30. března 2008

Konečně kommentář, jak má vypadat

Tomáš Němeček je jeden z mála českých novinářů, který umí psát gramotné texty. Je to asi na základě toho, že je to vystudovaný právník. Proto i jeho poznámky k nálezu ústavního soudu o českém ústavu paměti národa mají hlavu a patu a člověk se z nich něco dozví.

20 komentářů:

  1. K thematu i zpráva ČTK.

    V podstatě má Rychetský pravdu, několik posledních plenárních nálezů nemělo charakter právní analysy, jako spíše politické proklamace.

    Dlužno ovšem podotknout, že politické zadání splnil Ústavní soud již v "nálezu Kinský" a vyhověli-li politické objednávce jednou, nemůže teď čekat, že by od něj establishment nevyžadoval další podobné služby.

    Kromě toho se ukazuje nekvalita soudců jmenovaných z bývalých aktivních politiků, kteří se nemohou zbavit zlozvyku posuzovat předloženou otázku nikoli právě ve světle nadčasových morálních hodnot, ale oportunisticky z hlediska politického zájmů té strany, za kterou donedávna vystupovali – což ovšem platí primárně pro Rychetského.

    S posty ústavních soudců se obchodovalo již při první Klausově volbě a zde je účet.

    OdpovědětVymazat
  2. Tady je opravdu geniální článek k morálnímu problému komunismu.



    http://www.socsol.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=352&Itemid=1

    OdpovědětVymazat
  3. Když neumíte udělat klikací odkaz, tak zde je.

    Nevím, co na tom textu tak geniálního. Je to irracionální vyprávění a míchání jablek s hruškami.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to povídání člověka, který si to pamatuje, a líbí se mi, jak reaguje na rozpor mezi jeho vzpomínkami a dnešním obrazem té doby. Vždyť už je trestné si dokonce i pamatovat, že tenkrát nebylo žádné genocidium.

    OdpovědětVymazat
  5. Mimochodem, ten feťák má problém se skutečností, že koncepcí "totality" se váže stát konkrétní ideologií.

    OdpovědětVymazat
  6. Sice jsem řekl, že o letech 1948–1954 se nebudu bavit, protože to nebyl typický kommunism, ale když tady někdo popírá kommunistickou genocidu, tak to připomenout musím. Kommunisté tady zavraždili stovky lidí a Mašínům se vyčítá smrt 3 příslušníků kommunistického repressivního aparátu?

    Kommunisté vraždili, byť výjimečně, ještě v 80. letech. Přemysl Coufal byl zavražděn 24. února 1981, Jerzy Popiełuszko 19. října 1984 a Pavel Wonka byl umučen 14. dubna 1988.

    OdpovědětVymazat
  7. V různých dobách v dějinách se děly různé strašlivé věci, je čistě věc výběru udělat zločinný režim z čehokoli a zakázat to. A to, že se zastáváte vrahů, je hnusné.

    OdpovědětVymazat
  8. a ještě hnusnější je, že zde píšete ošklivé věci o jejich obětech.

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavé, právník se dopustí takové bizarnosti, že jako důkaz genocidy napíše toto:

    Kommunisté vraždili, byť výjimečně, ještě v 80. letech. Přemysl Coufal byl zavražděn 24. února 1981, Jerzy Popiełuszko 19. října 1984 a Pavel Wonka byl umučen 14. dubna 1988.

