14. prosince 2008

"Demokracie" v Rusku

Ten, kdo měl ještě nějaké illuse o Putinově régimu, nyní je již mít nemůže.

2 komentáře:

  1. Aby spíše iluze neztratil ten, kdo ztotožňoval RSFR se SSSR. Rozehnali přece bývalé sovětské důstojníky :-))

    Nevím jak je kdo na tom s iluzemi o Putinově Rusku, já osobně je nikdy neměl, liberální demokracie tam není no a? V USA údajně je, v záp. Evropě také, v Íránu zase teokracie a Emiráty jsou sultanistickým státem, nic normativního bych v tom nehledal.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo chce psa bít, hůl si najde. Já nAvrhuju před pokryteckým nadáváním na Putinův režim si uvědomit pár věcí:

    1)Rusové mají specifickou národní povahu. Vyžadují vládu silné ruky. Jinými slovy, pro demokracii západního typu nejsou ještě úplně zralí. Jsou zralejší než např. Paštúnci v Afghánistánu, ale méně zralí než např. Britové. Prostě něco mezi.
    2)Úplně všem jde jen o moc a o prachy. Nesmíme si dělat iluze o Kasparovi - ve skutečnosti se celý jen třese, až by jako prezident ovládl podniky, které nyní ovládá Putin. To samé s opozicí v Bělorusku a jinde.
    3)Putinův režim dělá velké množství chyb. (Ale kdo je nedělá,že?). Pořád je ale mnohem mnohem lepší a prospěšnější svým občanům než "demokratický" Jelcin a spol. Musíte si uvědomit, že Putin a Medvěděv pracují pro blaho svých občanů, nikoliv pro mocenské a finanční zájmy západních investorů, kteří se celí jen třesou, aby mohli plundrovat ruské nerostné bohatství.
    4)A co u nás? U nás svoboda shromažďování je? V Janově na klidné ohliášené demonstraci byli mláceni policií nejenom takzvaní "neonáckové" v počtu cca 500, ale i cca 1000 poklidných občanů. Dále: Svoboda slova, vyváženost a objektivita tisku? Ani omylem!
    a)Informování o Lisabonské smlouvě - v žádném mainstreamovém médiu (opakuji v ŽÁDNÉM) neinformovali, o čem měli. Neměli psát jen prázdné ideologické žvásty a neměli jen okecávat, měli vypsat seznam pravomocí, o které přijdeme a co to bude pro nás znamenat. ŽÁDNÉ české mainstreamové médium to neudělalo. Právníci by měli tušit, jak moc důležitá LS je - změní naši historii na desítky let. Je stejně důležitá jako např. dokument o vzniku RČS - dokážete si představit, že by celostátní noviny 29.10.1918 neinformovaly, že vznikla RČS?
    b)Politická korektnost - viz cenzura ohledně událsotí v Janově, např. dnes si můžete přečíst na Idnes, že tzv. "neofašisti" jsou radikálové a extremisti, zatímco jejich ideoví rivalové antifáci jsou označováni neutrálně jako "antifašisti". Atd atd atd. Příkladů bychom našli mnoho mnoho. O politické korektnosti je velmi zajímavý článek zde: http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/2007/03/01/vzestup-glosokracie/
    V Rusku PC mají taky, ale ne tolik jako u nás.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>