21. října 2007

Jan Novák opět zamořuje Sprchu popíračskými texty

Tentokrát už mu nestačí romský holocaust, už se nebezpečně blíží k zpochybňování šoa. Jako správný český národovec si myslí, že Češi dělali pro Židy, co mohli, a že žádný národ to nesvedl lépe. V reakci na výtečný Michaelin text napsal: "Jelikož jsi žádnou zemi, kde to za stejných podmínek dělali lépe než Češi nejmenovala, tak to obecné tvrzení neberu příliš vážně." (pravopisné chyby pietně ponechány) Tak Nováka poučme o tom, co by měl znát a co Michaela od toho "znalce" předpokládala, že zná:
"Amidst the madness of war, there are moments of hope and illumination. In World War II, one such instance was the Danish Jews’ escape from Hitler’s genocidal plan to eradicate all Jews from Europe.

Risking their own lives, the Danes quickly rallied round to save their fellow citizens, and almost all of the country's Jews were able to escape the clutches of the Nazis and find refuge in neutral Sweden.

The rescue of the Danish Jews is an inspiring story from a terrible time in human history. In most other Nazi-occupied countries, the Germans found it easy to deport the Jews. No one defended them the way the Danes did."
Můžete si přečíst i podrobnosti. Výsledek je jasný:

Země Počet Židů před válkou Minimální ztráty Maximální ztráty
Belgie 65 700 28 900 28 900
Bulharsko 50 000 0 0
Čechy a Morava 118 310 78 150 78 150
Dánsko 7 800 60 60

9 komentářů:

  1. už se nebezpečně blíží k zpochybňování šoa
    :-)))) On díky poctivosti vůči jemu známým faktům opravdu skončí jako popírač - přinejmenším jako zpochybňovač!! :-))) Pokud ho zavřou do lochu, tak to bude nejdojemnější a nejtragikomičtější případ toho, jak někdo dostal okusit vlastní medicíny. Volám jeho vlastními slovy, v duchu resolucí pracujícího lidu v dobách procesů se zrádci a rozvratníky: "Pět let je málo!"

    OdpovědětVymazat
  2. AndyO v této debatě bezostyšně lže: "nechceme po Němcích, aby si dnes a denně sypali popel na hlavu za to, co jejich předci provedli."

    Ale chcete, Andy, ještě pořád; když ne "dnes a denně", tak aspoň jednou týdně, "aby se to už neopakovalo". A hlavně - ani ne tak, aby si sypali popel na hlavu, ale platili Vám odškodné "za to, co jejich předci provedli"! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Petersi, jsem tak rád, že jste obnažil to popírání romského holokaustu na Sprše. Již dlouho si říkám, zdali tam kvete pouze blbost, nebo i zlý úmysl, který vyvrcholil mým vyloučením.

    Ta argumentace, že za pomoc Židům by Češi dostali smrt! No jistě, ale tu by dostal i Eichmann. Neměl by snad tedy i on být osvobozen podle "Maxova letského precedentu" in memoriam? On přece jen plnil rozkazy a kdyby neplnil, byl by popraven. (úšklebek) Snad by ti četníci ještě měli dostat vyznamenání za to, že je tam neplynovali.

    Nechápu, jak může takhle někdo argumentovat a hájit české bestie v Letech, které posílaly Rómy na smrt. Ale to je asi u někoho, kdo tituluje lidskou bestii Hitlera "pan" a publikuje články na nacistických webech normální.

    Já mám tedy proti nepřizpůsobivým občanům , dost závažné výhrady, ale co je moc to je moc. Popírat, že je Češi často s uspokojením nechali sešrotovat nacistickou mašinérii se nesmí

    OdpovědětVymazat
  4. Ad DP (=David Pavlíček, ne double penetration): měl bys navrhnout trestní stíhání všech lidí, kteří v letech 1948-1989 pracovali ve vězeňském systému ČSSR, včetně údržbářů a uklízeček!! Nebo by snad měli dostat vyznamenání za to, že ne všechny tam utloukli k smrti?

    OdpovědětVymazat
  5. AndyO tu prý nemůže reagovat. Má tedy můj komentář na Vrbě ve "Volné diskusi".

    OdpovědětVymazat
  6. Vodníku, já samozřejmě nechci kriminalizovat dozorce, údržbáře, ani uklízečky. Ti by měli být souzeni pouze za prokazatelně trestnou činnost. Pouze jsem nastavoval zrcadlo neudržitelnosti revizionistického způsobu argumentace "to já nic, to ti nahoře."

    Proti revizionismu je ale třeba bojovat historickými fakty, jako je to u nás v Holandsku, a jak Peters udělal, ne nějakým kriminalizováním, jako to udělat hrozil.
    Max je nejen poctivý vůči jemu známým faktům, on ty útržky obvykle považuje za zjevenou pravdu, jak třeba ukázal v debatě o účinnosti protiraketové obrany. Za to však není třeba lidi zavírat, takové lidi je třeba poučit, i když za to můžeme zaplatit pozastavením členství na Sprše, jako se to stalo mě poté, co jsem všechny debaty vyhrál!

    OdpovědětVymazat
  7. Ad DP: věděli čeští dozorci, že jimi "ošetřovaní" cikáni jdou do plynu (a podle Maxe ani nešli)? Pokud ano, jsou na tom podobně jako Eichmann. Pokud se jednotliví dozorci dopustili zločinů, jsou tito jednotliví dozorci vinni. Češi jako národ spoluvinu nenesou. IMHO.

    OdpovědětVymazat
  8. Genocidu nedělají genocidou jen plynové komory. Pokud byli Romové posíláni do koncentračních táborů na základě svého etnického původu a mnoho jich tam pomřelo, tak je to genicida, kterou zavinili Češi.

    OdpovědětVymazat
  9. Novákovo péro
    Na patologii pitvá doktor pana Nováka a říká si: "Ten má teda péro, to musím vzít ukázat ženě."
    Přijde domů a položí ho před ženou na stůl: "Schválně se podívej ...."
    Ona: "Neříkej, Novák je po smrti?"

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>