2. května 2009

Libertas - římský projev Declana Ganleyho

Libertas je, když nic jiného, přinejmenším zajímavá pan-evropská politická strana. Na jednu stranu je její předseda Declan Ganley, dle svých vlastních slov pronesených na nedávném stranickém sjezdu v Římě, přesvědčený Evropan, na straně druhé však k sobě nabírá kandidáty jako Phillipe de Villiers nebo Vladimír Železný, kteří jsou přesvědčení republikáni (ten první protekcionista, ten druhý neoliberál). Zatím tak zůstává pouze u pro-evropské rétoriky, namísto výčtu konkrétních politických pozic. Zajímavé je taktéž, že strana se zastává demokratické a transparentní Evropské unie, ale tyto vlastnosti ji dosud schází ve vlastních řadách.

K tématu i patří politický kompas EU Profiler, který byl nedávno vytvořen v souvislosti s nadcházejícími volbami do EP. Kompas zahrnuje jak domácí, tak zahraniční politické strany, a na konci testu Vám ukáže podrobný rozbor Vašich postojů v porovnání s jednotlivými stranami. Nepochybně by mohlo být poučné zjistit, jak si na něm kdo z přispěvatelů LW stojí.

Guy Peters



Jinak je mi nejblíže dánská Liberální alliance a italská Itálie hodnot.

Updated.

12 komentářů:

  1. Já jsem si to udělal jak pro Holandsko tak pro Česko a vyšel mi stejný výsledek: přesně na horizontální ose cca 7 mm vlevo (neumím ten obrázek uložit a umístit sem).

    OdpovědětVymazat
  2. Vyšlo mi to (u ČR) vpravo dole, nejblíž ke SSO a ODS. To musí být nějaká chyba... : )

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem při vytváření screenshotu zjevně pochybil, ale křížek je naštěstí zachycen: link.

    OdpovědětVymazat
  4. Opakovaným vyplněním smazaného formuláře jsem zjistil, že mám nejblíž k francouzské UMP – to by mohlo odpovídat. Škoda, že Konservativní strana stále není ve vládě.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja jsem si nemohl vybrat hlasovat za Israel, tak jsem hlasoval za Kocourkov a ocitl jsem se o fous vyse v integraci nez vp. Peters (asi mezi SNKD a SZ) a presne na vertikalni ose v Levice/Pravice (mozna o opravdu malinky pixel doleva, ale to je na obrazovce spatne videt). Tomus se divim, cekal bych se napravo od ODS, ale s nimi jsem se asi ostre rozesel v otazce privatizace zdravotnictvi.

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsme u toho, Kreutzfelde, koho jste volil ve Vašich posledních volbách?

    OdpovědětVymazat
  7. Jiz jsem to zde psal, volil jsem Yisrael Beiteinu, protoze verim v pravo na navrat Rusaku do Svate zeme.

    OdpovědětVymazat
  8. To je legrace, já se dostal do těsné blízkosti Ulster Unionist Party.

    Myslím, že dotazník založený na heslech a proklamacích, je spíš indikátorem zběhlosti v novinových titulcích. Bylo by zajímavé kdyby byl založen na případech k rozhodnutí .. co byste dělali kdyby...

    Kdysi se cosi takového objevilo u nás, šlo o fiktivní hlasování ve skutečných parlamentních hlasováních a sledovala se shoda s poslanci.

    OdpovědětVymazat
  9. Jak blízké mi to vyhazuje strany: Unia Polityki Realnej, Mouvement pour la France a Sverigedemokraterna.

    Jinak je to dost pochybné, třeba BNP by díky ekonomické rovině měla být více vlevo.

    OdpovědětVymazat
  10. A další EU kompas, tentokráte porovnává Váš postoj k EU frakcím: votematch.eu

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>