27. března 2008

Wikipedisté spí

Ústavní soud citoval českou část původní wikipedie a milí wikipedisté si toho ani nevšimli: "4. Z historie je známa řada pokusů o státní dirigování a o právní reglementaci vědeckého bádání a o zřizování státních vědeckých institucí nebo institucí podřízených státnímu dohledu. U zrodu některých takových státu podřízených vědeckých institucí stáli absolutističtí feudálové, jako byl např. francouzský ministr a kardinál Richelieu, který v roce 1635 založil Francouzskou akademii (Académie française); také král Ludvík XIV. založil roku 1666 Francouzskou akademii věd (Académie des sciences); Pruskou akademii věd (Preußische Akademie der Wissenschaften) založil v roce 1700 tehdejší brandenburský kurfiřt a pozdější pruský král Friedrich I. Tyto historické modely, založené na koncepci „pečovatelského“ státu, velmi záhy vyčerpaly svůj rozvojový potenciál a staly se později spíše brzdou vědeckého poznání. Ukázalo se, že kuratela státu neprospívá rozvoji vědeckého poznání a vyvolává řadu negativních společenských důsledků." (nefunkční odkazy opraveny) Spěte dál.

13 komentářů:

  1. Jo, to kdyby někdo věděl, proč...

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli jste si nevšimli, tak jsem na cs: zablokován na doživotí.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadla vám tam tři slova: "Jestli jste si nevšimli, tak jsem na cs: navzdory své nevině zablokován na doživotí."

    Navíc ani ten blok není na doživotí. Kdybyste byl schopen překonat tu zahořklost, mohl byste po určité době na Wikipedii požádat o odblokování. Tady je ale vidět, že je to při vaší trvající zahořklosti málo reálné.

    OdpovědětVymazat
  4. Váš trolling je příjemný asi jako osina v prdeli. Laskavě nelžete. Jsem zablokován na doživotí. To, že to není bez možnosti podmíněného propuštění, na věci vůbec nic nemění. Takže ještě jednou, speciálně pro Vás: "Jsem zablokován na doživotí." Tečka.

    mohl byste po určité době na Wikipedii požádat o odblokování.
    Nebudu se ponižovat před morálními trpaslíky Vašeho typu.

    OdpovědětVymazat
  5. Zcela chápu, morální obře. :-) Ale že vás ti morální trpaslíci tak žerou, že je musíte neustále pomlouvat. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dodatek: Normální lidé nestudují ve volném čase všechna dostupná soudní rozhodnutí jako vy. A jistě to není důkazem jejich spánku.

    A ještě dotaz - co je to "původní Wikipedie"? Ona existuje nějaká nepůvodní?

    OdpovědětVymazat
  7. Jak je pomlouvám? Pravdivý výrok není pomluva. Ale na Vaše právní ignorantství jsem již zvyklý.

    Odvozená wikipedie je třeba Iuridictum.

    OdpovědětVymazat
  8. Právní ignorantství je vaše další oblíbená urážka oponentů, bez kterých nejste s to se obejít (tedy bez těch uřážek, abyste zase nespojoval zájmeno "který" se slovem, ke kterému nepatří).

    Pomlouváte je třeba tím, že "spí", což není pravda. Wikipedisté jsou činní, jen dnes vzniklo na Wikipedii 91 nových článků. Akorát se ve svém bdění věnují jiné činnosti než vy a neprolézají nálezy Ústavního soudu. Za pomluvu, kterou jste učinil na úkor Berena, jste se ještě neomluvil. A mimochodem (což je off topic) za pomluvu, kterou jste učinil na můj úkor (že jsem vás "naposledy označil za pitomce"), jste se taky ještě neomluvil.

    Iuridictum je možná cosi jako nepůvodní Wikipedie, ale v tom případě se v odborném vyjadřování nepoužívá něco jako "původní a nepůvodní nebo odvozená Wikipedie", ale označení Wikipedie a wiki.

    OdpovědětVymazat
  9. Vaše ignorantství nezná mezí.

    Ve větě: "Právní ignorantství je vaše další oblíbená urážka oponentů, bez kterých nejste s to se obejít," se vedlejší váže ke slovu "opponentů". Naučte se laskavě česky.

    "Akorát se ve svém bdění věnují jiné činnosti než vy a neprolézají nálezy Ústavního soudu." Ano, čtou kdejaký plátek (Metro) a dívají se na televisi, ale činnost ústavního soudu je nezajímá. Co taky od nich lepšího čekat? Měl byste mezi ně přidat, pokud jím již nejste. Sice byste wiki nijak nevylepšil, ale aspoň byste přestal trollovat zde.

    Berena jsem nepomluvil, ale to Vy nejste s to rozpoznat, protože neumíte česky.

    Za pitomce jste mne označil, tak buďte rád, že jsem to nechal být a nevyvodil z toho důsledky.

    Wiki je technologie, na kterou nemá wikipedie monopol. Wikipedie je ta wiki, která používá MediaWiki. Ale obávám se, že přes své snahy mne poučovat o tom nevíte ani zbla.

    OdpovědětVymazat
  10. No, původně jsem napsal dlouhý příspěvek, kde jsem se pokoušel s vámi polemizovat a vyvracet vaše další nepodložené předsudky, urážky či otevřené lži. Ale pak jsem si uvědomil, že to fakt nemá cenu. Proč? Abych se dočkal dalších urážek, které nemají sebemenší základ?

    Kéž bych už našel dost vůle se sem nevracet a nečíst vaše plivání na vaše oponenty. Tak se neradujte, že odcházím, až se mi zasteskne, přijdu si pro další várku vašich jedovatých slin.

    OdpovědětVymazat
  11. Právní ignorantství je vaše další oblíbená urážka oponentů

    Urážka? Odpusťte, ale ve vašem případě je taková alternativa vyloučena, jaksi pojmově.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem rád, pane Pecino, že obecně se mnou ale souhlasíte. :-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>