22. května 2006

Velcí modráci, lyncheři a plíživí fašisté

motto: "Kdyby všichni lidé svědčili, že jsem kacířem, neb jinak vinen a jediný Bůh by o mně vydával svěděctví, že jsem spravedliv, hovno bych se chtěl svědectví jich všech báti, ježto jest křivé, odporné nejlepší a nekonečné pravdě."
Jan Sedlák: M. Jan Hus (1915), p. 153.

Náš malý Petříček se nás v diskussi ptá, co jsou velcí modráci, lyncheři a plíživí fašisté. Kdyby pečlivě četl tento blog, tak by to věděl. Ale co, opakování je matka moudrosti.

1. Velcí modráci
Jak mne kdysi upozornil Jonáš, termín Blue Meanies proslavili Beatles ve svém filmu Yellow Submarine. Původně ho používali hippieci pro policajty. V českém kontextu ho proslavil Martin Maniš.

Velcí modráci jsou tedy samozvaní myšlenkoví fízlové Internetu, případně Wikipedie. Příkladem je zasloužilý soudruh Jan Koukal: "Mám tu problém s jednou editací" … "Tak milý kolego Profante, omlouvat se za nějaký zmatek - není vůbec důvodu, Vaše manuelní přihlášení nás prostě přivedlo na pár faktů, které jsme si snad už vyjasnili, a toho bylo třeba." či notorický kvelurant Vladimír Rott: "Obdobně se na přelomu 70. a 80. let objevili pedofilové s tím, že děti mají právo na sex... " Koho považuji za velké modráky, se dočtete v jejich seznamu.

2. Lyncheři
Definoval jsem je již dávno: "Protože Karakal porušila pravidla VfD, bylo nezbytné tento protiprávní stav napravit. Jenže soudruh -jkb- a jemu podobní považují každý výkon práva za provokaci. Pak se není co divit, že nerozumí, nebo nechtějí rozumět, co je to lynch. Je to potrestátní bez pravidel." + " Standardní výrok o vině obsahuje popis skutku + jeho subsumpci pod normu. Cokoliv jiného je lynch a lynch je ze své definice nepochopitelný (nepřezkoumatalný), resp. pochopitelný pouze jako výraz záště . . . Podle Egga je požadavek nápravy bezpráví ztrátou soudnosti. Ani to ho nijak neodlišuje od ostatních čecháčků, kteří mají takový problém odčinit vyhnání Němců. To, zda bezpráví bylo stvrzeno krvežíznivým davem, nebo šlo o pouhou svévoli jednoltivce, je v této souvislosti lhostejné." Jak se lyncheři projevují v praxi, jsem osvětlil ve svém článku Katholíci a kommunisté.

A chtěl byh připomenout, že mým heslem je: "Odpustit je možné kajícníkovi, nikoliv zatvrzelému lyncherovi." Odpustil jsem Pastoriovi, Vrbovi, Lisovi, Zanaticovi i Karakal.

3. Plíživí fašisté
Předem je nutno upozornit, že "plíživost" zavedl Václav Havel. Máte-li, Petříčku, nějaké problémy s tímto přívlastkem, obraťte se prosím přímo na něj. Já s tím nemám nic společného. Miracetiho & Nolana považuji za fašisty obyčejné, nikoliv plíživé. Na rozdíl od chronicky nevzdělatelného Cynika, který by tak v 30. letech mohl sloužit maximálně jako kanonenfutr v SA, se vyznačují jistým stupněm inteligence.

Na rozdíl od spammerů se tito lidé nedopuštějí žádného přestupku. S jejich morálkou je však cosi špatného.

8 komentářů:

  1. Ech, Petře, logika je bourgeoisnj pawěda! Tou přátele swobody neošálíš!

    OdpovědětVymazat
  2. Správně se píše "fascisté", opravte prosím nadpis - takhle jste za hlupáka, co neumí česky.

    OdpovědětVymazat
  3. "Kdyby všichni lidé svědčili, že jsem kacířem, ... hovno bych se chtěl svědectví jich všech báti..."
    Fuj! Sedlák fuj a ještě jednou fuj! Je to vulgární koprolálista! Rychle to vymažte, Petersi, nebo se Boutros a Andy poserou!

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji p. Fukovi. Má pravdu. Inu, v Ottovi to není.

    OdpovědětVymazat
  5. guy peters: Protoze Otto byl komunista.

    OdpovědětVymazat
  6. Obávám se, že se Vaše informace nezakládají na pravdě.

    OdpovědětVymazat
  7. V tom pripade jste taky komunista a kryjete ho.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>