13. prosince 2008

Samuel Francis o anarchotyranii

Jistě by šlo vést diskuse o samotném slově anarchotyranie, ale v popisu současných trendů měl Samuel Francis pravdu, když opakovaně prohlašoval: This is precisely the bizarre system of misrule I have elsewhere described as "anarcho-tyranny"—we refuse to control real criminals (that's the anarchy) so we control the innocent (that's the tyranny).

4 komentáře:

  1. Ano, již velice dlouho se chystám na podobný kommentář. Nad krádežemi resignujeme, ale verbální delikty stíháme o to zuřivěji. Na ruským engagement v Gruzii se pohoršujeme, ale se somálskými piráty si poradit nedovedeme. O tempora, o mores.

    OdpovědětVymazat
  2. "Political freedom relies on a shared political culture as much as on the oppositions and balances that social differentiation creates, and when the common culture disintegrates under the impact of mass migrations, only institutionalized force can hold the regime together." + "part of the drift toward authoritarianism that mass immigration provokes." Ano, souhlasím. To je zřejmě příčina.

    OdpovědětVymazat
  3. O tom už se mluvilo dávno, na Sprše, ne-li na Blistech, že s "demokracií" tak, jak ji známe, je konec. Volání po "vládě silné ruky" je stále silnější a - což je mnohem horší! - oprávněnější. Nechci předbíhat historii, ale vypadá to, že politická korrektnost byla smrtelným úderem "demokracii", ze kterého se už nevzpamatuje: buď se chopí vlády přistěhovalci a nastolí nějakou formu islámské vlády (umírněný evropský islám v lepším případě, afghánskou šaríju zdejším muslimům navzdory v tom horším) nebo typy, jejichž představiteli je modrá luza na Psu, kteří vyvraždí, v lepším případě vypráskají miliony přistěhovalců z Evropy (spolu s cikány a některými "levičáky"). To vše v kulisách WWIII v pozadí.

    OdpovědětVymazat
  4. Neviděl bych to tak černě. Ještě máme chanci. Např. ve Španělsku nedávno povolili popírání Holocaustu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>