2. prosince 2008

Trapná fraška okolo ruských agentů a radaru

Velice výstižný a trochu pozapomenutý článek od nečekaného autora, Jiřího Pehe.

13 komentářů:

  1. Panove kolem tohoto humbuku budou muset davat pozor.

    http://www.czechfp.cz/site/?p=3816

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá konspirační teorie. Jenže v dnešní době jsou konspirační teorie často mnohem blíže pravdě než oficiální média.

    Mimochodem, také si kladu otázku, jak američané dosahují souhlasu i u lidí, u nich by to člověk nečekal. V podstatě jsou jen dvě možnosti, technické ovlivnění nebo motivace, ať pozitivní či negativní.

    OdpovědětVymazat
  3. Na jaké technologii jste napsal svůj comment, Kapitáne? Na americké? Tak si zkuste představit, že byste používal ruskou, a možná budete pochopení naší motivace blíž.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc jsem vaš příspěvek nepochopil.

    Měl jsem na mysli všechny ty Evropské zástupce, kteří si vytrvale řezali větev pod zadkem pro čistě americké zájmy (Blair, Aznar nebo naši pantáti - dnes víme, že šlo o účelovou a zbytečnou váklu na probíhající základě podvodu), mám na mysli Jelcia, který přivedl svou zemi k totálnímu krachu a do cizího područí (jestli by to pro nás bylo dobře či špatně je věc jiná). Jaktože tito lidé souhlasili? Proti vlastním zájmům?

    Když jsem napsal "technické ovlivnění" měl jsem na mysli prostředky z oblasti scifi:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já to sepisuji na čínském počítači. Mám si zde přát čínskou armádu? A co když se mi za rok počítač rozbije a já si koupím jiný, jak odsud tu čínskou posádku dostaneme, aby bylo možno pozvat třeba Malajce?

    OdpovědětVymazat
  6. Ad Jan:

    Počítač je sice možná taiwanský, ale technologie je americká.

    OdpovědětVymazat
  7. Tomáš Pecina: Ale odkdy je původ technologie měřítkem hodnot, či politického spojenectví? Politika je samostatná kategorie a dělící linie se neutvářejí mezi kategoriemi morálními, natož technologickými. Nelze z osobního pohledu vyvozovat to, co by se mělo, tedy používám-li americkou technologii tak automaticky díky tomu podporovat třeba radar.

    Protože politická orientace se teoreticky může vždy měnit. V klidu mohu používat americkou technologii a přitom mít k současné americké politice zásadní výhrady. I kdyby platilo, že Američané vytvořili nejlepší technologie (což je otázka, protože nikdo nevíme skutečné národnostní složení výzkumníků, což například v Silicon Valley mohlo být v 70.,80. letech různé - emigranti), nedělá je to politicky lepšími, nebo přijatelnějšími, než Francouze, Číňany, Araby, nebo Rusy.

    OdpovědětVymazat
  8. Touto argumentací nás Tomáš Pecina přesouvá do 70. let: on chce poslouchat Rolling Stones z magnetofonu Grundig, nikoli Olympic z B-52-ky. Byl jsem na tom tehdy nemlich stejně a věřím, že toto uvažování tvoří základ myšlení většiny současných Čechů.

    OdpovědětVymazat
  9. Ne Olympik z B-52, ale balalajku a naživo, protože veškerá záznamová technika je okcidentálním produktem.

    OdpovědětVymazat
  10. Radar je zárukou (i když ne stoprocentní), že se ve zbytku svého života nestanu poddaným ruského cara (ať už se bude jmenovat Путин nebo jinak).

    OdpovědětVymazat
  11. Na "cary" a "poddanství pod Rusy" už nebudu reagovat, při vší úctě mi to připadá jako teorie o zednářsko-sionistickém spiknutí. Pár lidí by rádo své "světovládné" choutky uspokojilo, ale výsledný obraz je výsledkem spíše než reality tím, co tam chtějí vidět druzí, tedy ti, kdo se vůči nim chtějí z nějakého důvodu vymezovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Nepíši na počítači Taiwanském, ale na výrobku domácí produkce, jak říkají v Čínské lidové republice, je to značka Lenowo, bývlá divize PC koncernu IBM, která byla i s veškerým technologickým know-how řádně prodána čínským investorům.

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě jedna věc mne k tomu napadla, pan Pecina se zde nebezpečně vzdává svých konzervativních hodnot, jako by nevěděl, že nejlepší počítače se dělaly v robotárnách viktoriánské Anglie, elektrony běhají přece rychleji, když je základní deska impregnována souchotinářským hlenem. Američtí rebelové nezaslouží nic jiného, než aby byli konečně poraženi a potom zavěšeni ale nedověšeni, dále z důvodů cudnosti nebudu pokračovat, ovšem Kondolíze Rice to udělat nelze, u té bude již tradičně použito náhradní řešení a bude upálena u kůlu.

    Jan

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>