníků internetu...

    OdpovědětVymazat
  7. Jelikož jsem z inkriminovaného města a měl jsem možnost se o tom dozvědět i jinak, než zprostředkovaně z médií (navíc si ona banda s vlajkou kdysi na tu jakousi akci zajistila salonek restaurace kam čas od času chodím :-) ) kauza se měla asi tak, že ta fotka byla někomu z "neos" odcizena na základě prolomení buď e-mailové schránky, či profilu na serverech typu xchat, libimseti, lide.cz, popřípadě jednoduše "vynesena". Údajně se tam měla pohybovat řada různých lidí, tak je možné cokoli.

    OdpovědětVymazat
  8. Soudce Miroslav Čapek ze soudu v Teplicich !
    Cim se lisi tento soudce od jeho predchudce, ktery mi patrne v te same budove ? za nedovolene opusteni republiky vymeril 2 roky vezeni ?(nebo ze by to byl stale tentyz?)
    Bude se tento sluha rezimu za dalsich 20 let omlouvat stejne jako vsichni ti sluhove komunismu po Sametu blekotajici o sve nevine a jen radnem plneni sluzebnich povinnosti ?
    fuj :-(

    OdpovědětVymazat
  9. A o co myslíte, že těm náckům jde. Jsou frustrovaní, pravda je, že společnost se k nim nechová spravedlivě a velké životní šance nemají, ale to jim nedává právo vraždit, pálit a mrzačit lidi. To hajlování není nic nevinného, tím se k výše uvedeným činnostem svolávají.

    OdpovědětVymazat
  10. Doprdele neni to jedno, jestli verejne nebo neverejne? Jestli je neco fasistickyho, tak je to ten zakon. (pro stouraly, ten avatar je fakt jen shoda okolnosti, a ze jsem fasoun mi uz rekla i maminka)

    OdpovědětVymazat
  11. to Orbital:
    souhlas.
    Kazdy zakon ktery zakazuje, potlacuje svobodu slova je hluboce nedemokraticky a je to nic nez ostuda Ceske"sametove" republiky!
    Pro opravdu demokraticky svet je CR v dnesni podobe jen parodii na demokracii a velky Kocourkov!

    OdpovědětVymazat
  12. Nejdřív processně: I uzavřená společnost je pořád veřejnost. Bar je přístupný komukoliv, není to žádný klub.

    "Zcizení" znamená "převod". "Ukrást" se řekne "odcizit".

    Hmotněprávně: Za jedno hajlování dát 6 měsíců, rok nebo 1 a 1/6 roku na tvrdo je neobvyklý a krutý trest, který nemůže obstát. A to pomíjím, že z hlediska svobody projevu by za hajlování neměl být vůbec žádný trest.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>