5. května 2006

Jiří Hofman opět lže

Známý fašista Jiří Hofman, který více nechvalně proslul pod svou přezdívkou Miraceti, se neštítil další lži: "Ještě si dovolím poznámku, že poslední kapkou, která způsobila, že se naprostá většina nejaktivnějších Wikipedistů odvrátila od V. Z., nebyl jeho pravopis, ale to, že ho podle něho nikdo nesměl jeho styl měnit."

Jak to bylo ve skutečnosti? "V. Z. je ochoten při případné editaci "cizích" článků nesjednocovat pravopis podle svého. I nadále bude své texty psát podle svého pravopisu, ale je ochoten tolerovat to, že jeho texty může někdo další sjednotit na jiný pravopis. U jím vytvořených článků se naopak ostatní žádají o zdrženlivost a pravopis sjednotit (tedy změnit na nový) jedině, pokud k tomu pisatel přidá minimálně několik vět či raději celý odstavec. V každém případě se všichni žádají o vzájemnou vstřícnost, toleranci, zdrženlivost, případně se snažit se vzájemně se vyhýbat. K tomu může sloužit i pohled do historie editací."

Hofman tento text dobře znal, protože se k němu osobně vyjádřil: "Je to úsměvné. Jen bych chtěl znovu upozornit, že mi nejde primárně o to, jakým pravopisem se bude psát, ale o sjednocení pravopisu, aby Wikipedie působila jako jednotné dílo. Přijde mi přitom přirozené, že by to měl být v současné době nejvíce uznávaný pravopis ve své nejobvyklejší podobě. Nemám problém tolerovat některé dvojice jako "filosofie" a "filozofie", stálo by to hodně energie shodnout se na jednom z nich. Současně je mi velmi podivné, že se vytvářejí pravidla, aby se do nich jakžtakž vešel názor jednoho jediného člověka. Neměl by se spíše ten jediný člověk přizpůsobit společnému dílu, pokud ho chce spoluvytvářet? Miraceti 21:14, 21. 1. 2005 (UTC)"

Jak tedy označit takového (autocensura)? Snad jeho vlastními slovy: Byl bych rád, aby se komunita tohoto živla zbavila, aby už se nemohl dopouštět takových zvěrstev.

A ještě něco: "Stejně tak se poměrně důsledně vyhýbám diskusím v a o arbitráži. Nemám o takovou diskusi zájem. Pro mě je to uzavřená věc." Jak může někdo, kdo je jinak zcela zdráv, podat žalobu a pak napsat takové vyjádření?

Ano, po svém slavném vítězství má fašista Miraceti nechvalně známý klid na práci = terrorisování nováčků.

1 komentář:

  1. Fasista Hofman mozna zije ve Finsku, ale mentalne je to furt typicky Cech - zavist a nenavist.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>