9. května 2006

Kdo nejde s námi, jde proti nám

Je známým faktem, že despotům z Wikipedie chybí elementární logika. Jakýsi Kolkas zde polemisoval s Tomášem Pecinou: "Nebyl to V. Z., kdo komunitu, přinejmenším její aktivní část, rozdělil podle zásady "kdo nejde s námi, jde proti nám". Tak to byl V. Z. On napadal a označoval za nepřítele každého, kdo hlasoval pro desysop, a proto si proti sobě poštval i z počátku početnou řadu obhájců. Má co chtěl."

Je pravda, že lynchery, kteří se mi dosud neomluvili, považuji za své nepřátele. Vydávat se za kollegu, když druhému aktivně škodím, je totiž neuvěřitelná licoměrnost. Jenže lyncheři ani zdaleka netvoří většinu wikipedistů. Je jich zhruba 30. To je zanedbatelná menšina. Zbytek wikipedistů se dělí na dvě skupiny. Zdaleka největší část tvoří mlčící většina. Té je úplně jedno, co se se mnou stane. Malou část tvoří mí aktivní obránci. Nedomnívám se, že by graselové byli tak pitomí, že by si mysleli, že své obránce považuji za své nepřátele. Nicméně o existenci této skupiny za každou cenu mlčí a jejich cílem je jejich likvidace. Žádný vandal není tak pronásledován jako tito stateční lidé.

Podle despotů tedy zjevně považuji za své nepřátele mlčící většinu. Jenže to je primitivní lež. Těch lidí je mi jen líto. Nedochází jim, že až kati nebudou mít koho popravovat, že si pro své tyranisování vyberou někoho z nich. Chudák Šjů není poslední případ.

Updated. Opraveno na základě laskavého upozornění Petra "Pako" Mauleho z Chebu.

1 komentář:

  1. To je přece známá lidská vlastnost. Přesně v duchu hesla »Nehas, co tě nepálí!« nebo »Nemíchat se psovi do žrádla.« atp.

    Ke křivdám jiných mlčící většinu ale nikdy nenapadne, že až dojde řada i na ně, že se jich samých pak vlastně nikdo nezastane.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>