12. března 2008

O odvaze Rafanů

Milan Knížák ji přesně vystihl, když prohlásil:

Rafani nemají odvahu. Pálili například českou vlajku tak, že ji napřed udělali šedobílou, aby to vlastně česká vlajka nebyla. Nebo jakoby ukradli obraz z Národní galerie, pod falešnou záminkou a přes prostředníka brněnského Domu umění, pečlivě ho zabalili do fólie, takže věděli, že se mu nic nestane, a pak ho hodili do vody. Neriskovali nic. Šli se vykálet do Národní galerie, ale místo aby se postavili doprostřed sálu a sundali kalhoty, schovali se za panel. Takové jednání považuji za určitý druh zbabělosti.

5 komentářů:

  1. Když Knížák soudí Rafany, proč se zcela záměrně vyhýbá odpovědi na jinou otázku? "Možná, že ten atomový hřib byl hodně provokativní, snad skupina Ztohoven mohla najít jemnější gesto, ale to mi teď nepřísluší soudit." --???

    Podle všeho je to proto, že podle něj se pravidla v umění mají porušovat, pokud omezují. Na druhou stranu by trval na vyřazení Kaplického návrhu na knihovnu, protože ten porušil pravidla soutěže umístěním skladů pod zem. Považuje snad pravidlo o umístění skladů pod zem za uměleckou zásadu? To sotva...

    Knížák pak dodává, že je člověkem, který se nebojí říct svůj názor. Což je jednoznačně pravda, jeho kontroverzní kvalita je právě v jeho vyhraněně subjektivních a někdy proto i nekonzistentních názorech. Právě proto ale na mne najednou působí pokrytecky, když někde řekne, že mu něco nepřísluší soudit, když vždy mluví jen sám za sebe a ponouká ostatní, aby to dělali taky tak.

    OdpovědětVymazat
  2. Opět se ukazuje idiocie českých novinářů, konkrétně Nadi Klevisové. Pokud je mi známo, tak ČT Sto hoven nežalovala, nýbrž jeho členy udala.

    OdpovědětVymazat
  3. Plně souhlasím s AHL71. Za sebe bych přidal ještě jeden výňatek: "Praha je zaneřáděna čím dál víc. Například kýčovitou Preclíkovou sochou obětem odboje na Klárově. Centrum Prahy nepotřebuje ani hloupé umělohmotné krávy. Dovedl bych si je představit na sídlištích, jenže každý se chce konfrontovat jedině s nádhernou historickou Prahou."

    OdpovědětVymazat
  4. IMHO ať Knížak nechá Rafany na pokoji a zamete si před vlastním prahem. Spíš by měl vysvětlit krapet podezřelý nákup těch tří imbecilních obručí (které v NG nemají ani popisek a já se nejdřív mylně domníval, že Knížak navštívil sběrné suroviny) za neuvěřitelných 15 milionu korun...

    OdpovědětVymazat
  5. To, že má v něčem máslo na hlavě neznamená, že v jiné věci nemůže mít pravdu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>