    OdpovědětVymazat
  10. o pomerech ktere patrne panuji v CR dodnes svedci nasledujici skutecnost:


    Pavel Wonka, který je navždy symbolem odporu proti policejnímu a justičnímu násilí, byl po listopadu 1989 rehabilitován. Na budově Krajského úřadu v Hradci Králové byla v listopadu 2003 umístěna pamětní deska s nápisem "Pavel Wonka, oběť komunistického násilí". Za jeho smrt však dosud nebyl nikdo potrestán, i přesto, že o to VONS hned po roce 1989 žádal. Nikdo ze zúčastněných (u Městského soudu v Praze předseda senátu Jan Rojt, u Nejvyššího soudu ČR předseda senátu Pavel Janda, u okresního soudu v Trutnově JUDr. Marcela Horváthová) se doposud ani neomluvil. Jiří Wonka má dodnes (rok 2004) problémy s úřady související s Pavlovou smrtí. 3. 7. 2003 zabránily ODS a KSČM ve sněmovním podvýboru pro státní vyznamenání tomu, aby Pavel Wonka byl vyznamenán státní medaili Za zásluhy in memoriam.
    --------------------------
    Gotham neboli Kocourkov je slaby pojem,
    mnohe se od roku 89 v CR zmenilo, ale skutecny pravni stat podle vyse uvedenych skutecnosti to stale jeste neni!

    OdpovědětVymazat
  11. Jene, laskavě nepřekrucujte. Důkazem genocidy vlastního obyvatelstva jsou 50. léta; oběti z let 80. jsem uváděl toliko jako důkaz odpornosti i standardního kommunismu.

    OdpovědětVymazat
  12. Ale boj proti komunismu se nezastavil v 90. letech, pokračuje dál. Nedávno mi nějaký geroj ukradl v devítce peněženku.

    OdpovědětVymazat
  13. ad guy peters:

    Jenže ani to nesplňuje požadavky na genocidu. Padesátá léta v této zemi jsou srovnatelná s padesátými lety v USA.

    OdpovědětVymazat
  14. Kommunisté jen v Českoslovenku zavraždili 5 000 lidí. Kolik lidí bylo zavražděno v 50. letech v USA? Rosenbergovi byli vlastizrádci.

    OdpovědětVymazat
  15. Rosenbergovi zachránili svět. Doslova a do písmene. Jen díky nim můžete vůbec rozumovat.

    V USA existovala rozsáhlá kampaň státního terorismu, která se nezastavovala ani před vražděním. Zjistěte si něco o programu COINTELPRO.

    Jinak těch pět tisíc je velmi velkoryse počítáno, do toho zahrnujete kdejakého šmejda ze CIA, který to dělal za penízky.

    OdpovědětVymazat
  16. Zachránili svět? Tihle vlastizrádci, že zachránili svět? Nenechte se vysmát. USA měly atomovou bombu od roku 1945. Rusové od roku 1949. Američané měli celé 4 roky na to, aby ji proti Rusům použili. Neudělali to.

    COINTELPRO byl program na sledování a zneškodňování extrémistů, jako byla Communist Party USA, Socialist Workers Party, Ku Klux Klan, Nation of Islam a Black Panther Party. Nemyslím, že byl zcela v pořádku, ale Viola Liuzzo by byla zavražděna i bez COINTELPRO. Pak bylo zavražděno asi 30 černých pantherů, opět nic, co bych schvaloval, ale v porovnání s výsledky KSČ je to 166x méně. Jednou z černých pantherů byla i kommunistka Angela Davis, která pomáhala vraždě.

    5 000 zavražděných je výsledek kommunismu v ČSR. Jistě, že tam patří i placení agenti CIA, protože vyzvědačství není hrdelný zločin.

    OdpovědětVymazat
  17. Vidím, že jste slibný mladý právník se správnými instinkty. Takové tu bude ještě zapotřebí. Jenom nezapmeňte včas reagovat, až to s USA půjde časem s kopce.

    OdpovědětVymazat
  18. A kolik lidí má na svědomí okamžitá deregulace nájemného v ubytovnách v roce 1990, vždyť to ani nikdo neví, ale desítky tisíc lidí to byly, jenže to bylo "právně" v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  19. Nepřehánějte. Těm, kteří jsou opravdu v nouzi, stát poskytne dávku.

    OdpovědětVymazat
  20. Je vidět, že nevíte o čem mluvím. Mimochodem, příšerný masakr bude tzv. deregulace nájemného, lidožravá bude rovněž tzv. reforma zdravotnictví.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>